• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Listový závin bez překládání
    Napište svůj komentář k receptu

    Listový závin bez překládání

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Listový závin bez překládání
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • těsto
      • 320
        g hladká mouka
      • 190
        g hera
      • 7
        lžíce studená voda + 1 lžíce teplé
      • 1
        lžíce ocet
      • 2
        ks žloutek
      • sůl
    • náplň
      • jablka strouhaná
      • skořicový cukr
      • citronová šťáva
      • rozinky

    Postup přípravy receptu

    1
    V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse vymícháme v hladké těsto, až se nechytá okrajů. Dáme asi na hodinu do chladu, delší doba nevadí.
    2
    Pak rozválíme, plníme jablky promíchanými se skořicovým cukrem a v zimě i pokapané citronovou šťávou pro zlepšení chuti. Potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě asi 35 min při 180 °C. Troubu zpočátku neotevíráme a asi po 15 min. zmírníme na 150 °C (horkovzduch).
    3
    Těsto je bez cukru, proto můžeme péct i s jinými, případně i slanými náplněmi. Z obrázku je patrné, že i u závinu můžeme zapojit fantazii a nemusíme vždy péct jen jako nudný rukáv.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Listový závin pro gurmány

    Listový závin pro gurmány

    "Gata" - listový závin se žmolenkou

    "Gata" - listový závin se žmolenkou

    Medový listový závin

    Medový listový závin

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Petra S.
      Petra S. | 4. 9. 2009 19:13

      Vyzkoušela jsem toto těsto, jelikož jsem tam chtěla dát slanou náplň. S těstem se pracovalo dobře, ale jen do chvíle válení. V tomto okamžiku se začalo trhat a nešlo ani přenést na plech. Zkoušela jsem ho dvakrát a vždy se stejným výsledkem (jednou jeden velký a podruhé dva malé). Chuťově je těsto dobré. Tak nevím, kde dělám chybu při zpracování...

    • Kateřina Candrová
      Kateřina Candrová | 29. 3. 2009 20:20

      Nevím, kde jsem udělala chybu. Postupovala jsem dle receptu. S těstem se sice krásně pracovalo, ale při válení se trhalo. Tím pádem jsem udělala jen dva malé záviny (jinak se při větším rozválení trhaly). Pekly se ale výborně a chutnaly také tak.

    • Gábina H
      Gábina H | 10. 7. 2008 09:06

      Výborné těsto, krásně se s ním pracovalo, jen jsem vynechala žloutky. Udělala jsem 2 záviny - jeden s houbovou náplní a jeden s česnekovou. Posílám velkou 1

    • Zdeňka
      Zdeňka | 7. 3. 2008 19:30

      Před půlhodinkou jsem dopekla a už jsem stihla ještě teplý ochutnat.Skvělý,s těstem se výborně pracovalo,udělala jsem přesně podle obrázku a vyšly mně 3 záviny přes celý plech.Dávám velkou 1.

    • Helena
      Helena | 6. 3. 2008 22:26

      Simčo-díky.Tomu se říká "dobrá rada nad zlato".Přichystat větší množství těsta a postupně odebírat,tomu říkám nápad.Myslela jsem,že je to nutné hned zpracovat.

    • Hela -
      Hela - | 6. 3. 2008 16:13

      V minulém příspěvku jsem napsala chybně název receptu, jedná se o Závin z listového těsta s česnekem. Dívala jsem se tam, ale obrázek ani po týdnu ještě není přidán.(Kdybyste se tam chtěl někdo na to zaplétání podívat).

    • Hela -
      Hela - | 6. 3. 2008 16:03

      No vidíš, Mino, než jsem ti stačila odpovědět, máš to tu 3x a ve dvou řečech. Ela to nakreslila názorně a pokud bych chtěla být puntičkář, pak bych její "kresbu" jen malinko opravila na: \ áplň///. Ty řezy musí být vedeny trochu šikmo a já je dělám asi 3cm od sebe zoubkovaným rádlem. Těsto je pružné, natáhne se, ale ani není potřeba aby šla těsta navzájem přes sebe. Podobný obrázek jsem dávala k Listový závin s česnekem a tam je vidět, že někde se ani nekříží. A ani tam náplň nevyteče, přestože se jedná o tavený sýr se zakysanou smetanou (řídké). A myslím, že to ani nevadí a to je to děláno ze skutečného listového těsta, které si většinou v troubě vyfoukne jak chce, bez ohledu na to, jak by si to přála kuchařka.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 6. 3. 2008 11:15

      dakujem vsetkym damam :o)))

    • ELA
      ELA | 6. 3. 2008 10:43

      tak se omlouvám, zobrazený příspěvek nerespektuje moje původní rozložení, v tomto rozložení by byly řezy vodorovné

    • Jana H.
      Jana H. | 6. 3. 2008 09:31

      Na rozválené těsto se dá doprostřed náplň - nerostírá se po těstě, a po stránách zbyde holé těsto a to se rádýlkem nakrájí na pásky. No a ty se pak skládají na náplň , jako zapletený cop. Nejlépe je těsto rozdělit na třetiny. Na prostřední se dá náplň a pak rádýlkem nakrájíme.

    • ELA
      ELA | 6. 3. 2008 09:30

      dobrý den, cop se tvoří tak, že vyválené těsto si pomyslně podélně rozdělíte na tři pruhy. nádivku dáte na prostřední pruh a oba krajní příčně nakrájít na pásky, které přes prostřední díl s nádivkou postupně překládáte (trochu šikmo). zkusím to "nakreslit:||||||||||||||nápln náplň||||||||||||||je to pochopitelné? kreslení mi nikdy moc nešlo ;o)ať se daří

    • Tereza J.
      Tereza J. | 6. 3. 2008 09:26

      Vyvaľkáte cesto na plát a opticky rozdelíte na tretiny ( po dĺžke ). Na strednú tretinu uložíte plnku a z oboch strán zvyšné tretiny narežete šikmo na pásy. Potom nad plnkou splietate pásiky, raz z jednej, potom z druhej strany. Prekrižujete ich.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 6. 3. 2008 08:58

      resp. kto vie ako sa ten cop robi?

    • milena kubikova
      milena kubikova | 6. 3. 2008 08:46

      Heli prosim Ta, ako si urobila ten horny zavin na fote , ze vyzera ako zapleteny cop?

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 6. 3. 2008 08:26

      Ještě připomínka - to těsto zabalené do fólie a uložené v lednici vydrží klidně i týden!!!! Já si ho vždycky na podzim - když je ztřeba likvidovat padaná jablka - udělám ze 2 Her a mám ho v lednici a obden ubírám a plácám štrůdl, jablka v županu a podobné věci. Díky octu se uvolní lepek těsto se bezvadně vyválí do tenka a moc dobře se s ním pracuje!!! Simča

    • Jana Remková
      Jana Remková | 5. 3. 2008 22:36

      Tak to vidíte holky,jak jsem stará a jak dlouho peču všechno možné,tak tady jsem byla vedle,jak ta jedle.Nejsem cukrářka a listové těsto si dělám kolkrát svoje a tohle jsem nevěděla.Takže dík za vysvětlení.Jana

    • Hanka
      Hanka | 29. 2. 2008 15:25

      Překládání je asi myšleno při výrobě listového těsta-to se musí překládat ( vodánek a tukové ) ,aby "lístkovalo"......

    • Jana T.
      Jana T. | 29. 2. 2008 14:17

      Jani, podívejte se na recept Listové těsto - základní recept. Uvidíte ten rozdíl v přípravě a co to je to překládání. Moje babička dělala podobné jako Hela nenechávala ho ani odležet, dělala bez vážení a byla to rychlovka a dobrota. Někdy upekla dvě placky na plechu a plnila žloutkovým krémem, nebo jenom ušlehaným sněhem z bílků a krájela na řezy a na vrchu pocukrovala.

    • Hela -
      Hela - | 29. 2. 2008 13:18

      Jano, listové těsto se dělá tak, že 2 druhy těsta (tzv. základ + tukový bochánek) se navzájem překládají, skládají, chladí a to vše se několikrát opakuje. Výsledkem je listové těsto. Tohle těsto lístkuje (dělají to kousky tuku ze žmolenky) a nemusí se pracně překládat. Nenapadlo mě, že by si ten název mohl někdo vykládat jako konečnou úpravu závinu. Jinak Františka má pravdu, ten zapletený závin je opravdu lepší. Dříve jsem se, bála, že z něj bude náplň téct, ale ještě se mi to nikdy nestalo .

    • Jana Remková
      Jana Remková | 29. 2. 2008 11:04

      No,tak nerozumím tomu,co je to vlastně to překládání?Myslela jsem,že bez zatočení,nebo tak něco,ale asi tomu opravdu špatně rozumím.Jana

    • Frantiska :)
      Frantiska :) | 29. 2. 2008 10:38

      ja zavin nezabaluju, delam ho tak jak je vyfocen na hore :) chutna mi pak mnohem vic

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
    Moučníky Záviny Říjen Svačina Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hera Hladká mouka Jablka Ocet Rozinky Skořicový cukr Studená voda Sůl Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Skvělé kakaové věnečky

    Skvělé kakaové věnečky

    Citronová poleva

    Citronová poleva

    Bramborové noky s kuřetem a zelím

    Bramborové noky s kuřetem a zelím

    Lemon Pie / Citronový koláč

    Lemon Pie / Citronový koláč

    Bramborovo-hrášková kaše

    Bramborovo-hrášková kaše

    Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

    Dipy ke grilovanému masu - z červené…

    Makové (ořechové) muffiny

    Makové (ořechové) muffiny

    Čokoládová buchta z cukety

    Čokoládová buchta z cukety

    Broskvová limonáda s melounem

    Broskvová limonáda s melounem

    Doporučujeme

    120 minut
    Gulášová polévka

    Gulášová polévka

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    87
    Milionářské řezy se slaným karamelem
    Milionářské řezy se…
    19
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    18
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    18
    Kuřecí prsa na zelí Institutu Kompliment
    Kuřecí prsa na zelí…
    18
    Krémová polévka z dýně hokkaido
    Krémová polévka z dýně…

    Zajímavé články

    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Nedělní Aha! 17.1.2021

    Nedělní Aha! 17.1.2021

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat o zimním slunovratu?

    Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat o zimním slunovratu?

    Dáma.cz Vídeňský bramborový salát: Je bez majonézy, přitom je krásně krémový!

    Vídeňský bramborový salát: Je bez majonézy, přitom je krásně krémový!

    Ženy.cz 3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    Maminka.cz 10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    Reflex.cz Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
    Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
    Listové tyčinky na sladko
    Listové tyčinky na sladko
    Listový salát s řepou a česnekovým dipem
    Listový salát s řepou a česnekovým dipem
    Listový závin pro gurmány
    Listový závin pro gurmány
    Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem
    Listový závin s tvarohem a sušeným…
    Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
    Listový závin se špenátem a balkánským…
    • Recepty.cz
    • Listový závin bez překládání
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí