Perníkové řezy s marcipánovým krémem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 50 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 30
      g olej
    • 270
      ml mléko
    • 230
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do perníku
  • krém
    • 800
      ml mléko
    • 2
      lžíce cukr
    • 130
      g marcipán
    • 1
      lžička citrónové aroma
  • na dokončení
    • 1
      balíček tmavá poleva
    • 1
      balíček bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 180 ˚C. Hluboký plech vyložte pečícím papírem tak, aby okraje papíru dosahovaly nad okraje formy. Místo pečícího papíru můžete formu vymazat olejem a vysypat hrubou moukou nebo krupicí.
2
V míse prošlehejte vejce s cukrem. Přilijte olej a mléko a promíchejte. Poté do směsi důkladně vmíchejte sypké směsi. Těsto nalijte do formy a pečte 30 minut.
3
Odlijte si 100 ml mléka. Zbytek mléka nalijte do hrnce a přidejte do něj na malé kousky nadrobený marcipán a cukr. Míchejte, dokud se marcipán nerozpustí. Přidejte citronové aroma.
4
Ve 100 ml mléka rozmíchejte krémový prášek a nalijte jej do téměř vroucí mléčné směsi. Vařte 2 minuty. Vmíchejte máslo.
5
Krém nalijte na upečený korpus. A nechte zchladnout.
6
Obě polevy rozehřejte. Polevu střídavě nalévejte na koláč a roztírejte, aby se lehce barvy propojily. Nechte vychladit.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: