Pálihuba - podkrkonošská polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka a necháme vystydnout. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, na tuku zpěníme cibuli, přidáme oba druhy papriky a zasypeme mouku. Do této cibulové jíšky vlijeme uvařené fazole, nakrájenou kolobásu a povaříme. Dochutíme česnekem, solí, octem a na závěr zamícháme zakysanou smetanu.
2
Z tohoto množství ingrediencí vařím asi 4 l polévky. Nejsem původcem tohoto receptu. Mám jej od sousedky a ta zase od někoho.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Fazole Hladká mouka Klobása Ocet Sádlo Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MataHari
    MataHari |

    16. 6. 2013 12:25

    Výborná polévka, bez octa.

  • Simona
    Simona |

    14. 8. 2006 01:18

    Úžasná polévka! Jsem začínající kuchařka a navíc novomanželka a s touto dobrotou jsem měla u manžela velký úspěch. Díky :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: