Mleté maso s cizrnou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso
    • 250
      g cizrna předvařená nebo z plechovky, cca
    • 1
      ks cibule velká
    • olej nebo uzený špek
    • 100
      g anglická slanina nebo gazdovská ...
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 140
      g rajský protlak
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      lžička sladká paprika nebo pálivá, dle chuti
    • sůl nebo sojová omáčka
    • pepř mletý
    • koření - adžika nebo mexické, gyros...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo šťouchadlem. Osmaženou cibuli okořeníme mletou sladkou paprikou, adžika kořením (nebo jiným) dle vlastní chuti a nasekaným česnekem. Vše ještě krátce osmažíme, přisypeme pokrájenou papriku, přidáme protlak, osolíme, promícháme, případně podlijeme troškou vývaru a dusíme pod poklicí do změknutí masa a papriky, za občasného podlití a promíchání. Nakonec vmícháme scezenou cizrnu ve slaném nálevu nebo předem uvařenou v osolené vodě, kterou necháme ve směsi prohřát.
2
Cizrnovou směs s mletým masem podáváme v pita chlebu, tortille, na opečených toustech nebo topinkách, s bramborem nebo těstovinami.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: