Rychlé rizoto z uzeného kuřete

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      šálek rýže
    • 2
      šálek voda
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 1
      ks masox Karpatský nebo Masox
    • 2
      ks kuřecí stehna uzená
    • mražená zelenina například s kukuřicí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme cibulku, na to vhodíme propláchnutou syrovou rýži a trochu osmahneme, až se přestane lepit ke dnu kastrolu. Do rýže zamícháme maso pokrájené na kousky i mraženou zeleninu a zalejeme studenou vodou.
2
Když se začne směs vařit, vhodíme rozdrobenou kostku bujonu a mícháme, až se bujon rozvaří. Pak přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme, až se všechna voda vstřebá tj, 15-20 min. podle druhu rýže.
3
Podáváme s kyselou okurkou nebo zelným salátem.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kuřecí stehna Masox Mražená zelenina Olej Rýže Voda
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Laza226
    Laza226 |

    7. 5. 2012 08:38

    mnam

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    21. 3. 2011 07:29

    Tohle je moje fotka, prosím o opravu. Díky.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    24. 1. 2009 15:25

    Rýži dělám jak Věra z DC a Gábina H. Nejraději mám rýži parolaid (je sypká, nelepí se a chuťově lepší než obyčejná bílá rýže). Doporučuji na osmažené cibulce orestovat nejdřív mraženou zeleninu, pak rýži a nakonec zamíchat maso nakrájené na kousky. Pak vše zalít VROUCÍ - OCHUCENOU VODOU= (masox, sůl, vegeta, sušená petrželka, špetka červené mleté papriky, sušený česnek - sypká směs).

  • jasil jasil
    jasil jasil |

    24. 1. 2009 13:39

    Je to výborné, dělali jsme to z dvojnásobného množství pro 6 osob. Jen Masoxu jsme dali místo 2 jen 1,5 a bylo to i tak dost slané. Už ta stehna sama jsou dost slaná.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    23. 12. 2007 13:47

    Díky za bleskový oběd v předvánočním shonu. Dochutila jsem špetkou pálivé papriky, byla jsem pochválena a rodina posílá jedničku.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    18. 5. 2007 08:06

    Heli: vařím rýži stejně,jen ji na tom oleji orestuji i s cibulkou..Je krásně sypká a chutná.A rozoto dělávám taky tak a to třeba i ze zbytku vepřového nebo kuřecího masa s přidáním hrášku a lžičky papriky.:o))

  • Helena Štolbová
    Helena Štolbová |

    17. 5. 2007 13:00

    Nezkoušela jsem, jestli je lepší vroucí voda. Rýže se během chviličky začne vařit i když jí zalejete studenou vodou. Ušetříte si čas i nádobí, když všechno děláte v jednom hrnci. Já zásadně všechnu rýži připravuji tak, že jí nejdříve orestuji na kapce oleje a pak jí zaleju vodou a ochutím - pak i méně kvalitní rýže se krásně sype.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    16. 5. 2007 13:19

    Ano Gábi pravdu díž :-)) Paela je moc dobrá a rýže krásně žlutá doporučuji.

  • Gábina H
    Gábina H |

    16. 5. 2007 12:42

    Dělám to jako Věra, někdy přidám i koření, např. Paella nebo kari

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    16. 5. 2007 12:09

    Recept je moc pěkný, ale mám dotaz není lepší zalévat rýži vroucí vodou ? Zalévám totiž rýži osmaženou na ciblce vždy vroucí vodou již ochucenou .

Poslední navštívené:

Abecední seznam: