• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
    Napište svůj komentář k receptu

    Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.9
    hodnotilo: 45
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
    Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
    Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
    Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
    Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
    3fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg hovězí maso roštěnec, zadní maso, péro ...
      • sůl a pepř
      • 100
        g slanina
      • 2
        ks cibule větší
      • 1
        ks petržel
      • 0,50
        ks celer
      • 2
        ks mrkev
      • 80
        g máslo cca
      • červené víno
      • 300
        ml vývar silný masový, nebo z kostky
      • 10
        ks pepř celý
      • 5
        ks nové koření celé kuličky
      • 1
        lžička hladká mouka - na zahuštění výpeku, není nutné

    Postup přípravy receptu

    1
    Do kastrolu dáme osmažit pokrájenou cibuli a slaninu, na kterou vložíme osmažit ze všech stran dozlatova nasolené a opepřené hovězí maso. Podlijeme ho vývarem(cca 3dl) a dusíme za občasného obrácení a podlití téměř doměkka(tak na 75%).
    2
    V jiném kastrolu si rozpustíme máslo a očištěnou zeleninu, kterou jsme pokrájeli na větší kusy na něm orestujeme dorůžova společně s celým pepřem a novým kořením.
    3
    Téměř měkké maso dáme do pekáče, obložíme ho orestovanou zeleninou s kořením a zalijeme vínem(cca 2dl). Pečeme v předehřáté troubě za občasného podlití a přelití vodou, vínem nebo vývarem doměkka a dozlatova. Výpek můžeme zahustit lžičkou hladké mouky rozmíchané v malém množství vody, kterou ve výpeku krátce zavaříme.
    4
    Před podáváním můžeme kuličky koření vyndat.
    5
    Podáváme s bramborem, knedlíkem, noky...
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

    Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

    Dýně s kořenovou zeleninou

    Dýně s kořenovou zeleninou

    Špecle s kořenovou zeleninou

    Špecle s kořenovou zeleninou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Desmond
      Desmond | 11. 1. 2016 22:45

      Výborné jídlo, delala jsem ho několikrát. Na každou zvláštní příležitost a pokaždé mě všichni pochválí.

    • Randy
      Randy | 12. 6. 2015 21:26

      Luxando:-)žrando;-)

    • Randy
      Randy | 12. 6. 2015 21:26

      Luxando:-)žrando;-)

    • Roman Raba | 9. 3. 2015 13:30

      Pochutnali jsme si, výborný oběd.

    • Lily9 | 27. 2. 2014 14:35

      Masíčko se v omáčce úplně rozpadalo, omáčka výborná, přítel, taťka, mamka i kamarádi si pochutnávali. Výborný recept. Dávám za 1 8-)

    • Káťa
      Káťa | 1. 11. 2013 18:45

      Skvělé hovězí, přítel měl radost, hovězí zbožňuje a mně se fakt povedlo, děkuji za recept :-)) .

    • Růžena Valterová
      Růžena Valterová | 8. 3. 2013 18:54

      Celá příprava mi trvala kolen 120 minut, ale stálo to za to. Maso i omáčka bez chyby a na velikou jedničku s hvězdičkou.

    • Nikijaho
      Nikijaho | 9. 9. 2012 10:54

      Na kolik pečeme maso? A do pekáče dáváme maso i s vývarem? Jak dlouho se asi mase peče? No dopíšu to sem všechno až ho dodělám. Udělám dle svého zdravého rozumu. :-)

    • Maruška
      Maruška | 14. 4. 2012 12:40

      Byl to výborný oběd, po jídle zůstal i skoro čistý pekáč, děkuji a při vhodné příležitosti jí znova připravím.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
    Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Dušení Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Cibule Hladká mouka Hovězí maso Máslo Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Slanina Sůl Vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Domácí perník

    Domácí perník

    Kuřecí směs na houbách

    Kuřecí směs na houbách

    Alfédovy panenky

    Alfédovy panenky

    Bábovka jak od paňmámy

    Bábovka jak od paňmámy

    Svatomartinská husa

    Svatomartinská husa

    Kari placičky se sýrem a rýží

    Kari placičky se sýrem a rýží

    Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

    Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

    Italské Tiramisu (Florencie)

    Italské Tiramisu (Florencie)

    Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

    Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    116
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Palačinky
    Palačinky
    24
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    22
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Barva očí prozradí váš charakter. Co říká o vás?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    Další doporučené recepty:

    Cibulový salát s houbami
    Cibulový salát s houbami
    Cibulový salát se slanečky
    Cibulový salát se slanečky
    Cigánská pečienka
    Cigánská pečienka
    Cikánské halušky
    Cikánské halušky
    Cikánské koleno
    Cikánské koleno
    Cikánské toasty
    Cikánské toasty
    • Recepty.cz
    • Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí