Listový salát s řepou a česnekovým dipem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g salátové listy mix z ledového, římského, little gemu, dubáčku, polníčku...
    • 150
      g červená řepa předvařená nebo předpečená
    • 1
      lžíce olej
    • sůl
    • bílý pepř
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • mléko nebo smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté listy z různých druhů salátu natrháme nebo pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou předvařenou nebo předpečenou řepu, zakápneme troškou oleje, mírně osolíme, opepříme a promícháme. Pokud chceme salát podávat později, salát nesolíme, aby se nezačal "vařit" - vadnout.

RADA: Mlsejte bez tuku: Vyzkoušejte pikantní pečenou cizrnu

2
Do vychlazené zakysané smetany přimícháme rozetřený nebo nastrouhaný česnek dle chuti, můžeme přidat trochu jemně nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, pažitka...) osolíme a vymícháme krémový dip. Dle potřeby, požadované hustoty přidáme mléko nebo smetanu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Salát přelijeme česnekovým dipem a můžeme podávat.
4
Podáváme jako lehkou večeři nebo svačinu, případně jako přílohu, například ke grilovanému nebo přírodnímu masu.

RADA: 6 báječných receptů z vepřového

5
Kdo neholduje příliš salátům a ví, že by zakoupené saláty nestačil zkonzumovat, může koupit již připravený mix různých druhů, které jsou určeny k přímé konzumaci.
Zařazení: Syrové Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: