Langoše na sladko s ricottou a ovocem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka + na podsypání
    • 30
      g droždí
    • 250
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • olej na smažení
    • 1
      hrnek borůvky lesní
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 400
      g ricotta
    • 2
      lžíce moučkový cukr + na posypání
    • lesní ovoce k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Bude to trvat asi 10 minut. Do robotu s hnětacím hákem dejte zbytek mouky, sůl a kvásek, přilijte zbylé mléko a vypracujte těsto. Zakryjte ho utěrkou a nechte minimálně 30 minut kynout. Těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu, rozdělte na 8–10 bochánků, rukama každý roztáhněte na placku a nechte dalších alespoň 30 minut kynout. V kastrolu nebo hluboké pánvi rozpalte minimálně 3 cm vysoký sloupec oleje. Langoše smažte jeden po druhém asi 1 minutu z každé strany. Před smažením je můžete ještě dotvarovat. Pokud je více roztáhnete, budou tenčí a křupavější. Usmažené langoše odkládejte na papírovou utěrku.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat nekynuté lívance bez vajec

2
Než těsto vykyne, připravte borůvkový rozvar. Přebrané borůvky dejte do kastrolu, zasypte cukrem a na mírném plameni vařte asi 30 minut. Nechte vychladnout.
3
Ricottu promíchejte s cukrem a přidejte pár lžic borůvkového rozvaru. Promíchejte a mažte na vychladlé langoše. Bohatě ozdobte bobulemi a zasypte moučkovým cukrem.

RADA: Palačinky 4x jinak

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.