
|
moje hodnocení: 0
4.6
28. 10. 2016 15:30
Jo, to jsme my Češi... kečup na langoších a tvrdé y ve slově zlozvyk.... ;-)
27. 4. 2015 15:37
Základ na každý langoš je olej rozmiešaný s cesnakom, veľa cesnaku. až potom smotana, syr a pod. :-)
24. 4. 2015 19:24
Nic zdraveho a o to vic dobreho. Neni mi jasne to mrazeni, to je spatne, melo by byt v chladnicce a ne v mraznicce. Tvarovat by pak slo asi tezko, to je hloupost.
4. 3. 2015 18:56
To je rybí mrdka :-$
15. 1. 2015 19:04
Tucne, kaloricke a presto vyborne. Tomatova omacka s bazalkou a cesnekem se na ne skvele hodila.
20. 12. 2014 15:15
A kolik je rychlich langosu????????? O:-) O:-) O:-)
27. 9. 2014 14:12
zlozvyk
4. 9. 2014 11:38
Kecupem ne ne ne ne ne! Chyba, obrovska chyba ceskych langosu, ze neznaji smetanu a na misto toho na to lejou kecup. Je to fakt cesky zlozvik = cerstve upeceny langos polity smetankou a posypany syrem je neporovnatelne lepsi.
26. 8. 2014 14:04
1 kelímek jogurt?250g?
31. 3. 2014 19:30
delam nejradeji s 3kilové mouky :D jsme doma samý žrouti :D
15. 8. 2013 17:38
s této várky je přesně 23 langošu průměr talíře
30. 6. 2013 17:08
kolik je z toho zruba langošů? :)
24. 6. 2013 14:49
Zapoměl jsem okomentovat...tyto langoše dělám už dlouho, osvědčily se...jsou výborné. :-)
24. 2. 2013 18:38
Langose byly vyborne, mohu jenom doporucit. Testo bylo trochu mazlave, ale mouka to vyresila. Z kila mouky je toho mnoho, takze priste udelam z polovicni davky. Vsem moc chutnaly ;-)
4. 2. 2013 19:46
První pokus o langoše a super. Ani jsem to těsto nedávala do ledničky, nechala jsem ho přes hodinu kynout a usmažila :-)
18. 11. 2012 17:51
Opravte prosím to mražení a uveďte obsah kelímku jogurtu. Dík J.
18. 11. 2012 14:18
nejlepší langoše, které jsem měla, první pokus o ně a naprosto perfektní <3
10. 9. 2012 17:11
;-) ham ham
13. 6. 2012 13:12
8-) 8-) :-) :-P 8-) 8-) :-X :-X :-S <:-) :-| O:-) výborný hamham <3 <3 <3 :-* :-* :-*
28. 5. 2012 12:01
:-P :-P :-P :-P :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :'( <3 <3 <3 <3 <3 <3
28. 5. 2012 12:00
:-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S :-) :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ bylo to moc dobré
22. 4. 2012 12:56
Vydělávejte 2% denně ze své investice...vice info na http://1url.cz/HKgp Spolecnost investuje do forexu a poskytujete ji svym vkladem kapital. Pokud nechcete investovat sve penize, lze investovat provize, ktere dostanete za to, ze privedete nove investory.(nedoporucuju, je to zdlouhave) Jinak neni nutne nekoho shanet. Vydelava se i tak. Je to jen takovy bonus. Navic spolecnost poskytuje 10USD na vyzkouseni...
17. 2. 2012 19:15
Mnam..výbornéé...: :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P
15. 1. 2012 17:08
Jako se tam dava ta soda:-s :' :-x ( :-d
7. 1. 2012 20:21
Lžička je prostě lžička a ne lžíce. Jsi blbá? :-D
5. 11. 2011 13:25
lžička je lžíce, nebo ta malá čajová lžička? :-!
18. 6. 2011 17:02
velmi dobrí
28. 5. 2011 09:56
musi se tam davat drozdi a jestli se to muze za neco vymenit dekuji za odpoved
11. 3. 2011 14:31
zaděláváme kvásek klasicky, nebo se má vše zmatlat dohromady? už jsem dlouho nedělala! dík
31. 1. 2011 13:31
Zrovna jsem chtěla podotknout, že je dávám chladit spíše do ledničky. Dělám jinak jednou za dlouhou dobu, protože nejsou moc zdravé, ale co je nezdravé, je většinou moc dobré a u langoše jsem si jistá, že bude mít radost nejen manžel, ale i moje děti. :-))
22. 12. 2009 15:27
Já dělám také tyhle. Akorát bych chtěla malinkou poznámku, že se píše zamrazit - znamená dát do ledničky. Ne do mrazáku. Jinak jsou dobrý. Zkoušela jsem jiné, ale vrátila jsem se k těmto langošům.
6. 4. 2009 11:36
moooc dobrý byly, přejedla jsem se jich :-D ale budu dělat co nejdříve zas! mňamka - za jedna
25. 1. 2009 19:55
testo jsem udelala v pekarne z polovicni davky a moc dobre ... dekuju
3. 8. 2008 15:17
Václave, môj desaťročný syn už dávno vie, že na jedlo sa nikdy nehovorí fuj, lebo ak to nechutí jemu, neznamená to, že to nie je dobré, a nechutí to iným.
3. 8. 2008 15:13
Jani, dala som do vyhľadávača expres a langoše sú hneď prvé z 9 receptov. Ak je napísané langoše-expres, nenájde nič, treba dať langoše - expres, s medzerou medzi slovami a pomlčkou.Pekný deň.
25. 7. 2008 18:20
Danko,langoše-expres jsem nenalezla a to jsem tam dala i tu pomlčku!:(
25. 7. 2008 12:00
Díky za Dance i Janě za tipy. Už mám chuť, tak to zkusím sama.Jani, dietně si dám jen 1 kousek :-))))Laďka
25. 7. 2008 10:57
Laďko, doporučuji vyzkoušet recept Langoše - expres. Jak píše Janča Remková. Stačí zadat do vyhledávače všeobecný název langoše a objeví se vám několik receptů. Já od té doby co jsem vyzkoušela recept Langoše - expres, tak jiné langoše již nedělám. Vynikající a velice rychlý recept. U uvedeného receptu se podívejte na můj komentář ze dne 5.7.2007 a 9.7.2007. Popisuji v něm vychytávku, jak s těstem pracovat. Určitě si pochutnáte.
25. 7. 2008 10:54
tyhle krajová jídla se nepřekládají, já bych to napsala česky a v závorce stručně vysvětlila oč se jedná..
24. 7. 2008 18:46
ještě,když jsme u těch langošů,ví někdo,jak se to řekne anglicky?Potřebujeme dát minutkový jídelníček do angličtiny a moje Kanadská sestra neví,co jsou to langoše.A tvarůžky?Jak se řeknou?Děkuji.
24. 7. 2008 18:42
Laďko,zadej si langoše a je tam mnohem víc receptůtřeba z kyšky,já znám ze smetany,mrkni se tam,není nutné to nechávat 24 hodin v mražáku.Asi to nějaký účel má,ale není opravdu třeba.
24. 7. 2008 16:48
Langoše miluju,zatím jsem si je jen kupovala tady u stánku,kde to majitel dělá skvěle.Mámj en dotaz na to zamražení,jaký je důvod - lednici bych chápala,že se to musí rozležet.Ale důvod mražení je stejný nebo jiný? Díky Laďka
24. 7. 2008 09:56
Pán Václav, vy ste ešte poriadne maďarské langoše v ústach nemali, však ? Inak by ste toto nenapísali.
24. 7. 2008 08:48
Langoše a fuj?Bože,jak to může někdo napsat?Vynikající,jen těch 24 hodin,tak to já nedělám.
9. 3. 2008 10:15
Jsou dobré ale zároven taky velmi hnusné
9. 3. 2008 10:12
Jsou dobré ale zároven taky velmi hnusné
16. 11. 2007 16:22
Pani Martino, dnes jsem smažil langoše podle receptu - Langoše expres.Žádné problémy s těstem, langoše nadýchané jak peřina.Proto doporučují skusit tento recept.
15. 11. 2007 16:38
Mně by zajímalo, jestli někdo z vás měl problém uhníst těsto. U nás to představovalo něco mezi kovbojkou a groteskou. Prvních pět minut jsme se snad ještě bavili, poté jsme se mohli už jen utěšovat ušetřením za posilovnu. Máte nějakou fintu? Nebo poraďte hnětač, který by si s tím dokázal poradit. Poslední věc, co mně napadá, byl nevhodný jogurt...
16. 7. 2007 13:19
Jane, podívejte se na recept Langoše-expres. Nedávno (5.7. a 9.7.) jsem v komentáři popisovala jak jsem dělala langoše-expres. Olej musí být rozpálený, jako když smažíte řízky. To znamená, když do oleje vložíte langoš, olej kolem něho musí zasyčet a bublat.Bubliny na těstě mají být - je to důkaz, že těsto jste dobře vypracoval.
15. 7. 2007 18:57
chtěl bych se zeptat.Jak se pečou ty langoše,jak má být silný těsto aby se to dalo na pánev?buď to dělám špatně že je mám nějaký silný a dělají se mi tam na nich bubliny.Jak musí být pánev rozpálená?
13. 2. 2007 19:12
Místo jogurtu přidávám jednu zakysanou smetanu a těsto dávám přes noc "kynout" do ledničky a druhý den peču.Zamražuju až zbytek těsta-většinou nezbyde nic.
10. 1. 2007 17:23
Tento recept už dělám x let je prostě SUPER !!! Každý se je olizuje. Místo čerstvého droždí dávám sáček sušeného, protože ho mám vždy doma. Sodu nedávám a sůl dávám jen 1 lžičku, jinak perfekt všem doporučuji.
18. 10. 2006 19:53
Pane Václave,zkoušel jste tento recept,než jste řekl fuj?Tyhle langoše jsou nejlepší co znám.
18. 10. 2006 19:46
Pane Václave, rozhodně to není fuj, jak píšete.Tyhle langoše jsou skvělé, dělám téměř stejně(1 kg mouky,1/2 l mléka,1x150 ml bílý jogurt,1 prdopeč,trochu soli,4 polévkové lžíce oleje,50 g droždí-dát do sáčku do lednice a po vykynutí vytvarovat langoše a péct) a jsou opravdu vynikající!
18. 10. 2006 18:24
fuj možná bez toho jogurtu by to bylo fajn
26. 10. 2005 22:43
Prosim jak velky jogut jsou ruzne velikosti. Diky za odpověd.
25. 5. 2005 08:41
chtela jsem se zeptat. musi tam byt mleko? nemohla bych ho treba vodou nahradit? o vikendu si ten recept vyzkousim a napisi jak to dopadlo. pa Sabrina
24. 5. 2005 20:18
A už jste někdo dělal langoše nasladko?doporučuji,jsou vynikající,lepší než lívance.Navrch dejte zakys.smetanu(bílý jogurt) a marmeládu(nejlepší je meruňková),popř.osypte tvarohem a navrch skoř.cukr.Nemá to chybu!Jo,dělám taky nejjednodušší variantu!
5. 5. 2005 05:20
Doporucuji opravdu vsem labuznikum. Je to nejlepsi recept co znam. Pridanim jogurtu je testo jemnejsi. Muj pritel je primo zboznuje a ja samozrejme taky. Dobrou chut!
7. 3. 2005 12:06
jsou opravdu moc dobré,... vřele doporučuji (opekam na panvi)
2. 11. 2004 08:36
Místo vody přidejte minerálku bez příchutě, těsto je ještě nadýchanější.
21. 10. 2004 09:39
toto testo muzete mit v lednicce cely tyden,jen z nej podle potreby odstipnete,udelate tenkou placicku a usmazite:1/2kg hl mouky,3/4bileho jogurtu,sacek suseneho drozdi,,1/4l mleka,1/2 lzicky soli,testo vypracovat do leskla.5 hod.prikryte v lednici kynout.podle potreby odebirat.vydrzi v lednici tyden.,,pokud to vydrzite vy'' dobrou chut
20. 10. 2004 22:19
Co to je prosim jeden bily jogurt?Bydlim na "konci sveta" a u nas u obchode je nejmensi baleni 1,5 litru
16. 10. 2004 11:48
Skoušela jsem dělat ty vaše langoše a byly výboré!!!!!!!!!!!Doporučuji všem vyzkoušet.
14. 10. 2004 21:28
Tie langoše sú super!!!
1. 10. 2004 14:29
Perfektní!!!! Celá rodina se ještě po hodině olizovala!
30. 9. 2004 19:37
Recept jsme zkusila, langoše jsou fakt super, ale mám pro vás typ. Přidejte do těsta nadrobno nakrájené čerstvé bílé zelí. Budete se divit, co to s tou chutí udělá, jsou neodolatelně vynikající. Tohle mám od mojí babičky ze slovenska.
27. 9. 2004 09:39
Opravdu dobrý recept, langoše byly naprosto vynikající.
21. 9. 2004 22:15
Moc dobre! Nemela jsem jogurt, ale presto to bylo vynikajici! Na cekani 12hodin jsem se bodla a par jich udelala hned, nebyli nejuzasnejsi ale byli moc mnam!
17. 9. 2004 13:07
Asi to zní divně,ale já je mám nejraději s meruňkovou marmeládou a kysanou smetanou!
11. 9. 2004 20:33
U nás langoše nemužu dávat do mrazáku, protože se všechny snědí, ani se nestačí odležet. Jsou vynikající!!!!!
3. 9. 2004 09:36
Kdyz udelam ty langose tak jsou na pokrajich zbytecne krupave ... jak listove teso ... jak mam docilit aby byli vsude mekee ?
27. 8. 2004 12:19
Pro Moniku. Smaz to v rozpalenym fritaku. Do ruky vezmes hroudu testa, ve vzduchu tahas testo do stran, az z nej vytahas placku a tu hodis do toho fritaku. Je to uplne o necem jinem, nez na panvi.
27. 8. 2004 12:18
Zkuste tam dat misto jogurtu kysanou smetanu. Je to mnohem lepsi.
23. 8. 2004 14:28
Langošů je celá řada receptů, nikde se nepíše, že by se všechny musely dávat do lednice. Tento způsob je dobrý, že se může uchovat i delší dobu a po rozmražení naporcované části dle počtu kusů je jeho úprava jako u čerstvého těsta. Je to prostě prima recept. Na slovensku mají asi ten jiný recept... co se nedává do lednice...
23. 8. 2004 13:31
Jakým způsobem se vůbec dělají lángoše na Slovensku? Nejlépe na Jižním! Vždzť podle tohoto receptu se musí čekat minimáloně 12 hodin což je nemyslytelné!!! Zkuste si to otevřít bufet (např. na koupališti) a dělat takovýmto způsobem Vaše lángoše. Za chvilku přijdete na mizinu, protože nebudete stíhat ani Vy ani mrazák. Byl a bydlel jsem na Slovensku a vím o čem mluvím. Žádné mrazáky tam nebyli a ani neměli. A takové kola, která se tam prodávala se nedá porovnat s tím, co se prodává tady. Neberte to, prosím, jako urážku, je to jenom taková malá vzpomínka na dětství a na chuť lángošů, na kterých jsem vyrůstal :-)))
19. 8. 2004 15:11
Jedná se o metodu tzv. studeného kynutí, objem těsta se zdvojnásobí.
19. 8. 2004 14:57
mrazit kynute testo? brrrto Monika: testo se musi davat do hodne rozpaleneho oleje. Pripadne se do testa muze pridat kapka alkoholu.
13. 8. 2004 14:20
Moc vám děkuji!
13. 8. 2004 14:15
Díky za recept. Bylo to vynikající, všichni jsme si pochutnali. V našem městě mají vyhlášenou "langošárnu", ale tyto jsou minimálně stejně dobré. Takže ještě jednou díky za pochoutku!
9. 8. 2004 10:22
Ať je dělám podle jakéhokoli receptu jsou děsně nacucané olejem. Sníme každý sotva jeden. Přitom originál maďarské vůbec nejsou nacucané. Nevíte jak na to?
8. 8. 2004 23:34
mám jiný recept.Taky dobrý.Použije se i vařený brambor.
1. 8. 2004 22:52
Váš recept je skvělý a chutnal celé rodině ...
26. 7. 2004 18:57
Ja teda neviem...mam nas slovensky recept, ktory pochadza priamo z Madarska a dava sa do cesta kysla smotana a vajcia. Cesto sa nezmrazuje (ani sacok nemusi byt vytrety olejom), ale dava sa oddychnut na 6 hodin do chladnicky. Tak to vyskusajte, je to madarsky-pravy recept:) ps-inac, to co vam zostane z toho cesta sa da v pohode zamrazit a nabuduce mozete vytiahnut a urobit takisto dobre:)
26. 7. 2004 18:04
Přidávám můj recept:40dkg hladké mouky,asi za 1,50Kč kvasnic,1 celé vejce, trochu soli, 1,5 dcl vlažné vody, 3 uvařené najemno nastrouhané brambory.Vypracuj těsto, nech 20 minut odpočinout. Potom tvoř na pomoučeném vále placky, smaž ve friťáku na 180 stupních. Je to rychlé, vždy se podaří. Potírej rozmačkaným česnekem se solí a trochou vody, nebo kečupem, posyp strouhaným sýrem.
21. 7. 2004 12:12
Ja dělam langoše takhle:1 kg polohrubé mouky500 ml kyšky2dcl vody + 10 dkg droždí + 1 lžička cukruZadělat těsto a nechat vykynout.Smažím to ve friťáku.Jsou taky super.
20. 7. 2004 14:41
Po vypracování a vykynutí těsta vložím dle počtu porcí těsto do vymazaného mikrotenového sáčku olejem a dám na mrazák. Dle potřeby těsto vyndám, nechám rozmrazit a rozporcuji těsto na malé bochánky které posypu trochou hladké mouky, aby se těsto nelepilo a udělám si langoše potřebné velikosti, které smažím na oleji. Na pánvičce krásně nakynou a jsou lepší jak kupované.
19. 7. 2004 21:22
Jak můžu tvarovat langoše ze zmrzlého těsta, to bude tvrdé, ne ? A proč se to vůbec má mrazit ?
16. 7. 2004 14:46
Určitě vyzkouším mam podobny recept jenom se nechává uležet v ledničce a dává se tam kysaná smetana,ale vyzkouším toto.
9. 7. 2004 09:33
Jsou vynikající a v mrazáku, když je naporcuji vydrží i déle a po upečení jsou vynikající. dík je to super recept
29. 5. 2004 10:47
tečou mi sliny
16. 5. 2004 10:55
hehe a stanky s langosmi maju po vtakoch :D
15. 5. 2004 14:12
souhlasim s Martinem.
15. 5. 2004 10:13
pošli mi kus ať se s tím nemusím dělat !!!
14. 5. 2004 12:29
Jsou moc výborné, lepší chuť než co prodávají prodejci ve stánku.
28. 4. 2004 18:41
tady to dělám jednodušším způsobem, jen polohruba mouka, sůl ,cukr,droždí, voda a je to taky super a nejlevnější
22. 4. 2004 11:29
ja je teda delam jen hladka mouka, drozdi, cukr, sul a voda a jsou vynikajici. Lepsi jak z pouti.
2. 4. 2004 15:22
já přidávám lžíčku kečupu přímo do těsta,více kmínu,
31. 3. 2004 07:44
Je lepší, když se udělají z poluhrubé mouky - jsou pak křupavější :o)
25. 3. 2004 14:07
Diky povedlo se mi to super!!!