Mleté maso po marocku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso jehněčí
    • 1
      ks cibule nakrájená na jemno
    • mrkev 200-250g nastrouhaná
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata
    • 2
      špetka mletý kmín
    • 1
      špetka skořice
    • koriandr - mletý půl lžičky
    • zázvor - mletý půl lžičky
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžička bylinky směs - sušená
    • 1
      ks masox jehněčí
    • kuskus jako příloha
    • 1
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, pak přidáme mleté maso a necháme opéct, dokud pěkně nezhnědne. Přidáme koření, bylinky, rajčata, kostičku a protlak. Promícháme, necháme vařit 2 minutky, pak přidáme mrkev a vaříme dalších 20-25 minut. Můžete přidat sůl.
2
Kuskus připravíme velmi jednoduše, nasypeme do misky, přidáme kousíček másla a trochu soli a zalijeme vařící vodou (poměr vody a kuskusu bude na obalu). Přiklopíme na 5 minut.
3
Mleté jehněčí se v Čechách asi špatně shání - myslím, že by se to dalo i s hovězím (+ hovězí kostička).

Komentáře k receptu

  • KaRa
    KaRa |

    18. 7. 2015 11:32

    Mňaminka....a taky nemám jehněčí... :-) Děkuji!

  • katuskabeluska
    katuskabeluska |

    14. 1. 2015 19:19

    Ano, opravdu se to dá i z hovězího. Perfektní recept! ;-) Dělám již po několikáté