Čokoládová babka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml mléko
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g hladká mouka
  • Náplň
    • máslo
    • cukr krupice
    • kakao
    • skořice
    • mleté lískové ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nechte vzejít kvásek. V misce rozmíchejte droždí s cukrem a poté s mlékem. Nechte asi 5 minut na teplém místě. Zatím v míse utřete máslo s vejcem, přidejte mouku a kvásek. Hněťte v robotu hákem nebo ručně vařečkou 5 minut, dokud nevznikne hladké nelepivé těsto. Pokud je těsto příliš řídké, můžete přidat postupně až 35 g mouky.
2
Těsto v míse vytřené olejem nechte kynout na teplém místě 1 hodinu. Zatím připravte náplň. V kastrolu rozpusťte máslo s cukrem, přidejte, kakao, skořici a nakonec vmíchejte nasekané oříšky. Nechte zchladnout.

RADA: Jak na kynuté těsto?

3
Na pomoučněném válu vyválejte obdélník 30 x 50 cm. Potřete ho čokoládovou náplní a pevně zarolujte z té delší strany. Váleček podélně rozřízněte napůl a smotejte do spirály, aby byl vidět otevřený řez s čokoládou. Vzniklý cop přesuňte do obdélníkové formy vyložené pečicím papírem. Nechte v teple opět vykynout půl až hodinu.
4
Pečte v troubě vyhřáté na 190°C asi 30 minut. Babku vyklopte na mřížku a nechte zchladnout.

RADA: 5 vychytávek k pečení

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: