Rychlá rybí polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Polévka
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks celer
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks petržel
    • pepř mletý
    • petrželka
    • olej na smažení
    • pečivo na krutony
  • Vývar
    • 1
      ks celer
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 2
      snítka tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • 1
      ks kapr hlava, skelet, vnitřnosti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Naporcujte kapra. Z hlavy odstraňte žábry pomocí kuchyňských nůžek.
2
2. Kapří hlavu a skelet přendejte spolu s očištěnou a na menší kousky nakájenou zeleninou do hrnce. Přidejte bobkové listy, tymián, nové koření, sůl a pepř. Zalijte vodou. Vařte přibližně 20 minut, poté sceďte vývar do jiného hrnce a maso uchovejte zvlášť.
3
3. Na másle orestujte na drobné kostičky nakrájenou zeleninu, zaprašte moukou a orestujte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem a nechte asi 20 minut vařit.
4
4. Poté přidejte do polévky obrané maso a vnitřnosti a vařte dalších 15 minut.
5
5. Na závěr polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte nadrobno nasekanou petrželku. Podávejte s krutony dozlatova opečnými na troše oleje v troubě rozehřáté na 200 °C.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: