Langoše - expres

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 83
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do misky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut vykynout. V míse smícháme hladkou mouku, jogurt nebo smetanu, špetku soli a sodu. Přidáme vykynutý kvásek, umícháme těsto a aniž bychom nechali kynout, ihned tvoříme bochánky, které roztahujeme na požadovanou velikost - asi jako bramboráky a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách.
2
V hrnečku rozmícháme trochu vody nebo oleje se solí a prolisovaným česnekem a touto směsí upečené langoše potíráme. Můžeme podávat třeba k bramboračce, česnečce nebo i k hovězí polévce. Jako obměnu můžeme langoše potírat kečupem a sypat strouhaným sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • aleš
    aleš |

    12. 1. 2016 20:16

    perfektní těsto, krásně nadýchané( zejména s ohledem na to, že se nenechává kynout) je to rychlé, dobré. zkusili jsme i na sladko- potřít tvarohem a meruňkovou marmeládou, taky hodně dobrý.

  • Uranos144
    Uranos144 |

    28. 1. 2015 21:23

    Tak hlavně sýr by měl jít pod kečup, aby se krásně rozehřál... nicméně takový levný a jednoduchý blaf.

  • Denda
    Denda |

    22. 11. 2014 19:06

    Recept je super. Odpoledne jsem se rozhodla, že budou langoše. A večeře byla na světě. Všem nám to mooooooc chutnalo. Jednoduché, levné, snadné a fakt dobré.

  • jiir
    jiir |

    8. 11. 2014 12:39

    Langoše jsou opravdu vynikající.S rukama namazanými olejem se krásně tvarovaly.Hodnotím za 1!

  • Geko
    Geko |

    28. 7. 2014 17:30

    Byly skvělé :) Té smetany jsem tam teda dal půl kelímku, který měl 200g, tak snad to je tak správně. V receptu by to množství mělo být upřesněno.

  • ksk
    ksk |

    29. 8. 2012 17:49

    Mně nechutnali :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S

  • lpl
    lpl |

    29. 8. 2012 17:47

    Nedalo se to vůbec jíst :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-X :-X :-X :-X :-X

  • pican76
    pican76 |

    11. 3. 2011 18:03

    Já tam dávám pokaždý jiný jogurt a vždycky v pohodě,těsto je řidší,ale tak ho nechám po kynutí trošku zaschnout a je ready.Suroviny ani neodměřuju.

  • Tereza T
    Tereza T |

    3. 2. 2011 14:42

    Opraveno, díky.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    2. 2. 2011 19:12

    V receptu je špatně mléko, možná proto se nepodařilo. Tyto langoše dělám, vždycky z dvojité dávky a jsou výborné. Těsto ale zadělám den předem a nechám do druhého dne kynout v ledničce. Na toto množství mouky dávám asi 200 ml mléka, kysaná smetana těsto taky zvláční, tak proto :-)

  • nina9
    nina9 |

    2. 2. 2011 16:04

    Byli hrozný, opravdu se nemají nechat vykynout?! :-$

  • Ladia
    Ladia |

    1. 11. 2010 19:32

    Chuťovky - Pizza a langoše

  • Anděla Notaková
    Anděla Notaková |

    20. 7. 2010 07:56

    Radko, vsimnete si, ze autorka napsala "asi 1/4mleka", treba jste mela ridke testo, i to se muze stat. Zalezi i na jogurtu - selsky je husty, Zott naopak dost ridky. Ja nedavam sodu ani cukr, jinak delam podle receptu a jsou vyborne. Kdyz zadelavate v pekarne, bohate staci 20g drozdi.

  • Radka M.
    Radka M. |

    19. 7. 2010 20:52

    Za mě teda hrůza, přesně jak Jana, lepkavá hmota, připomínající koblihy, chuť nic moc...takže budu uplácet přítele (bylo to pro něj překvapení), aby to nikomu neřekl .-)

  • Beata Škanderová
    Beata Škanderová |

    2. 6. 2010 22:37

    Pýtam sa čo aj Veronika a Alik 629 v predchádzajúcich komentároch- tá 1/2 jogurtu alebo smotany je 200 ml alebo 100 ml?Ďakujem za odpoveď.

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    16. 5. 2010 14:39

    Bylo to dobré, řekla bych, ušlo to. Každopádně díky za inspiraci!

  • Dagmar Suchomelová
    Dagmar Suchomelová |

    8. 5. 2010 22:12

    Prostě výborné.Dělala jsem jako rychlovku k obědu a byly opravdu senzační. Droždí používám sušené (3lžičky na tuto dávku). Jinak můj fígl je langoše vytvarovat na pomoučeném vále pomoučenýma rukama a jde to dobře, mně tedy daleko líp nž naolejovanýma :-)

  • Vlaďka P.
    Vlaďka P. |

    7. 5. 2010 22:25

    Langoše i pizza z tohoto těsta jsou super, krásně nadýchané, křupavé..s lepením těsta jsem problém neměla ale dělala jsem "od oka" bez vážení takže jsem asi dala víc mouky, těsto se vyvalovalo bez problému.

  • Iva Janša
    Iva Janša |

    24. 4. 2010 20:00

    Právě jsme dojedli a jsou vážně vynikající!!!Těsto se mi také trošku lepilo, ale vyřešila jsem to olejem na prkénko a namastila jsem i váleček :o)... Pochvalovala si celá rodina, vážně super papkání :o)

  • Alik 629
    Alik 629 |

    20. 11. 2009 13:22

    Včera jsem langoše vyzkoušela, byly výborné, ale měla jsem podobný problém, jako spousta ostatních tady, těsto bylo řídké, lepilo se, musela jsem přidat hodně mouky. Myslím si, že je nesrozumitelně napsané množství jogurtu. Nevím jestli se má dát 1/2 200 gramového, nebo jestli těch 200 g v závorce je už půlka velkého, tzn. konečné množství. Já jsem dala 200 g a asi to bylo moc, ale jak říkám, nakonec byly moc dobré.

  • Ivana Hnátová
    Ivana Hnátová |

    17. 11. 2009 19:53

    také doma děláme langoše už léta a dávám na 1 dávku 1 vařenou bramboru.a tvaruji rukama namočenýma ve vodě,nemám pak mastné ruce a jde to perfektně,roztahuji rukama a nemusím špinit plech.ale tyto taky zkusím.

  • Jitka Hrbatová
    Jitka Hrbatová |

    23. 9. 2009 13:10

    Vynikající, rychlé, jednoduché, prostě mňamka, přítel si moc pochutnal.. Můžu doporučit a dávám 1

  • Klára D.
    Klára D. |

    30. 8. 2009 14:38

    Měla jsem stejný problém jako někdo přede mnou, těsto se mi dost lepilo. Chuťově taktéž nic moc. Vrátím se ke klasickým kynutým langošům, do kterých se smetana nedává, tudíž se těsto nelepí a navíc výsledek je mnohem nadýchanější.

  • Jirka Kotek
    Jirka Kotek |

    20. 3. 2009 15:20

    Právě jsem dojedl a dobré:D Těsto se mi sice též lepilo jako Janě Novákové, ale přidal jsem mouku a spravilo se to. Hodně mile mě překvapila česneková směs na potření. Tu si budu určitě pamatovat. Něco malinkého těm langošům ještě chybělo, ale najedl jsem se skvěle a chutnalo nám, proto díky!

  • blanka peterkova
    blanka peterkova |

    24. 2. 2009 10:54

    Pravě jsem je osmahla a jsou vyborne, jeste polevka a obed je hotov :) Pridavam k oblibenym.

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    8. 2. 2009 18:10

    Jano, tak to nevim, kde se mohla stat chyba ... ja jsem je delala uz aspn 5x a vzdycky se povedly a s testem se mi pracovalo dobre

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    8. 2. 2009 16:58

    Veroniko, v ingrediencích to máte napsáno 1/2 bílého jogurtu nebo kysané smetany (200 g),

  • Jana Nováková
    Jana Nováková |

    8. 2. 2009 13:40

    Včera jsem dělala přesně podle receptu, a musím říct že děs. S langoši to nemělo vůbec nic společného. Z těsta mi vznikla mazlavá hmota, která nešla vůbec tvarovat (a to jsem měla ruce a podložku potřené olejem). Chuťově to langoše ani nepřipomínalo, chutnalo to spíše jako málo ocukrované koblihy.

  • Veronika Frydrychová
    Veronika Frydrychová |

    20. 12. 2008 17:21

    Chci se zeptat 1/2 jogurtu to je 200g nebo 100g

  • Mirka Pařízková
    Mirka Pařízková |

    28. 11. 2008 18:12

    Opravdu výborné, jednoduché a rychlé. Dávám taky 1

  • Lenka ***
    Lenka *** |

    11. 10. 2008 20:45

    Navrhla jsem doma langoše k večeři, a přítel se mě optal co to jsou langoše? Po přečtení receptu se tvářil lehce nedůvěřivě, nenechala jsem se odradit a vyzkoušela. Moc jsme si pochutnali, byly opravdu výborné. Těsta polovina zbyla, tak jsem vyválela a dala zamrazit rovnou připravené placky, snad to tak bude taky fungovat.

  • marie rusnokova
    marie rusnokova |

    3. 10. 2008 12:10

    MOCKRÁT ODZKOUŠENO A TĚSTO NIKDY NEZKLAMALO.NA RECEPT NEDÁM DOPUSTIT A LANGOŠE JSOU LUXUSNÍ!DÁVÁM VELKOU 1!!

  • Darina Pléhová
    Darina Pléhová |

    31. 7. 2008 22:43

    Tento recept velmi chválím. Zrovna dnes jsem potřebovala "spíchnout" něco rychlého a výsledek byl super! :o)

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    25. 7. 2008 20:39

    Opravuji předcházející komentář = 2 věta od konce. Škrtám slovo ... recept... Správně má být. Za slovem Langoš je mezera, pak následuje pomlčka, opět mezera a nakonec slovo expres. Omlouvám se. Někdy člověk něco jiného myslí a něco jiného píše. :-))).

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    25. 7. 2008 20:29

    Jani, do vyhledávače je někdy lepší zadávat názvy pokrmů všeobecně. Např. řezy, nebo langoše, sekaná, guláš atd. I když se ti objeví více nabídek, ale člověk si může vybrat. Někdy stačí u některých pokrmů přehodit název a recept se ti neobjeví. No a pomlčky to je další problém. Recept Langoše - expres se ti neobjevil proto, že si tento název i s pomlčkou napsala dohromady. Vyhledávač to bere jako jedno slovo. Za slovem recept je mezera, pak následuje pomlčka, opět mezera a nakonec slovo expres. Jsou to takové blbinky, ale bohužel vyhledávač to neumí rozlišit.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    25. 7. 2008 18:25

    Tak,nakonec jsem to našla,Danko,nevím proč,když jsem zadala Langoše-expres mi to řeklo,že recept nebyl nalezen.Tak jsem zadala langoše a našla to.Jsou to přesně ty langoše se smatanou,o kterých jsem se zmiňovala a vypadají na fotografii supééér:Dávám za 1 a ani nevím,od koho to je.

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    3. 5. 2008 20:52

    Ted jsem je delala a byly skvele, nejuzasnejs,i ale je ze se nemusi cekat hodinka nez nakyne testo :) dekuju za napad s naolejovanyma rukama nebo prkynkem/plechcem skvela vychytavka

  • Jan Krejčí
    Jan Krejčí |

    3. 5. 2008 13:35

    Zdar, tak dnes jsem dostal chuť na langoše, tak jsem pročetl všechny recepty a nadchl mě tento recept, protože sem nemusel čekat na vykynutí. Už jsem po obědě a byli výborné a rychle udělané. Udělal jsem jich šest a půl těsta mi ještě zbylo a už mi nabývá v lednici. Válel jsem je také na naolejovanémplechu a šlo to krásně. Úplně jako na tom obrázku. Díky za recept.

  • Jája Beky
    Jája Beky |

    30. 4. 2008 10:27

    Již dávno jsem objevila tento recept a od té doby jiné langoše nedělám.Dávám 1* A ještě si v létě z přebytečných rajčat vyrobím na celou zimu pomazánku dle receptu z tohoto webu: Rajčatová pomazánka a ňamka je úplná

  • elen
    elen |

    31. 3. 2008 16:09

    :(( bohuzel me to moc nechutnalo, davam prednost tem u stanku

  • Hana Šimmerová
    Hana Šimmerová |

    3. 3. 2008 17:01

    Také chválím, langoše jsem vyvalovala klasicky válečkem, je mi to sympatičtější než mastit si ruce olejem :-)

  • anna.A
    anna.A |

    11. 1. 2008 12:19

    Paní Věro MŇAMKAAAA :-) rychlé, jednoduché,prostě ve všech směrem prima.Na lednici nakonec nedošlo a protože lepší známka není dávám za 1.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    10. 1. 2008 08:17

    pro anna.A : Langoše počítám tak pro 4 osoby. Zbylé langoše dám do igeliťáku a do lednice. Vydrží v pohodě i 3 dny a při podávání ohřívám v mikrovlnce. Je jich dost ale nemusíte se bát, že se nesní, jsou moc dobré i po ohřátí.

  • anna.A
    anna.A |

    9. 1. 2008 15:10

    Paní Věro, než vyzkouším Váš recept, chtěla bych se zeptat, pro kolik je to osob, nebo kolik ks přibližně upečete.Děkuji.

  • Zdeňka Šebková
    Zdeňka Šebková |

    8. 1. 2008 20:49

    Byla to ňamka :-)

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    10. 12. 2007 19:19

    Hledala jsem něco rychlého k večeři. Těsto jsem si nechala umíchat v pekárně na program pizza a než jsem si nachystala česnek a nastrouhala sýr, bylo hotovo. Placičky jsem dělala naolejovanýma rukama na olejem potřeném tácku a smažila ve friťáku. Kdyby mi pořád nevypadávalo přihlášení, dala bych velkou 1. Bylo to vynikající, všichni jsme si pochutnali. A ještě asi třetinu jsem dala do ledničky, tak za pár dnů si dáme chuťovku.

  • josef jelen
    josef jelen |

    10. 9. 2007 05:34

    pravé langoše nemají být vůbec křupavé.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    9. 7. 2007 13:37

    Gabčo, langoše jsem smažila na pánvičce, na oleji. Naolejovaný plech jsem použila jenom jako pomůcku při formování placek. Na tom naolejovaném plechu a naolejovanýma rukama se mi s těstem pracovalo velice dobře.Byla to rychlovka. Hodit kousek těsta na plech, přitlačit ho dlaní a šup s plackou na pánvičku do rozehřátého oleje. Langoše se při smažení krásně nafoukly. Teplé a s česnekem byly vynikající. Na druhý den již byly trochu gumovité. Když jsem je ale ohřála v mikrovlnce, tak opět zvláčněly. Potřela jsem je s džemem a syn měl dobrou snídani. Chutnaly jak koblížky.

  • Gábina
    Gábina |

    9. 7. 2007 00:16

    Danko, smažila jste na pánvi, nebo pekla na tom plechu v troubě? Já je jednou zkoušela péct v troubě a měla jsem je dost tvrdé, ale byly to ty předsmažené z Makra, tak nevím, jestli to bylo tím.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    5. 7. 2007 22:08

    Vynikající recept. Langoše jak malované = krásně nadýchané, křupavé. Hotové jsem je potírala česnekem = do hrníčku dala trochu vody, sůl a rozmačkaný česnek. S těstem se mi velice dobře pracovalo. Velký plech jsem potřela olejem a na něm dělala placičky.I ruky jsem si naolejovala.S mísy jsem odebírala malé kousky těsta, hodila na pomaštěný plech a naolejovanou dlaní formovala krásné tenké placky.Držela jsem se přesně receptu a udělala 20ks. krásných křupavých placek. Langoše jsou vynikající i s rybizovým džemem. Místo česneku je potřete džemem, ozdobíte ochuceným tvarohem a máte dvě jídla. Dávám velikánskou 1.

  • Alena Prokopcová
    Alena Prokopcová |

    20. 6. 2007 08:43

    Můžu jen potvrdit, opravdu vynikající, moc jsem si nevěřila, ale povedly se.. a s tím česnekem mňamka:-)

  • Anonym
    Anonym |

    31. 5. 2007 11:08

    N

  • honza mrkvička
    honza mrkvička |

    19. 5. 2007 16:33

    je to moc dobrý, fakt se mi povedli.

  • Anonym
    Anonym |

    5. 5. 2007 14:15

    jeste jsem je nepapala, ale co se pripravy tyce, byl to fofr..tak to ma byt...super..

  • Anonym
    Anonym |

    16. 3. 2007 09:02

    Tento týden jsem dělala a jsou opravdu moc dobré,všichni si pomlaskávali,dávám 1*

  • Andra
    Andra |

    11. 3. 2007 10:57

    Veľmi chutné. Najviac sa mi na nich páči, že nie sú "napité olejom". Dávam 1.

  • Lenka Krejčíková
    Lenka Krejčíková |

    3. 3. 2007 20:00

    to sou ty nejlepší langoše, který sem kdy dělala... rychle se udělaj, sou krásně nadýchaný a křupavý, akorát jak bylo to těsto řídký, tak se mi nepodařilo udělat tenký placky, tak byly sice silnější, ale vůbec to nevadiloVšem vřele doporučuji!!!

  • Vierka Polcková
    Vierka Polcková |

    25. 2. 2007 08:40

    Včera som to skúsila, bolo to jedlé- narozdiel od predchadzajuceho pokusu. Dakujem za recept.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 2. 2007 16:20

    výborné,rychle hotové,moc mi pomohlo namastit si olejem ruce a pak se ty placičky krásně tvarují

  • Jiřina Dombaiová
    Jiřina Dombaiová |

    12. 2. 2007 13:43

    Jsou vynikající.Ještě mám mastné ruce i pusu,dcera a muž ješte nejedli.mňamka

  • Jiřina Dombaiová
    Jiřina Dombaiová |

    12. 2. 2007 12:22

    Jdu na ně než přijde dcera ze školy na oběd .Držte palce ať se povedou .Ahoj Jířa

  • Lenka
    Lenka |

    4. 2. 2007 22:57

    Opravdu vynikající recept. Moc jsme si pochutnali. Všem doporučuji.

  • Vladana K.
    Vladana K. |

    25. 1. 2007 11:07

    Syn si vzpeměl, že chce langoše, ale v naší rodině nepatřil nikdy k oblíbeným pochoutkám. Tak jsem pátrala po receptu a vsadila na tento již poněkud jednoduchý recept. K mému překvapení jsou výborné no prostě mňam. Moc díky za recept.

  • cmeldos
    cmeldos |

    21. 1. 2007 21:46

    Vynikající recept. Z tohoto receptu jsem měla 9 velkých langošů, které jsem smažila ve friťáku. Hotové jsem potírala směsí ze zakysané smetany, česneku a strouhaného tvrdého sýra. Dík za nápad. Paráda !

  • Jana Halekova
    Jana Halekova |

    16. 1. 2007 18:01

    Díky za skvělej recept!!! V neděli jsme měli na něco chuť, tak jsem se rozhodla vyzkoušet langoše podle vašeho receptu. Snadné, rychlé a chuťově výborné. Mňam, mňam. nezbyl ani jeden :-)

  • Markéta
    Markéta |

    4. 12. 2006 13:37

    Už se nemůžu dočkat až vyzvednu holku ze školky a skočíme do Alberta pro mouku a uděláme si je. Manžel má rád "rychlovky", tak sem zvědavá jak mu budou chutnat

  • Hana Mazancová
    Hana Mazancová |

    10. 11. 2006 07:41

    Včera jsem se vrátila ze synem z nemocnice, kde celou dobu mluvil o langoších. Udělala jsem je podle tohoto receptu, mě se tedy povedly, "nacpala" se celá rodina. Už vím kde příště hledat. Děkuji Hanka M.

  • Ondra Novák
    Ondra Novák |

    18. 10. 2006 18:33

    sou to výbormé langoše vřele doporučuji

  • Martina S.
    Martina S. |

    19. 9. 2006 18:30

    Jsou výborné. Děti se mohly utlouct. Potírala jsem je zakysanou smetanou smíchanou s trochou jogurtu, kečupem a rozmačkaným česnekem, posypala strouhaným sýrem. A s marmeládou jsou také moc dobré.

  • Blanka
    Blanka |

    1. 9. 2006 12:23

    Langoše jsem dělala včera a musím paní Věře pochválit recept. Byly nadýchané a křupavé. U nás lagoše dělá babička a ta používá recept s vař. bramborem. Jsou také dobré, ale chuť je jiná-jsou vláčnější a "těžší".Určitě opět usmažím,rodinka teď bude mít dva rozdílné chody.

  • Věra
    Věra |

    25. 8. 2006 15:09

    Když máte těsto nalolejované a dáte do pánvičky, je olej na smažení stále čistý a nepřepaluje se což je veliká výhoda.

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    22. 8. 2006 12:40

    také tvaruji těsto na naolejovaném plechu a naolejovanýma rukama...jde to takto rozmačkat na krásně slabé placky,které jsou po vložení do rozpáleného oleje krásně nadýchané,a nejsou tlusté (samé těsto),ale to jak kdo má rád...někdo má zas raději těsta více :-)

  • Věra
    Věra |

    21. 8. 2006 12:27

    Zkuste příště dělat placičky s rukama namočenýma v oleji a nepřidávat mouku, langoše budou nadýchané a když máte naolejované ruce nebude se těsto chytat na ruce a na rendlíku nebude těsto prskat.

  • Martina Baldrmanová
    Martina Baldrmanová |

    17. 8. 2006 13:50

    Mě se to těsto vůbec nepovedlo,bylo to hrozně lepivé,musela jsem tam přidat tak 2krat tolik mouky,jinak bych z toho žádnou placku neudělala.

  • Lenka Tesáčková
    Lenka Tesáčková |

    9. 8. 2006 22:36

    Dneska jsem tento recept vyzkoušela a dostala jsem velkou pochvalu. Všem děsně chutnaly a během odpoledne se všechny snědly. Akorát mě překvapilo, že těsto nebylo klasicky kynuté, ale poměrně tekuté. Na pánvi se to špatně "tvarovalo". Ale jinak jsou krásně křehký a nadýchaný..SUPER:-)

  • Jana B.
    Jana B. |

    30. 7. 2006 14:06

    Bylo to moc dobré. Můžete zkusit tradiční maďarský recept - hotové langoše potírat zakysanou smetanou a sypat strouhaným sýrem. Dobré je také udělat si "dezert" z posledních langošů na talíři - stačí je potřít džemem, příp. i zakysanou smetanou.

  • beba
    beba |

    10. 4. 2006 10:02

    Sú výborné, zmraziť nebolo čo, lebo sme ich všetky zjedli.

  • beba
    beba |

    7. 4. 2006 09:58

    Máte niekdo skúsenosť s tým, či by sa cesto nedalo uchovať od obeda do večere v chladničke, aby sa dali potom uroťi na večeru čerstvé langoše ? Ako dlho sa to cesto zozmrazuje, keď by som ich chcela uribiť na večeru?

  • Marti
    Marti |

    5. 4. 2006 21:42

    Ahoj Zuzko,urcite to muzes zkusit, ja jsem hledala cerstve, protoze se mi par veci z techto praskovych nepovedlo, ale to asi proto, ze nevim jak to spravne napasovat do receptu, protoze jinak co pecu dle americkych receptu a davek na suche kvasnice tak se mi to povede, ale po nekolika pokusech radsi na urcite veci a hlavne ceske recepty kupuji cerstve. Hodne zdaru, pokud se ti zadari je udelat z praskovych, tak mi prosim te posli miry. Diky muj mejl je martivetcha@yahoo.com

  • Alena Koblížková
    Alena Koblížková |

    22. 3. 2006 18:48

    Tak teda musim tento recept hoooodně moc pochválit, je výýýýborný, dávám za 1 s hvězdičkou!!!!

  • zuzana green
    zuzana green |

    7. 3. 2006 21:55

    Ahoj marti,ja jsem taky v usa ale nemuzu najit kvasnice.Myslis ze muzu dat tady ty "nase" narmalni v prasku? Dik

  • Radik a Andrejka
    Radik a Andrejka |

    17. 2. 2006 18:29

    tak místo kysané smetany jsme použili obyčejnou a po 1hod. jsme udělali první kus. Můžeme se pochválit dá se to jíst...Učime se vařit a smažit...

  • Věra
    Věra |

    7. 2. 2006 14:42

    Fantastický recept, mam doma čtyři dvoumetrové chlapy a chodím večer z práce, tak je rychle nakrmit je někdy problém. Langoše měly úspěch, jen se po nich zaprášilo, stačilo jen upravit velikost dávky.

  • Marti
    Marti |

    7. 1. 2006 20:12

    Vynikajici i v USA. Moc jsme si pochutnali, dokonce i cerstve kvasnice jsem tady nasla. Proste si to nemuzeme vynachvalit a opravdu rychle.

  • Kryštof Grygera
    Kryštof Grygera |

    11. 12. 2005 19:21

    Teď jsem dle Vašeho receptu nakrmil rodinu. Opravdu dobré a rychlé :-0

  • marco ramundo
    marco ramundo |

    3. 11. 2005 19:14

    omlouvám se dal jsem na hodnocení místo 1 - 5.já do toho doma dětem dávám šunku , sýry a směs žampiónů s cibulkou a česnekem pokapanou kečupem,přeložím a osmažím a mám falešný gordon /plněný řízek.velice chutný je zejména k těm polévkám,takže se druhé jídlo nevaří.dík za recept

  • mary
    mary |

    1. 11. 2005 08:38

    ahoj,nám chutnalo

  • Kya
    Kya |

    31. 10. 2005 15:08

    jeden pytlik sušeného droždí je na 1 kg mouky.

  • Marie K.
    Marie K. |

    31. 10. 2005 12:40

    Jsou dobré, chutnalo nám.

  • Anonym
    Anonym |

    28. 10. 2005 17:48

    moc dekuji za rady. Zrovna minuly tyden jsem narazila na cerstve kvasnice a tak to jdu dneska vyzkouset. Jsou pomerne drahe, ale za tu dobrotu a pripominku domova to stoji. :)) Dekuji Marti

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    22. 10. 2005 10:00

    7 g sušeného droždí = 20 g čerstvého droždí

  • Di
    Di |

    22. 10. 2005 09:35

    Marti, není na sáčku napsáno, na kolik mouky se má použít, to by bylo nejlepší. U nás v Čechách balíček čerstvých kvasnic (42 g) odpovídá zhruba balíčku sušených, jenženevím, kolik ten obsahuje, sušené kvasnice nepoužívám.

  • Marti
    Marti |

    21. 10. 2005 22:51

    Mela bych otazku ohledne 42 g kvasnic, kolik to je v prepoctu na suche kvasnice. Bydlim v USA a tady jsem na zadne jine nez susene neboli praskove, ci jak se vyjadrit nenasla. Dekuji za pomoc. Rada bych je zkusila.

  • alka jurňová
    alka jurňová |

    20. 10. 2005 10:14

    Chutnaly celé rodině, děkuji. Těsto jsem připravila den předem a dala do lednice. Byly výborné.

  • Petr Kolarik
    Petr Kolarik |

    19. 10. 2005 14:40

    Hustýýýýýýýýýýýýý

  • Karla Dvořáková
    Karla Dvořáková |

    12. 10. 2005 13:07

    Vážený pane Karle Dvořáku, to jste musel mít asi zdravotně závadné suroviny. Jinak totiž netuším z čeho to mohlo celou vaši rodinu potkat. Musíte si nakoupit čerstvé potraviny a pak to zkusit znovu. Jinak je to vynikající.

  • Karel Dvořák
    Karel Dvořák |

    12. 10. 2005 12:37

    Jsou úplně nechutné.Celá rodina měla průjem...

  • Karlos Masér
    Karlos Masér |

    11. 10. 2005 19:28

    Je to bomba ty LANGOŠE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Anonym
    Anonym |

    8. 10. 2005 11:12

    jsou odporné

  • Tom
    Tom |

    7. 10. 2005 19:31

    Diky za recept, langose jsou vitecne :)

  • Věra
    Věra |

    5. 10. 2005 10:24

    Zamrazuje se těsto v igelitovém pytlíku, který vymažeme olejem, aby se těsto příliš nechytalo. Těsto se rozporcuje na porce a zamrazí. Postupně můžeme dělat langoše dle potřeby. Těsto před úpravou musíte nechat úplně rozmrazit a pak se s ním pracuje jako s čerstvým těstem.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    5. 10. 2005 10:04

    Jsou výborné,100% lepší než ze stánků, nesají tuk při smažení, rychle hotové, prostě super. Jen ještě jaké máte zkušenosti s tím zamrazením, mrazíte těsto nebo již hotové langoše? Dík za odpověď. Hodnotím 1.

  • František KMotrik
    František KMotrik |

    1. 10. 2005 11:20

    Jsou vynikající nemají chybu :)

  • Zuzana
    Zuzana |

    29. 9. 2005 22:16

    Toto je podobny recept aky som dostala od praveho Madara. Langose sa mi vzdy vidarily a chutia vsetky.Dobru chut

  • Anonym
    Anonym |

    29. 9. 2005 13:27

    Vazeny anonyme, my si pri jidle radeji pochutname...mysleni nechavame chytrolinum jako jste vy:-)) Airan

  • Anonym
    Anonym |

    27. 9. 2005 23:34

    Smažené je naprosti nezdravé!! Při jídle je třeba myslet

  • Věra
    Věra |

    27. 9. 2005 10:32

    Těší mě, že Vám chutná:))

  • Vlasta
    Vlasta |

    27. 9. 2005 08:15

    Včera jsem je dělala, jsou vynikající, rychlé,dají se jíst i druhý den jen nejsou tak křupavé.Do těsta jsem přidala více soli takže jsem je potřela jen utřeným česnekem (bez soli) aby nebyly jak hadra jak jsem si přečetla v jednom komentáři.Výborně se dělají ve friťáku.Díky za bezva recept.

  • Lucia Porošinová
    Lucia Porošinová |

    25. 9. 2005 08:24

    Su fantasticke a chrumkave!

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    22. 9. 2005 10:16

    Text byl opraven a bylo připsáno množství jogurtu.

  • jarmila
    jarmila |

    22. 9. 2005 10:05

    Včera jsem je dělala k večeři a mám jednu zkušenost: potřela jsem je jak je v receptu doporučeno vodou se solí a česnekem a krásně křupavé langoše se rázem změnily na sice chutné ale hadrovité placky.Příště budu vědět, že je mám potřít jen malinko, nebo spíše místo vody potírat olejem, nebo třeba nechat bez potření.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 9. 2005 07:28

    Díky Arian je to Miska a ne mouka tak mě to mohlo napadnout. Pokud bude možné, prosím o opravu v receptu , aby byl jasný. Děkuji Věra

  • Anonym
    Anonym |

    21. 9. 2005 19:33

    Tulipa, podle mne jedina chybicka na tom receptu je v prvnim slove - podle ma tam ma byt DO MISKY a ne DO MOUKY, jinak je recept uplne Srozumitelny, uz jsem ty langose delala s velkym uspechem. Vrele doporuciji a zdravim vsechni. Airan

  • tulipa
    tulipa |

    21. 9. 2005 17:40

    furt nejake kostrbate...nemohl by nekdo napsat nove a pochopitelne zneni tohoto receptu? Dik :)

  • Věra
    Věra |

    21. 9. 2005 07:22

    Miško správně by to mělo znít asi takto: do hladké mouky dáme kvásek, který si připravíme tak, že smícháme cukr s droždím mícháme, až je droždí tekuté, přidáme vlažné mléko asi 1 dcl a lžíci hladké mouky a necháme 10 min kynout a pak přidáme do 500 g hl.mouky.

  • Miška
    Miška |

    20. 9. 2005 21:39

    Ráda bych si na langoších také pochutnala,ale nechápu tu pasáž,že do mouky přidáme lžíci hladké mouky.Tak prosím,jestli by mi někdo objasnil,jestli do receptu patří ješte jiná mouka než hladká.Děkuji

  • Kateřina Richtárová
    Kateřina Richtárová |

    18. 9. 2005 18:18

    Langoše byly vynikající lepší jsme nejedli,příprava byla jednoduchá a výsledek velice chutný

  • Regína
    Regína |

    18. 9. 2005 17:20

    Skvělé,chutné ,rychlé a jednoduché.Díky

  • honza
    honza |

    18. 9. 2005 14:37

    Langoše jsou super,ale doporučuji dát do těsta trochu piva. jnak superrrrrrrr !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Iva Kindlová
    Iva Kindlová |

    16. 9. 2005 18:28

    Langoše výborné,supr práce s těstem , smažila jsem je ve friťáku a nemělo to chybu.Moc dobrý,dávám za 1!!!!!

  • Juicy
    Juicy |

    14. 9. 2005 16:27

    Uz se mi sbihaji sliny, o vkendu se na to vrhnem :-) jake mnozstvi prasku do peciva odpovida pul lzicce sody? Dekuji za odpoved, nemam se sodou zkusenosti.

  • Helena
    Helena |

    12. 9. 2005 12:51

    asi se blbě zeptám, ale y jak velkého jogurtu půlka se použije. Děkuji moc.

  • Lea
    Lea |

    8. 9. 2005 14:41

    Moc dobré, rychlé a hlavně sytý. Dala jsem část do mrazáku a po rozmraznutí těsto funguje jako čerstvé krásně znovu kynulo.

  • Kateřina Kanická
    Kateřina Kanická |

    6. 9. 2005 18:41

    Právě jsme dojedli tyto skvělé langoše, doslova se po nich zaprášilo. Díky za super recept.

  • Ivana
    Ivana |

    6. 9. 2005 10:52

    Počítám, že jirka jeef tam ty hrubajzny naskládal z recese, jinak to snad ani není možný!

  • jirka jeef
    jirka jeef |

    5. 9. 2005 22:41

    lidi jsou fakt dobre slečna ktera psala že jsou tvrde nema skušenosti s kinutima těsty ja když jsem ve dvanacti letech děla prvnil těsto tak jse my nepovedlo musi se to umět jestly chce ja ti poradim nebo řekni mamce ta ti poradi jinak k tomu mnošstvy jogurtu norma je dětsky jogurt kolem 200 g jinak kuchařum a kuchařkam zdar jinak komukoliv poradim jirka

  • marketa elkins
    marketa elkins |

    5. 9. 2005 00:26

    Moc dobre a je jich hodne!! Dekuji!

  • wendy
    wendy |

    23. 8. 2005 16:02

    Jsou opravdu výborné. Ten, kdo nemá rád kečup, ať zkusí se sýrem a smetanou (treba i zakysanou), to je taky moc dobré. Jestli to nechcete tak hutné, můžete ji naředit s vodou

  • Alena
    Alena |

    3. 6. 2005 12:04

    Seper langoše , druhý den jsem je ohřála a plnila zelným salátem s hořčicí od p. Holečka tzv. salátem Holeček a je to Výborný.....

  • Jitka
    Jitka |

    22. 5. 2005 22:25

    Je to jednoduche a vyborne!S tim jogurtem je to perfekni.Hodne nam toho zbylo,tak to take zkusim zamrazit.Taky jsem pouzila prasek do peciva!

  • Petr
    Petr |

    19. 4. 2005 19:53

    Rychlé, křehké, super. A to jich mám ještě 6 v mražáku. Jsem zvědavý jaké budou zmražené. Každopádně všem doporučuji. Mňam

  • Jana Pavelková
    Jana Pavelková |

    18. 4. 2005 16:46

    Jsou výborné, krásně vláčné, žádné tvrdé. Z této dávky mi vyšlo asi 12 langošů, místo sody jsem použila prášek do pečiva a povedly se náramně.

  • Alena
    Alena |

    11. 4. 2005 07:21

    tak buchty mě nenapadly ale můžete to zkusit. Těsto se však může dát do mrazáku a udělat langoše kdykoliv. Těsto po rozmrznutí funguje jako čerstvé.

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    9. 4. 2005 09:22

    Konečně se mi povedlo kynuté těsto!Toho jogurtu jsem tam také dala těch 200g.A celé jsem to zamísila v míse Tuperware a je to poprvé co se to povedlo! LANGOŠE BYLI FAKT SKVĚLÉ !!! Jsem na kynutá těsta antitalent,myslíte,že se dá tento recept použít třeba i na buchty?Zbytek těsta mám ještě v ledničce můžu ho ještě použít?

  • Anonym
    Anonym |

    29. 12. 2004 20:19

    mnam :-D

  • Jiří Thiemel
    Jiří Thiemel |

    3. 8. 2004 18:10

    Jsou skutečně dobré. A vůbec nenasávají tuk. Kupované u stánků jsou většinou hodně mastné. Skutečně skvělý recept Děkuji

  • Lenka
    Lenka |

    19. 7. 2004 16:47

    To není pravda že jsou tvrdé, naopak jsou krásně měkoučké a vláčné, asi se to musí umět udělat.

  • Petra Bukáčková
    Petra Bukáčková |

    19. 7. 2004 16:13

    Jsou tvrdé a vůbec, piplat se s tím, že se vám chce......

  • Anonym
    Anonym |

    31. 5. 2004 12:51

    Dávám do těsta celou kysanou smetanu a to je asi 200g.... Těsto zpracuji aby bylo vláčné a placičky tvaruji na vále posypané hladkou moukou.

  • Lenka
    Lenka |

    30. 5. 2004 15:28

    Mohl by mi, prosím, někdo upřesnit, co to je za množství 1/2 bílého jogurtu ? Prodává se v různých baleních od 80 g do 400 g. Děkuji.

  • Božena Pešková
    Božena Pešková |

    26. 5. 2004 11:16

    výborné, opravdu rychlé a je toho hodně.... Jsou výborné i studené s marmeládou nebo jen tak.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: