Grilovaný salát Caesar

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olivový olej
    • 1
      ks bageta
    • 1
      stroužek česnek
    • 200
      g slanina
    • 2
      ks římský salát
    • 50
      g parmezán
  • Zálivka
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks ančovičky
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      lžíce parmezán strouhaný
    • 100
      ml olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpalte gril. Všechny ingredience na zálivku rozmixujte, dokud se nespojí a zálivka nezíská hustou konzistenci. Na pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a přidejte rozpůlený stroužek česneku. Po chvíli česnek vyjměte a na pánvi opečte na kostky nakrájenou bagetu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte ji na pánvi dokřupava. Římský salát rozřízněte napůl nebo pokud je větší, tak na čtvrtky, a ogrilujte ho zprudka ze všech stran.
3
Na talíř nejdříve položte ogrilovaný salát, který zasypte opraženou slaninou, krutony a hoblinkami parmazánu. Na závěr zalijte zálivkou.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

4
TIP: Pokud ctíte tradice, můžete do salátu přidat natvrdo vačené vejce.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: