Slavnostní mandlové pagáčiky

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 112 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Klára K.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g palmarín nebo Hera
    • 1
      kelímek zakysaná smetana pochoutková
    • 1
      lžička sůl
    • 100
      g mandle oloupané, rozpůlené (mohou být i celé)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
250 g hladké mouky + kysaná smetana + sůl, zpracovat na těsto a vyválet na 1-1 1/2 cm silný plát.
2
50 g mouky + Palmarín zpracovat a natřít (možno i naráz) na třikrát, vždy po 20-ti minutách na těsto, které poskládáme.
3
Znovu rozválíme, natřeme a poskládáme (3-krát) a vždy necháme 20 min. odpočívat. Nakonec rozválíme na 1-1 1/2 cm plát a vykrajujeme drobné pagáčiky, které po jednom natřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme oloupanou mandlí.
4
Z této dávky jsem měla 112 ks, to znamená dva plytké krémešové plechy. Pečeme při 170-180 °C, dokud mandle nezrůžoví.
5
Recept mám od své sestry.
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mandle Palmarín Sůl Zakysaná smetana

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: