Domácí majonéza

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks žloutek
    • 1,5
      lžička citronová šťáva čerstvá
    • 1
      lžička bílý vinný ocet
    • 0,8
      lžička dijonská hořčice
    • 0,5
      lžička sůl dle chuti
    • 0,8
      šálek řepkový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte žloutek, citronovou šťávu, hořčici a půl lžičky soli ve středně velké misce. Šlehejte dokud se vše nespojí a vznikne jasně žlutá směs, přibližně 30 sekund.
2
Po kapkách přidávejte do žloutkové směsi 1/4 šálku oleje, míchejte zhruba 4 minuty. Za stálého míchání přidejte pomalu zbývající 1/2 šálku oleje, šlehejte dokud nebude majonéza krásně hutná.

RADA: VIDEO, jak připravit majonézu bez vajec

3
Majonézu zakryjte a uchovávejte v lednici. Můžete si ji připravit zhruba 2 dny dopředu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.