Bůček na pivu - pikantní

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g cibule
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek cca
    • pepř mletý
    • chilli mleté, případně pálivá paprika
    • 1
      kg vepřový bůček
    • jíška nebo hladká mouka
    • 1
      ks pivo - černé 10°

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti mletým chilli. Pokud chceme méně ostrý bůček, tak vyměníme chilli za pálivou papriku.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a mělo křupavou kůžičku

2
Na dno pekáčku nasypeme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přilijeme cca 1,5 - 2 dl piva. Na to poskládáme plátky bůčku, zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů péct. Během pečení občas otočíme a podlijeme. Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopékáme dozlatova, za občasného podlití a přelití výpekem. Nakonec maso vyndáme stranou, výpek trochu naředíme pivem či vývarem (vodou), zahustíme malým množstvím jíšky či mouky rozmíchané ve vodě, provaříme.

RADA: Jak snadno oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

3
Podáváme s kynutým nebo bramborovým knedlíkem a kyselým zelím nebo s chlebem a vychlazeným pivem jako jednoduché teplé pohoštění při posezení s rodinou a přáteli, kdy stačí dát pekáč do středu stolu s nakrájeným chlebem a rozdat jen talířky a příbory.

RADA: Jak na kynutý houskový knedlík

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanka Fousková
    Hanka Fousková |

    19. 5. 2016 08:15

    Zapoměla jsem ještě napsat, že jsem dala stejné pivo jako na obrázku v návodu, desetistupňové tmavé krušovické.

  • Hanka Fousková
    Hanka Fousková |

    19. 5. 2016 08:13

    Bylo to senzační pečené maso <3 , úplně se pod vidličkou rozpadalo. Jen jsem ho nepekla na plátky, ale na větší kostky a nedala jsem chilli, aby jsme maso mohli jíst všichni :-) :-) .

Další doporučené recepty: