Perníkové nudle (těstoviny) s povidlovým přelivem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g široké bílé nudle cca 200 -
    • sůl
    • 80
      g perník na strouhání cca 60 -
    • máslo
    • 3
      lžíce švestková povidla cca
    • černý čaj , rum, likér...
    • zakysaná smetana nebo šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.
2
Během vaření nudlí si nastrouháme perník a zředíme povidla do tekutější konzistence černým čajem nebo převařenou vodou, případně pro dospěláky s troškou rumu, slivovice nebo likéru dle chuti.
3
Nudle scedíme, promícháme s kouskem másla a následně i s nastrouhaným perníkem.
4
Pak perníkové nudle nandáme na talíř, přelijeme dle chuti povidlovým přelivem, dozdobíme kopečkem zakysané smetany nebo šlehačky a podáváme.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: