Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kedlubna oloupaná, cca
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g uzený špek nebo slanina
    • 1
      lžíce hladká mouka nebo jíška
    • drcený kmín dle chuti
    • sůl dle chuti
    • cukr krupice dle chuti
    • ocet dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Tu pak zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zpěnit, přisypeme na velkých slzách nastrouhanou kedlubnu, dobře promícháme, osolíme, přidáme trošku drceného kmínu, dle sladkosti nastrouhané kedlubny směs osladíme a okyselíme octem dle vlastní chuti. Dusíme na mírném plameni pod poklicí doměkka (nerozdusit na kaši). Pokud je třeba, podlijeme malým množstvím vody (vývaru).

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Podáváme jako přílohu k pečenému nebo dušenému masu + knedlíky nebo noky, s bramborem a smaženou uzeninou...
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Drcený kmín Hladká mouka Kedlubna Ocet Sůl Uzený špek

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: