Kedlubnový salát s fenyklem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks kedlubny
    • 1
      ks jablko
    • 1
      lžíce pomerančová šťáva
    • 1
      ks fenykl
    • 8
      ks ředkvička
    • 50
      g vlašské ořechy
    • řeřicha
    • 50
      g parmezán
  • Zálivka
    • 1
      šálek pomeranč červené
    • 2
      lžíce vinný ocet červený
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      ks šalotka jemně nasekaná
    • 1
      stroužek česnek drcený
    • 1
      lžíce med
    • 2,3
      šálek olivový olej 2/3
    • 1
      lžíce pomerančová kůra
    • sůl
    • pepř mletý
    • fenykl na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kedlubny a jablko oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, zakapejte pomerančem.

RADA: Co se zeleninovými slupkami? Uvařte vývar!

2
Fenykl nakrájejte natenko (jemné lístky odložte na zálivku). Ředkvičky nakrájejte na plátky. Ořechy nasucho opražte. Umíchejte zálivku.
3
Zeleninu s ořechy a jablkem rozložte na talíře, přelijte zálivkou, poklaďte tenkými plátky parmazánu a posypejte zelenými lístky.

RADA: VIDEO, jak připravit avokádovou pomázánku s lučinou

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: