Mleté maso s řapíkatým celerem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g mleté maso - míchané
    • 1
      lžíce koření - adžika nebo čubrica, dle chuti, cca
    • sůl dle chuti nebo sojová omáčka
    • olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      ks řapíkatý celer stonky, dle velikosti, 2 - cca
    • 200
      ml rajčatové pyré
    • 1
      stroužek česnek větší

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme dosklovata velkou pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme maso. To během smažení rozebereme vařečkou na kousky a osmažíme dozlatova a ke konci smažení přisypeme na plátky či kostičky pokrájené řapíky celeru, dochutíme kořením dle chuti, nasekaným česnekem a ještě krátce osmažíme, aby se vše rozvonělo. Přilijeme rajčatové pyré a pod poklicí pomalu dusíme do změknutí masa a celeru. Nakonec směs dochutíme solí nebo sojovou omáčkou a můžeme podávat.
2
Podáváme s těstovinami, toustem, topinkou nebo bramborem a před podáváním můžeme posypat sýrem.
Kategorie: Karbanátky Zelenina

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: