Králík na roštu - grilování

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo, do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu (pozor, má být schovaná v mase), osolíme a okmínujeme jak zevnitř tak z venku. Zbytek slaniny nakrájíme na kostky, a smícháme s sádlem z králíka a droby, a vše promícháme s tymiánem. Směsí pak naplníme králíka, a dutinu dobře zašpejlíme-nejlépe bambusovou špejlí. Králíka pak položíme na rošt nad mírně až středně žhavé uhlí nejprve břichem dolu, pak otočíme (asi 10 min.). Zakryjeme silným alobalem, a zvolna grilujeme cca 1,5 hod. za občasného obracení (po cca 20 min.).
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Králík Sůl Tymián Uzená slanina

Komentáře k receptu

  • zofka2011
    zofka2011 |

    21. 6. 2011 09:33

    hm, ale králík na grilu by mohl být dobrota...

  • Ladia
    Ladia |

    4. 4. 2011 11:21

    Špetkou soli, kmínu a tymiánu celého králíka neokořeníte. 8-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: