• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Svatební koláčky
    Napište svůj komentář k receptu

    Svatební koláčky

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.5
    hodnotilo: 36
    doba přípravy: 150 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Svatební koláčky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 350
        g hladká mouka
      • 250
        g máslo
      • 2
        ks žloutek
      • citronová kůra
      • 1
        špetka sůl
    • Na kvásek
      • 30
        g droždí
      • 2
        kostka cukr
      • 6
        lžíce mléko

    Postup přípravy receptu

    1
    Z vykynutého kvásku a dalších surovin zpracujeme těsto. Nenecháme ho kynout, ale hned ho vyválíme, nakrájíme na čtverečky, poklademe náplní (povidla, tvaroh, mák apod.) a spojíme protilehlé cípy do koláčku.
    2
    Dobře pomastíme plech a koláčky na něj naskládáme těsně vedle sebe, mastíme strany i na povrchu (nejlépe olej a máslo). Dáme upéci do předehřáté trouby do růžova. Při pečení znovu pomastíme. Po vyndání z trouby pokropíme rumem a obalíme v cukru nebo hustěji pocukrujeme.
    3
    Z této dávky jsou koláče zhruba na jeden plech. Děláme-li malé, může jich být až 270 kusů. Nezpracované těsto je lepší uchovávat v chladničce, stejně i plech, který postupně doplňujeme dodělanými koláčky. Neměly by kynout před pečením. Koláčky mají charakter cukroví, netvrdnou, ale naopak. Lepší jsou po 2-3 dnech. Vydrží až týden, pokud je dobře uschováme.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Svatební koláčky s mandlovou drobenkou

    Svatební koláčky s mandlovou drobenkou

    Báječné máslové koláčky - nejen svatební

    Báječné máslové koláčky - nejen…

    Dügün corbasi, svatební polévka

    Dügün corbasi, svatební polévka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Vvvvvv
      Vvvvvv | 20. 3. 2014 21:37

      8-) jsou kulaté nebo máte špatný obrázek?

    • petra
      petra | 28. 8. 2013 17:50

      muzu kolacky pomaslovat vajickem misto oleje a masla

    • Di
      Di | 29. 5. 2013 17:47

      Ahoj všichni, komu chutnali koláčky podle mnou vloženého receptu. Babička uschovávala pouťové koláče v hrnci (kamenina, smalt), který přikryla utěrkou a dala do chladna. Dělám to taky tak, i když v paneláku najít chladný kout není snadné. Ale pozor, musí větrat, aby nesplenivěly! :-\

    • Aurinath | 23. 5. 2013 09:24

      Skvělé koláčky, všem chutnali :)

    • veronika
      veronika | 16. 3. 2013 19:19

      Dnes jsem je pekla poprvé a jsou výborné! Sice jsem omylem místo žloutku dala celé vejce, ale troška mouky navíc to spravila. Fakt jsou výborné! Nemáte radu, jak je nejlépe uchovat, aby vydržely co nejdéle dobré a čerstvé?

    • Mirka
      Mirka | 21. 6. 2012 17:09

      Ziji take v USA a nemam problem s klasickym drozdim ... najdes jej v kazde nemecke, ruske, nebo polske prodejne! 8-) Ale ja mam stejne radeji peceni se susenym drozdim.

    • Marketa
      Marketa | 17. 6. 2012 20:39

      Rohy je treba navhlcit vodou a stalcit - diky tomu se testo slepi. Pred tim, nez se daji kolacky do trouby, je treba je potrit vajickem.

    • Marketa
      Marketa | 17. 6. 2012 20:37

      Testo je treva dlouho hnist-klidne rukama. Pak bude pekne hladke.

    • laricon
      laricon | 2. 5. 2012 03:06

      Take pobyvam v USA a prave je zadelavam. Maslo jsem nechala prijit k pokojove teplote a pomer mouky a masla je opravdu matlavy. Kdyz budete mit chvili a chut, napiste mi prosim jak jste upravila recept na nase americke pomery. Me s timto testem nejde vubec pracovat. Dekuji predem za ochotu.

    • brigaled | 17. 4. 2012 22:36

      Tak jsem to dnes take vyzkousela, jelikoz vsak pobyvam ve Spojenych Statech neslo uplne presne dodrzet recept. Klasicke drozdi v kostce tady nekoupim, takze jsem to udelala ze suseneho drozdi. Pekla jsem to na 385 F, cca 10-15 min. Testo mi prislo spise jako linecke, ocekavala jsem vice chuti drozdi, ale presto chutnaji vyborne, nedelala jsem satecky (ctverec se slepenymi rohy) ale normalne kulate male kolacky :-)

    • Katka
      Katka | 10. 9. 2011 20:01

      Taky jsem je dnes vyzkoušela a paráda <3 , dělala jsem jen půl dávky, taková malá generálka před sestřenčinou svatbou :) s těstem se super dělá, i když jsem ze začátku nevěděla na jakou tloušťku vyválet těsto a jak udělat velké čtverečky, ale pak jsem to nějak uplácala a výsledek úžasný, takže doporučuji, a tím rumem s máslem fakt nešetřete dělá je to vláčnější a lepší :)

    • eva dobešová
      eva dobešová | 21. 6. 2011 21:23

      prosím o radu ,tuto sobotu se mi vdává dcera a nevím jak bych je měla uschovat ,aby do soboty byly výborný děkuji eva :-(

    • Hanka Nepeřená
      Hanka Nepeřená | 2. 12. 2009 13:16

      Tak je mám právě v troubě. S těstem se opravdu dělá dobře, ale to, co vidím v troubě není vůbec hezké. Je to celé rozlezlé, nedrží to pohromadě, praská to. Dělala jsem dvě náplně: ořechy a povidla. I ořechy, kde jsem rohy pořádně stlačila, nedrží. O povidlech ani nemluvě, to se otevřelo celé, náplň vytekla - kde je chyba? Přitom s pečením zkušenosti mám ...

    • jitka horáková
      jitka horáková | 3. 2. 2009 23:29

      Tak tyto koláčky dělávám často podle tohoto receptu a nejlepší, které jsem kdy jedla a s těstem se pracuje výborně.....doporučuji

    • J. P.
      J. P. | 24. 2. 2008 20:03

      Dělala jsem je před 5dny.Malé oprůměru asi 3 cm s různým mazaním.Z jedné dávky jich bylo asi 650.Vynikající, všem chutnaly.Dávám velkou jedničku

    • Anonym
      Anonym | 14. 12. 2007 14:29

      Pekla jsem svatební koláčky už podle několika receptů, ale tento je suverénně nejjenodušší a výsledek stojí za to!! Jo a do zabaleného koláčku dělám důlek do něj trochu povidel a teprve na to posypku, ale to už záleží na chuti!

    • Di
      Di | 10. 10. 2005 19:59

      Koláčky jsem pekla tento víkend po dlouhé době, ale podle obdobného receptu jsem je nevázala. Udělala jsem malé kuličky, do nich důlek, okraje jsem potřela tukem. Důlek jsem vyplnila náplní a ozdobila mandlí. Na plechu jsem je nemastila - ležely od sebe. Po upečení ještě teplé štětečkem potřela polevou z másla, cukru a rumu. Poleva do druhého dne zaschla, všechny chutě se spojily, práce bylo méně. který jsem vyplnila nální.

    • Di
      Di | 29. 8. 2005 00:08

      Posypka v tomto případě není - koláčky se obalují v cukru. Bohužel nemohu poradit ani ohledne stupňů - nepeču podle toho. Trouba by ale určitě měla být dobře vyhřátá, aby koláčky rychle vyskočily.

    • jožka proška
      jožka proška | 25. 8. 2005 22:16

      a kde je posypka?

    • Anonym
      Anonym | 20. 7. 2005 17:39

      na kolik stupnů v el. troubě by se měli koláčky péci Děkuji Magda

    • Marie
      Marie | 7. 7. 2005 13:42

      Na svatbu jsem předem zkoušela upéct koláčky podle několika různých receptů. Tento zvítězil!Těsto se rychle zpracovává a ačkoliv další postup je trochu pracnější, zvlášť když děláme koláčky titěrné, tak výsledek stojí za to. Koláčky se přímo rozplívají na jazyku:-))

    • Di
      Di | 20. 4. 2005 17:15

      To není chyba. Svatební koláčky, jak je znám já, se dělají titěrné - někdo zvládne i 1x1 cm. Já je dělám o něco větší a většinou mi zbydou i na další plech.Dělat se však mohou i mnohem větší - to jsou pak u nás ve východních Čechách pouťové nebo posvícenské koláče.

    • eva
      eva | 20. 4. 2005 16:14

      Mila Vlasta, asi je tam nejaka chyba, podla mna ich moze byt 70 ks...

    • Vlasta
      Vlasta | 20. 4. 2005 15:20

      Prosím ? Z takého množstva surovín až 270 kusov??? Aké veľké sú tie koláčiky ? :-)

    • Sarka Bilovsky
      Sarka Bilovsky | 19. 4. 2005 16:12

      dik

    • Erika
      Erika | 19. 4. 2005 12:49

      asi 2 čajové lžičky

    • Sarka Bilovsky
      Sarka Bilovsky | 19. 4. 2005 12:14

      kolik je to 2 kostky cukru na krystal?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Pečení Svatba Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Houbové karbanátky III.

    Houbové karbanátky III.

    Kuřecí koktejl

    Kuřecí koktejl

    Jablková buchta II

    Jablková buchta II

    Mrkvová polévka I.

    Mrkvová polévka I.

    Čočková polévka s klobásou a zeleninou

    Čočková polévka s klobásou a zeleninou

    Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

    Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

    Ledový salát s karotkou

    Ledový salát s karotkou

    Valašský Frgál

    Valašský Frgál

    Čevapčiči po našem

    Čevapčiči po našem

    Doporučujeme

    30 minut
    Cizrnové ragú s rýží

    Cizrnové ragú s rýží

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    31
    Palačinky
    Palačinky
    29
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    28
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    21
    Míša řezy
    Míša řezy
    20
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"

    Zajímavé články

    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…

    Sledujte nás

    AHA.cz Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    AHA.cz Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    AHA.cz Deník Aha! 4.3.2021

    Deník Aha! 4.3.2021

    Dáma.cz NUMEROLOGIE: Vypočítejte si své životní číslo. Je to jednoduché a funguje to!

    NUMEROLOGIE: Vypočítejte si své životní číslo. Je to jednoduché a funguje to!

    Dáma.cz Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženy.cz Maličkosti, které pomohou, když pociťujete pandemické vyhoření

    Maličkosti, které pomohou, když pociťujete pandemické vyhoření

    Maminka.cz Nejvyšší čas vytřídit hračky. Proč vadí, když jich mají děti moc?

    Nejvyšší čas vytřídit hračky. Proč vadí, když jich mají děti moc?

    Reflex.cz Slováčková: Psali mi, ať už chcípnu, se smrtí jsem se smířila. Od 16 let chodím na terapii, ve skříni mám kostlivce

    Slováčková: Psali mi, ať už chcípnu, se smrtí jsem se smířila. Od 16 let chodím na terapii, ve skříni mám kostlivce

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady 15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    Další doporučené recepty:

    Suši s rybou a zeleninou
    Suši s rybou a zeleninou
    Svařák
    Svařák
    Svařené víno
    Svařené víno
    Svatební koláčky s mandlovou drobenkou
    Svatební koláčky s mandlovou drobenkou
    Sváteční mandlové rohlíčky
    Sváteční mandlové rohlíčky
    Sváteční řezy
    Sváteční řezy
    • Recepty.cz
    • Svatební koláčky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí