Salát s pečenou řepou, tamarindem a wasabi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 95 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Salát
    • 800
      g červená řepa
    • 1
      lžíce olej
    • sůl
    • 300
      g cizrna
    • 1
      ks hlávkové zelí pak choi
    • 1
      lžíce slunečnicová semínka
    • pasta wasabi
    • koriandr
    • kopr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu oloupejte, umyjte, obalte ve slunečnicovém oleji, osolte. Každou bulvu zabalte do alobalu a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 80 minut. Doba pečení závisí na velikosti řepy, měla by být upečená doměkka, ale zachovat si křehkost.

RADA: Červená řepa 7x jinak

2
Suroviny na dresink důkladně promíchejte, aby vznikla hladká emulze. Pečenou řepu oloupejte, nakrájejte na klínky a promíchejte s dresinkem. Přidejte cizrnu, listy pak choi, pokrájené sušené meruňky, slunečnicová semínka, nasekaný kopr a koriandr. Salát rozdělte do talířů a na každou porci přidejte trošku pasty wasabi podle chuti každého strávníka.

RADA: 7 tipů na lehké letní saláty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: