Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřové maso bůček, výřez nebo plec, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 5
      stroužek česnek dle chuti, nasekaný 4 -
    • 400
      g česnekové výhonky nebo zelené fazolky
    • voda nebo vývar na podlévání
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce sojová omáčka (pozor, je slaná!) 1 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájené maso na kostky osolíme, dáme do pekáče na pokrájené cibule, ochutíme pepřem, kmínem česnekem a zázvorem. Vše promícháme, podlijeme a cca 60 - 80 minut pečeme doměkka na 190 stupňů v předehřáté troubě. Prvních 40 minut pečeme zakryté pod poklicí. Když je maso téměř hotové a chybí pouze dopéct dozlatova, přidáme očištěné, omyté, pokrájené česnekové výhonky nebo zelené fazolky (pod maso) a dopečeme cca 10-15 minut do zezlátnutí masa, kdy navíc maso pokapeme sojovou omáčkou a do pekáče přilijeme ještě cca 100 ml vody, ve které jsme rozmíchali lžičku solamylu, aby se nám ještě udělal sos (šťáva) ke knedlíkům či bramborám, nokům...
2
Výpečky s česnekovými výhonky či fazolkami se dají jíst i s chlebem a zapíjet chlazeným pivem. Množství česneku dáváme k masu podle jeho síly.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.