Mleté maso s fazolkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g uzená slanina
    • olej
    • 4
      lžíce strouhanka 3-4
    • 100
      g mrkev
    • 450
      g zelené fazolky (mohou být i z konzervy)
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks bobkový list
    • pepř mletý
    • ocet
    • cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokud máme čerstvé fazolky, nakrájíme je na malé kousky a krátce povaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Konzervované fazolky jen scedíme a nakrájíme.
2
Slaninu nakrájenou na kostičky opražíme do sklovita a podusíme na ní na kostky nakrájenou mrkev.
3
Stáhneme z ohně, vložíme polovinu nakrájených fazolek, 1 vejce, osolíme, opepříme.
4
Mleté maso pikantnějí opepříme, osolíme, promícháme s 1 vejcem a na jemno nastrouhanou 1 cibulí.
5
Na pekáček nalejeme 5 lžic oleje a střed posypeme strouhankou. Z 2/3 masové hmoty uděláme válec a položíme ho do středu pekáčku na strouhanku. Po celé délce válce uděláme prohlubeň. Naplníme ji připravenou fazolkovou náplní a přikryjeme zbytkem masové hmoty. Válec zformujeme tak, aby fazolkovou hmotu nebylo vidět. Posypeme strouhankou a ve vyhřáté troubě zapékáme asi 15 minut.
6
Potom do pekáče přidáme bobkový list a druhou nakrájenou cibuli, podlejeme vodou a dopečeme. Asi 10 minut před dopečením přisypeme do pekáče zbytek fazolek, podlejeme smetanou rozmíchanou s moukou a dopečeme. Ochutíme cukrem a octem.
7
Krájíme na plátky a podáváme s fazolkami s omáčkou a brambory.

Komentáře k receptu

  • Mijka
    Mijka |

    14. 3. 2015 23:35

    Trošku jsem poupravila, ale výborné. Díky za receptík.

  • Kar♥lina
    Kar♥lina |

    20. 7. 2012 12:30

    Moc pochval jsem nesklidila, ale mě to chutnalo :-)

  • Iva Jelínková
    Iva Jelínková |

    11. 2. 2012 15:25

    Výborné, obzvlášt bobkový list tam sedl, díky.

  • AnetkaTom
    AnetkaTom |

    17. 1. 2012 19:08

    Dnes jsme ochutnali. Vylsedek vypada trochu jinak nez-li na fotce, ale i tak je hodne dobry. Asi zalezi i na druhu mleteho masa. Dekujeme za uzasny recept.

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    16. 1. 2012 10:17

    Opraveno, díky

  • Ladia
    Ladia |

    16. 1. 2012 10:01

    Zelené fazolky nejsou luštěnina

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    15. 3. 2007 15:08

    To áno, ale tu sa používa zelená fazuľka, teda strúčiky:)))

  • bukjak
    bukjak |

    14. 3. 2007 12:56

    Pokud přidáme celé konzervované nebo vařené (barevné ) fazole, získáme po nakrájení pěknou mozaiku.