Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hlávkové zelí
    • rozšlehané vejce
    • 1
      dl voda
    • 80
      g hrubá mouka nebo krupice
    • sůl a pepř
    • česnek nebo muškátový květ na dochucení zelné směsi
    • hladká mouka
    • olej
  • Dip:
    • 180
      g zakysaná smetana
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme a pod pokličkou podusíme s troškou vody, kterou po změknutí zelí slijeme. Horké dušené zelí posypeme hrubou moukou, přidáme jedno vejce a rychle zamícháme. Necháme pod pokličkou vychladnout. Směs pak dochutíme solí, pepřem, česnekem nebo muškátovým květem dle chuti, mokrou rukou děláme malé placičky, které obalíme v hladké mouce a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Vyndaváme je na ubrousek, který vpije přebytečný olej.
2
Podáváme s dipem umíchaným z uvedených ingrediencí.
3
Příloha je vhodná jakákoliv bramborová.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vanda
    Vanda |

    21. 9. 2016 07:39

    Byly vyborny, dekuji za recept.

  • Vanda
    Vanda |

    21. 9. 2016 07:39

    Byly vyborny, dekuji za recept.

  • Martina
    Martina |

    3. 8. 2016 13:07

    Na chuť vynikající, s dipem nemá chybu (ale použila jsem na něj skyr, kysaná smetana mi k smaženému připadala trochu tučná). Jen se opět ukázalo, že nejsem talent na zeleninové placičky. I tady se mi při pokusu obalit v hladké mouce beznadějně rozpadaly, takže ruply nervy, zbytek mouky na obalování šel do těsta a pak jsem to sázela lžící rovnou do oleje. Taky se to trochu rozpadalo, ale aspoň už jsem nebyla upatlaná až za ušima. Příště to zkusím upéct v troubě najednou jako svítek.

  • Lucie
    Lucie |

    27. 1. 2015 22:22

    Placičky jsou nejlepší na světě. Nejprve se mi do toho moc nechtělo, ale ted nelituji. Manža jak slyšel nějaké placičky na oběd ze zelí...bručel, ale posléze uznal že je to mnamka. <3

  • Veronika
    Veronika |

    10. 1. 2015 01:39

    Dekuji za fajn napad, potrebovala jsem se zbavit kusu zeli a malinko jsem upravila, muj postup: nic jsem nevazila, zeli (ctvrt velkeho) jsem podusila s 1 vetsim nastrouhanym (nahrubo)bramborem, po precezeni pockala cca 3 min, az ustane nejvetsi para, zasypala moukou hladkou a zamichala lehce, pote vklepla vejce a zamichala, mouky jsem pridala jen natolik, aby hmota drzela, nebylo treba moc mouky, nechala chvili stát. Pouzila jsem sul, pepr, cesnek 2 strouzky a majoranku a rimsky kmin (toho rozumne), po osmazeni to byla fakt mnamka obrovska.

  • Q
    Q |

    8. 11. 2014 20:28

    Tak nevím, jaké jsou placičky smažené, ale pečené na plechu jsou výborné! Měla jsem menší hlávku zelí (dělána dvojnásobná dávka), tak jsem přidala nastrouhané brambory. Pekla jsem na pomaštěném pečícím papíru, na každou placičku malý plátek anglické slaniny, přibližně půl hodiny.

  • recepty73
    recepty73 |

    2. 11. 2014 17:48

    ...nezkoušel jsem, ale na pomaštěném plechu nebo na papíru by to určitě šlo, protože v komentáři níže to paní Růžková už zkoušela ...škoda, že nenapsala více ...myslím, že vyzkoušením se nedá nic pokazit ;-)

  • Q
    Q |

    28. 10. 2014 19:14

    Vyhýbám se smaženým pokrmům a tak mě láká ta varianta pečení placiček v troubě. Prosím, napište mně, jak přibližně dlouho by se měly placičky péct. Díky.

  • Trimila
    Trimila |

    28. 10. 2014 15:33

    Levné, rychlé, snadné. A výborné. A bez masa. Chválím, děkuji a doporučuji. :-*

  • Marie Růžková
    Marie Růžková |

    21. 10. 2013 09:06

    Zkusila jsem je včera k večeři a byly moc dobré, jen jsem je pekla v troubě, protože smažená jídla má manžel zařekutá. Do smetanové omáčky jsem vmíchala ještě jeden česnek a polovinu tvarohu, byla také moc dobrá.

  • Martina
    Martina |

    15. 12. 2012 16:03

    Dělám právě tyto placičky, ale vajíčko se mi zdrclo. Asi se to tam nemá dávat hned po scezení, že? Snad to nějak zachráním po zchladnutí.

  • Péťa
    Péťa |

    13. 3. 2012 18:10

    Výborné :-) .

  • Albrechtová
    Albrechtová |

    11. 1. 2012 19:11

    U nás je děláme jako postní jídlo.Dají se péct i v troubě a jsou velice chutné.Také se může přidat slaninka,tu ocení hlavně muži.Můžu jen doporučit.

  • Leona
    Leona |

    9. 12. 2011 12:19

    Znám je, nejlíp chutnaj před výplatou ;-)