Vepřové na houbách s fazolkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová plec pokrájené na kostky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrnek čerstvé houby pokrájené
    • 1
      hrnek zelené fazolky
    • hladká mouka nebo solamyl na zahuštění
    • 3
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájené houby dáme do vody na chviličku povařit, pak scedíme. Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji osmažíme. Maso pokrájené na kostky, osolené, opepřené dáme orestovat k cibuli, pak podlijeme vodou, přidáme houby a necháme vařit skoro doměkka. Před dovařením masa přidáme do hrnce fazolky a prolisovaný česnek,necháme ještě asi 5minut povařit.
2
Nakonec zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody, dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
3
* Podáváme s bramborovým knedlíkem, vařenými brambory...
4
* Omáčku můžete zjemnit i smetanou,kterou vmícháte těsně před dovařením.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tutu
    Tutu |

    13. 6. 2013 11:03

    Maso se zelenými fazolkami miluju, výborná kombinace. ;-)

  • blaba1
    blaba1 |

    20. 6. 2012 13:28

    já přidal špetku červené papriky a drcený kmín :-) ;-)

  • ŠÍMOVÁ
    ŠÍMOVÁ |

    28. 11. 2011 13:57

    BYLO TO FAKT MOC DOBRÝ, FAZOLKY I HOUBY JSEM DALA MRAŽENÝ.

  • jánská
    jánská |

    24. 7. 2011 16:52

    vynikající, vřele doporučuji všem :-*

  • Jiřina
    Jiřina |

    11. 5. 2011 13:58

    O maso moc nestojím a manžel bez něj nemůže být. Spokojení jsme byli oba, bylo to fantastické, děkuji

  • Zdeněk
    Zdeněk |

    15. 2. 2011 17:59

    Zvlád sem to bez problémů a na jednotku.Snad teď nebudu muset vařit furt :-D .Knedle jsem raději koupil :-D :-D