Suši s rybou a zeleninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek sushi rýže
    • 6
      lžíce rýžový ocet
    • 1
      lžička cukr
    • 3
      plátek mořské řasy sušená řasa nori
    • 0,5
      ks okurka
    • 1
      ks karotka
    • 100
      g losos čerstvý
    • 100
      g tuňák čerstvý (filet), nakrájený na proužky
    • wasabi (zelený japonský křen)
    • sojová omáčka kvalitní (např. Kikkoman) k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži důkladně propláchněte a uvařte se dvěma hrnky vody na skus. Ihned promíchejte s octem a rozestřete na talíř. Okurku a mrkev nakrájejte na hranolky. Řasy ostrým nožem rozpulte.
2
Na balicí podložku si položte 1/2 plátku řasy lesklou stranou dolů a namočenou rukou na něj rozestřete vrstvičku rýže, potřete trochou wasabi. Doprostřed položte hranolky zeleniny a tuňákem či lososem.
3
Pomocí podložky pevně stočte do roličky. Nechte chvilku odpočinout spojem na podložce a pak rozkrojte na dílky. Stejně postupujte, až spotřebujete všechny suroviny. Podávajte se sójovou omáčkou a wasabi.
4
//**Know-how:** Suši je tradiční japonské rychlé občerstvení (slovo znamená „octová rýže“), které se stalo nesmírně populární takřka po celém světě. V USA dokonce natolik, že v Kalifornii vznikly další svérázné varianty tohoto původně velmi jednoduchého jídla. Základem úspěchu nicméně zůstává rýže – na suši musí být pouze japonská rýže, nejlépe Sasanishiki, Koshihikari či Akita Komachi. Je krátkozrnná a po uvaření zrnka lnou k sobě, ale není tak škrobnatá jako italské rizotové rýže.//

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    24. 7. 2013 10:59

    1. nepóše se to suši ale sushi

  • kykiryki
    kykiryki |

    12. 2. 2013 21:16

    Dovolím si jen jeden poznatek ze včerejšího kuchtění - na dva hrnky syrové rýže potřebujete buď dvojnásobné množství řasy, nebo ze zbylé vytvořte jiný typ sushi - bez řasy (správný výraz mi tu coby nežádoucí slovo nedovolí použít), jinak vám jí opravdu dost zbyde. Mně stačila rýže z jednoho hrnku na výrobu sedmi rolek (půl řasy na každou).

  • Anonymous
    Anonymous |

    12. 2. 2013 21:03

    fůjinký... je to hnusné!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: