Langoše II.

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • sůl
    • 20
      g droždí
    • 4
      dl voda
    • cukr
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z vlažné vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, který vlijeme do nepatrně osolené mouky a zaděláme těsto. Necháme pod utěrkou asi půl hodiny kynout. Pak přeneseme na pomoučněný vál a rozdělíme na 8 dílků. Rukou těsto vytáhneme na placku velikosti pánvičky a smažíme po obou stranách na rozpáleném tuku.
2
Langoše podáváme horké, sypané pískovým cukrem a skořicí, nebo je potíráme třeným česnekem rozmíchaným v troše vlažné vody. Můžeme potřít kečupem a sypat strouhaným sýrem.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miša
    Miša |

    11. 11. 2016 18:18

    Výborný recept, není ani třeba nechávat kynout, krásně se nafouknou na pánvi a jsou měkké. :-))

  • Iveta Jurčová
    Iveta Jurčová |

    17. 8. 2016 13:38

    Výborné lángoše. Jednoduchá a rýchla príprava.

  • Iveta Jurčová
    Iveta Jurčová |

    17. 8. 2016 13:33

    Vynikajúce lángoše. Jemné a jednoduchá príprava.

  • Iveta Jurčová
    Iveta Jurčová |

    17. 8. 2016 13:32

    Vynikajúce lángoše. Jemné a jednoduchá príprava.

  • allena89
    allena89 |

    3. 8. 2016 09:47

    Výborné, langoše, jak mají být!

  • světlana
    světlana |

    22. 5. 2014 17:06

    naše děti si je hrozně zamilovali a dělám je téměř každý týden. :-)

  • Lestat
    Lestat |

    23. 1. 2014 23:35

    super!! Děkuju za skvělý recept :-)

  • Jarda
    Jarda |

    25. 12. 2013 18:45

    Recept jsem teď vyzkoušel a je výborný. ;-)

  • Milli1
    Milli1 |

    6. 6. 2013 13:09

    také se musím přidat a mluvit o těchto langoších jen v superlativech, zkrátka jsou úúúúúúúúúúúúúúúúúžasné díky <:-)

  • Pája
    Pája |

    23. 11. 2012 20:02

    Super recept na opravdu levné a výborné langoše :-*

  • alli17
    alli17 |

    20. 12. 2011 20:08

    skvělé 1*

  • dymlik
    dymlik |

    23. 9. 2011 14:48

    Langoše jsou úplně vynikající!!!! Dlouho jsem hledala recept a todle je fakt jednoduché a hrozně dobré!!!!!!!!!!!! Jen jsem místo čerstvého droždí dala sušené (=jeden sáček = na 500 g mouky) a povedly se!!!

  • Tom
    Tom |

    30. 5. 2011 12:54

    Musím taky pochválit :) Konečně nějaký dobrý recept...

  • Petra
    Petra |

    26. 3. 2011 18:04

    Jsou opravdu výrné :-)

  • Olča
    Olča |

    13. 3. 2011 22:14

    Dnes jsem dělala k večeři a manžel se oblizoval a oblizoval :)

  • Petra T.
    Petra T. |

    19. 2. 2011 21:25

    Langoše jsem dělala a jsou výborné :-),všem nám moc chutnali a určitě je budu dělat zas.Dávám 1*

  • Francek V.
    Francek V. |

    31. 10. 2010 16:41

    Jsou výborné. Pochutnali jsme si všichni.

  • Věra V.
    Věra V. |

    24. 10. 2010 16:45

    Stačí pytlíčkové droždí nasypat do mouky, na půl kila mouky půl pytlíčku a nemusím čekat na žádný kvásek. Dobrou chuť!

  • petra
    petra |

    8. 10. 2010 18:50

    to je hnus

  • Hana Jelínková
    Hana Jelínková |

    1. 10. 2010 12:22

    Tyto langoše dělám dost často.Do těsta dávám ještě trochu drceného kmínu. Smažím je ve friťáku. Navrch si dáváme lisovaný česnek se solí a trochou vody, strouhaný sýr, popřípadě ještě kečup

  • Lenka Jelinkova
    Lenka Jelinkova |

    27. 9. 2010 18:24

    fakt dobrý

  • Vendula Tesařová
    Vendula Tesařová |

    23. 9. 2010 10:43

    výborné těstíčko

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    20. 9. 2010 18:48

    Tak recept moc chvalim.Kamaradka tam teda dava misto vody mleko,ja to zkusila s tou vodou a je to taky vynikajici.A pak jeste pomazat cesnekem,kecupem a syr,no basta!Davam velkou jednicku!

  • Jan Straka
    Jan Straka |

    12. 9. 2010 20:08

    zkuste zakysanou smetanu s česnekem.

  • Tereza Kalinová
    Tereza Kalinová |

    5. 9. 2010 10:22

    Úžasnéé... česnek, kečup, syr.. úžasnééé..:)

  • Marta Dočekalová
    Marta Dočekalová |

    4. 9. 2010 08:51

    Tyto langoše dělám dlouho, ale zadělávala jsem je s mlékem. Těď jsem dle recpetu vyzkoušela vodu a je to lepší. Ještě do těsta přidávám lžíci olkeje, jsou vláčnější.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    30. 8. 2010 22:43

    Kat fol - já to dělám takto: mouku prosiju do zadělávací mísy, uprostřed uděláme důlek, přiliju teplou vodu, přidám cukr, trochu mouky z "okraje" a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek (tedy počkám cca 5 minut, droždí zvětšuje svůj objem a "vypouští bublinky") a pak zapracuji všechnu mouku...

  • kat fol
    kat fol |

    30. 8. 2010 11:28

    jak mám nechat vzejít kvásek? :/ :( jak poznám že už je?

  • Anna Čuprová
    Anna Čuprová |

    3. 1. 2010 15:39

    Tento recept znám dlouho,langoše nám moc chutnají.Po rozdělení těsta na 8 dílů vytvaruji koule a ještě je nechám pod utěrkou 10 min kynout.Po té je vytahuji do placek a smažím.

  • adriana otavova
    adriana otavova |

    3. 1. 2010 10:35

    Langoše jsem vyzkoušela a byli moc dobré chválím.

  • xXx xXx
    xXx xXx |

    12. 2. 2008 13:56

    Zatím s tímto receptem nemám moc dobré zkuššenosti. Sice mě to teprve kyn...ale kvásek se mě nechtěl udělat...dělal se mi asi třičtvrtě hodiny, přitom jem udělala všechno jak jsem měla a strašn to těsto lepilo, že se tím ani nedalo pořádně dělat. Doufám, že chuťbude vynikající. Je možné že to bylo třeba moukou, nebo běčím jiným...nevím.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 1. 2008 16:07

    To se mi líbí!!!Vyzkouším!Na sladko se langoše dají popatlat povidlím a posypat tvrdým strouhaným tvarohem.Je to jako vdolky....a moc dobrý.

  • Jana Malá
    Jana Malá |

    17. 1. 2008 20:51

    Něco tak jednoduchého ,ale přesto vynikajícího jsem už dlouho neměla.Prostě super bašta.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    16. 1. 2008 20:23

    Ještě jsem zapoměla napsat, že do těsta dávám lžíci oleje - nevypijí ho potom tolik při smažení.

  • Jana T.
    Jana T. |

    15. 1. 2008 21:34

    Dělám stejně už mnoho let, vždy mají úspěch, jenom nedávám na pomoučený vál, ale na olejem potřený tác, nebo pekáč apod. Dál postupuju stejně. Jde to a v omastku na pánvi nezůstává přepálená mouka. Nejraději máme česnek - kečup - sýr.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    15. 1. 2008 21:13

    Langoše jsou výborné, dělali jsme je dnes k večeři a moc nám chutnaly. Z jedné dávky bylo na 4 porce (16 menších kousků na pánvičce o průměru dna 18 cm). A moc nám chutnala ta varianta s tatarkou, česnekem a sýrem... Dala jsem jedničku.

  • Vladimír Smažený
    Vladimír Smažený |

    28. 12. 2007 22:01

    Má drahá matka na kznutí kašle a i tak jsou langoše velice výborné a příprava Vás neokrádá o vzacnou půlhodinu. Platí to ovšem pouze při použití sušeného droždí. Pro sladkou variaci konzumace langošů doporučuji použít rovněž klasickou marmeládu.

  • Marie
    Marie |

    26. 9. 2007 13:53

    Je to dobry.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    22. 8. 2007 12:36

    klidně můžete použít sušené droždí.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    22. 8. 2007 12:16

    Lze použít sušené droždí??

  • Miroslava Marková
    Miroslava Marková |

    20. 7. 2007 12:26

    Dělala jsem langoše včera a moc jsme si pochutnali!

  • Eva Mlýnská
    Eva Mlýnská |

    5. 7. 2007 14:48

    Do langošů mléko nepatří, budou z nich lívance. Nezkoušela jsem, ale chleba se taky zadělává vodou, jinak by to byla buchta. Myslím, že tady mlékem nic nevylepšíte.

  • Martina
    Martina |

    5. 7. 2007 06:20

    Stane se něco když místo vody tam dám mléko?

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    10. 6. 2007 08:26

    Také děláme, jsou moc dobré, a když je dělám nasladko, tak je pomažu bílým jogurtem a zasypu skořicovým cukrem, je to výborné. Naslano zase natřu rozetřeným česnekem se solí, pomáznu tatarkou a zasypu strouhaným sýrem, obě varianty u nás mizí velkou rychlostí.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 6. 2007 14:52

    Je to rychlé, levné, jednoduché a zaplácne se celá rodinka. Přidávám ješte i tatarku, je to také moc dobré. Paní Věře děkuji za recept. Míša Kopečková

  • Helena
    Helena |

    8. 6. 2007 14:49

    Moje mamka o langoše nikdy nestála, ale po těhlech se mohla utlouct :-))Hela M.

  • Hela D.
    Hela D. |

    22. 3. 2007 18:59

    Langoše jsou výborné, už je dělám dlouho a všem chutnají.

  • Romana Kneslová
    Romana Kneslová |

    22. 3. 2007 16:34

    Tohle těsto je jako přesná kopie kupovaného langoše u stánku, je moc dobré a levné. Jen jsem z uvedené dávky udělala asi 12 kusů. Je výborné!

  • jirka jeef5
    jirka jeef5 |

    6. 3. 2006 23:45

    nejlepši je že cely recept vyde na asi 10 kč

  • Monika G
    Monika G |

    28. 2. 2006 19:03

    My to jeme s kyslou fazuľovou polievkou . Lángoš potrieme cesnakom . Je to naozaj mňamka skúste.

  • Zuzana
    Zuzana |

    14. 11. 2005 16:40

    Ještě jsem tento recept nechutnala, ale věřte mi, že ho letím ochutnat a určitě a zaručeně bude výtečný.Tak já ho rychle běžím ochutnat :)

  • Martina Tomečková
    Martina Tomečková |

    1. 4. 2004 13:06

    Poprvé jsme měli domácí langoše, neváhejte a zkuste je taky. Recept je jednoduchý a rychlý.