Pampelišková polévka od Lidušky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g pampeliška - listy, pořádný puget, cca 250 -
    • 1
      ks cibule větší
    • 40
      g máslo cca
    • 3
      plátek toastový chléb světlý
    • zeleninový vývar nebo drůbeží, dle potřeby
    • sůl
    • bílý pepř mletý
    • 150
      ml smetana ke šlehání cca
    • muškátový květ nebo česnek dle chuti
  • Dále dle chuti
    • krutony
    • vařená vejce na hniličku, ztracená...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, na kterou nasypeme krátce osmažit i pokrájený nebo natrhaný toustový chléb (může být i klasický). Pak cibulovo-chlebovou směs dochutíme buď česnekem nebo muškátovým květem, přidáme omyté listy pampelišky, přilijeme vývar (cca centimetr nad listy) a povaříme cca 5 minut.
2
Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem, přilijeme smetanu a vývar do požadované hustoty polévky, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

RADA: Jak na čerstvé bylinky v bytě

3
Podáváme buď s opečenými krutony nebo s vejcem vařeným dle vlastní chuti.
4
Další varianta zahuštění polévky je buď zasypáním osmažené cibule dvěma lžícemi hladké mouky a krátkým osmažením (jíška) nebo přidáním jedné větší, drobně pokrájené nebo nastrouhané brambory, kterou vaříme s pampeliškovým listím. Zahustit polévku můžeme i rozšlehaným vejcem.

RADA: Pampeliškové recepty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: