Kedlubnové řízečky s dipem

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kedlubna Menší
    • sůl
    • 100
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 120
      g hladká mouka
    • 4
      lžíce dijonská hořčice
    • solamyl (bramborový škrob) Na obalení
    • olej
  • Dip
    • 150
      ml majonéza
    • 4
      lžíce smetana
    • 2
      lžíce bílé víno
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce cibule Nasekané
    • 1
      lžíce kapary - nasekané (nemusí být)
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kedlubny oloupeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Osušíme je, pokrájíme na plátky (1cm). Z bílků uděláme sníh. Ze žloutků, mléka, mouky a soli vymícháme těstíčko, pak do něj ještě vmícháme sníh z bílků. Plátky kedlubny obalíme v solamylu, pak namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji.
2
**Dip:** majonézu zředíme smetanou a vínem, přidáme ostatní suroviny, promícháme.
3
Nejlepší přílohou jsou brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Součková
    Součková |

    19. 6. 2013 14:38

    Dnes jsem konečně zrealizovala tenhle recept, na který jsem se dlouho chystala. Dip jsem jen udělala z majolky, zakysané smetany, hořčice a cibule jako vždycky, tak nám chutná nejvíc a ke kedlubně se dobře hodil. Můžu doporučit, chutnalo nám.

  • sapik
    sapik |

    23. 6. 2012 09:25

    super, kedlubna byla ok :-* <3 <:-) :-P :-D

  • Petr
    Petr |

    21. 7. 2011 12:53

    fakt dobrý 8-)

  • Vlaďka Vorlová
    Vlaďka Vorlová |

    27. 6. 2011 18:30

    Připravovala jsem i s tou studenou omáčkou a musím recept velmi pochválit. Chutnalo nejen manžílkovi, ale i našim adolescentům.