Salát Caesar

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek toastový chléb
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • 2
      ks římský salát
    • 80
      g parmezán
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • 2
      stroužek česnek
  • Zálivka
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks ančovičky
    • 2
      ks žloutky
    • 150
      ml olivový olej
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      ks citronová šťáva
    • parmezán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu rozehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Pečivo nakrájejte na větší kousky, zastříkněte olejem, osolte a ze všech stran opečte, asi 8 minut.
2
Mezitím osolte a opepřete kuřecí prsa. Pánev potřete olejem, přidejte česnek nakrájený
3
na plátky, 1 minutu ho opékejte a pak maso z obou stran orestujte, z každé 4–5 minut, po vychladnutí je nakrájejte na plátky.
4
Na zálivku použijte suroviny o pokojové teplotě. Česnek rozdrťte a vidličkou umíchejte s ančovičkami, pak prošlehejte se zbytkem surovin. Salát rozdělte na natrhané listy, promíchejte se zálivkou a masem. Přidejte krutony a hoblinky parmazánu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: