Salát frisée s fenyklem a kuřetem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks fenykl bulvy
    • salát 1/2 hlávky frisée
    • 150
      g černé olivy
  • Dresink ze zelených oliv
    • 2
      lžička olivová tapenáda
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička med
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso potřete prolisovaným česnekem, pořádně z obou stran osolte a opepřete. V pánvi s kovovou rukojetí zahřejte olej a kuřecí maso na něm z obou stran opečte dozlatova. Pak pánev vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a 10 minut ho dopékejte.
2
Připravte si dresink. V hlubší misce metličkou vyšlehejte tapenádu s citronovou šťávou, medem a olejem. Pak podle chuti osolte a opepřete.
3
Fenykl nastrouhejte na velmi tenké plátky. Pokapejte je trochou připraveného dresinku a nechte asi 10 minut marinovat.
4
Salát frisée rozeberte. Pokud je potřeba, opláchněte ho studenou vodou a vysušte v utěrce nebo v odstředivce. Rozdělte ho do misek, přidejte marinovaný fenykl, plátky opečeného kuřete a černé olivy. Servírujte přelité dresinkem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: