Králík na hořčici II

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 135 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík rozdělený na porce
    • 400
      g vepřový bůček
    • 8
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      ks šalotka najemno pokrájená
    • 1
      stroužek česnek
    • 500
      ml bílé víno
    • bouquet garni např. tymián, saturejka, petrželka + bobkový list a česnek svázané provázkem
    • mouka na obalení
    • olej na opékání
    • petržel sekaná
    • sůl
    • máslo prohnětené s trochou mouky na zahuštění šťávy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce králičího masa osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce (množství hořčice se nebojte, vařením se obrousí její ostrost). Pak je rychle opečte na trošce oleje v kastrolu s nepřilnavým povrchem a vyjměte je. Připečenou šťávu uvolněte přidáním trochy teplé vody. Do výpeku přidejte cibulku, česnek a petrželku. Opečené maso vraťte zpět, zalijte vínem, přisolte, opepřete a přidejte bouquet garni.
2
Duste nebo pečte (pokud máte kastrol vhodný i do trouby), až je maso měkké. Během pečení občas přelijte maso vypečenou šťávou. Posledních asi 10 minut pečte odkryté, aby se na mase utvořila lákavá kůrka. Před podáváním dochuťte, a je-li omáčka řídká, můžete ji zahustit lžící moučného másla (polovina másla a polovina mouky). Podávejte s novými bramborami s bylinkami, krátce podušeným špenátem a sklenkou piva.

Komentáře k receptu

  • Talpa
    Talpa |

    5. 4. 2014 09:32

    to se tam jenom prihodi vedle kralika, nebo byste chtel bucek spikovat?:D

  • pavel
    pavel |

    21. 7. 2011 11:02

    :-( Nějak mi v popisu přípravy chybí ten bůček, co je uveden v ingrediencích...

Poslední navštívené:

Abecední seznam: