Kedlubnová polévka V.

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: 290 kJ
autor: ozzy2233

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli rozkrájíme najemno a zpěníme na 80 g rozpuštěného jedničkového másla. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené kedlubny a spolu s cibulkou za občasného promíchání restujeme cca 5 minut.
2
Poté přidáme na stejné kostky nakrájené brambory, osolíme a opepříme. Chvilku orestujeme s kedlubnou a zalijeme horkou převařenou vodou (v konvici) a vaříme do měkka.
3
Jakmile je vše uvařeno do měkka, vezmeme tyčový mixér a vše rozmixujeme. Poté přes cedník přepasírujeme až do posledního zbytku. Zbude opravdu jen trošička, která přes síto neprojde.
4
Polévku prohřejeme a přidáme smetanu. Promícháme a dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou (může být i citronka). Necháme provařit a je hotovo.
5
Ve druhém hrnci si připravíme vodu, kterou osolíme (soli může být i více než klasicky na brambory) a přivedeme k varu. Do vody poté opatrně rozklepneme vejce a připravíme tzv. ztracené vejce. Vaří se cca 2-3 minuty, ne déle, aby zůstal žloutek na hniličku. V troubě si necháme rozpustit ve skleněné míse 60 g másla, po rozpuštění přidáme na kostky nakrájené rohlíky a upečeme krutony (cca 10-15 minut na 160°C - dle chuti).
6
Polévku nalijeme do talíře, přidáme ztracené vejce, které nakrojíme, aby žloutek vytekl do polévky. Ozdobíme jarní cibulkou (může být i pažitka nebo petrželka, vše dle chuti) a přidáme krutony.
7
Energetická hodnota je psaná na 100 g.
8
!!! DOBROU CHUŤ !!!

Komentáře k receptu

  • imma4na
    imma4na |

    8. 3. 2016 17:36

    vaření a recepty online, pojď dál http://domacirecepty.info/