Kapra naporcujeme na tenčí podkovičky (budou se lépe obracet a péct). Výše uvedené ingredience smícháme v misce a kapra do této marinády naložíme...
více o Vynikající kapr
Naporcovaného kapra vložíme na několik hodin do studeného mléka (nejlépe přes noc). Poté porce omyjeme vodou, nasolíme, pokapeme citronem a necháme...
více o Kapr po břeclavsku
Porce kapra osolíme, pomoučíme a okmínujeme. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách dočervena. Těsně před podáváním porce přelijeme...
více o Kapr po mlynářsku
Očištěné a oprané půlky kapra osušíme, naporcujeme, na každé porci prořízneme na kůži nekolik zářezů, porce potřeme pastou ze směsi bylinek a...
více o Kapr pečený s bylinkami na másle
Kapra rozřízneme na polovinu, očistíme, okořeníme a dáme péci kůží dolů do vymazaného pekáčku.
Pečeme zhruba 15 min. při teplotě asi 180-190 °C....
více o Kapr pro paní Jarčuškovou
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a...
více o Polévka z kapra
Větší porce kapra nasolíme, opepříme asi 1 hod. předem. Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady, polovinou marinády zalijeme kapra, druhou...
více o Kapr v marinádě
Na menší kousky nakrájeného kapra, osolte a obalte v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Následně kousky kapra usmažte a nechte na...
více o Pečenáče z kapra
Očištěnou a vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podkovy, osolíme a potřeme kořením. V hlubší pánvi zahříváme olej. Porce...
více o Smažený kapr
Očištěného kapra potřeme citronem a lechce osolíme a opepříme. Do břicha kapra vložíme slaninu a plátek másla.
Pečeme asi 30 minut, poté kapra...
více o Kapr na anglické slanině
Kapra očistíme a rozpůlíme, případně nakrájíme na porce. Do pekáče nalijeme olivový olej a rozpálíme. Kapra okořeníme, vložíme do pekáče a z obou...
více o Pečený kapr
Ořez z kapra zvolna vařte spolu s cibulí a kořenovou zeleninou na silný vývar. Nezapomeňte osolit a přidat divoké koření. Hotový vývar proceďte a vše,...
více o Rybí polévka s knedlíčky
Vykuchaného a očištěného kapra (POZOR! Kůži ponechat! Pokud ponecháváte i hlavu, je dobré odstranit žábra!) omyjeme, kůži několikrát příčně (na obou...
více o Kapr na česneku - Balkán
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky...
více o Kapr na černo
Kořenovou zeleninu (jako na svíčkovou) nastrouhám a na másle osmažím. Skleněnou misku Kavalier vymažu máslem, dám vrstvičku zeleniny, na ní osolené...
více o Kapr na zelenině a víně
Kapra důkladně osolte a okořeňte trochou kmínu. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšlehejte řidší těstíčko. Osolte ho a také nechte chvíli stát, aby...
více o Kapr ve zlatých šupinách
Porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhaný celer a na plátky nakrájené...
více o Třeboňský zapečený kapr
Porce kapra jemně osolíme, okořeníme grilovacím kořením, potřeme utřeným česnekem a hořčicí. Vložíme do vymazané zapékací mísy a poklademe na něj...
více o Kapr cibuláč
1. Naporcujte kapra. Z hlavy odstraňte žábry pomocí kuchyňských nůžek.
2. Kapří hlavu a skelet přendejte spolu s očištěnou a na menší kousky nakájenou...
více o Rychlá rybí polévka
Opláchněte rybí odřezky a vložte je do většího hrnce. Hlavu očistěte a zbavte žaber a očí, které jsou nepříjemně hořké. Mrkev, petržel a celer omyjte...
více o Štědrovečerní rybí polévka
Kapra krájejte na porce a osolte. Zeleninu krájejte či strouhejte na nudličky, které krátce blanšírujte (spařte horkou vodou). Asi po minutě sceďte....
více o Kapr se zeleninovou krustou
Porce kapra připravujeme jednotlivě zabalené v alobalu. Alobal dáme raději dvojitě, aby se nám balíčky neroztrhly.
Střed alobalu vymažeme olejem (nebo...
více o Selský kapr v papilotě
Kapra osolte, opepřete a obalte v mouce, poté v rozšlehaném vejci smíchaném se smetanou a petrželkou a nakonec ve strouhance.
Smažte na oleji z obou...
více o Kapr v trojobale
V široké míse rozložte filety kapra kůží dolů, zalijte je zahřátým octem se solí a nechte 20 minut odležet.
Brambory oloupejte, ale nechte je v celku....
více o Kapr namodro s bramborami
Začněte vývarem. Kořenovou zeleninu nakrájejte nahrubo a orestujte dorůžova na másle. Přidejte drobně nakrájenou cibuli a chvíli pokračujte v...
více o Kapří polévka
Kapří filety nakrájejte na 4 porce, důkladně osolte a nechte v chladu pár hodin odležet. V robotu rozdrťte krajíce toustového chleba, můžete je také...
více o Smažený kapr
Do hrnce dejte hlavu a ostatní kusy kapra. Přidejte jednu cibuli ve slupce, jednu oloupanou mrkev, dvě oloupané petržele a celer. Vsypte koření,...
více o Rybí polévka se smetanou
Kapra osolíme, namáčíme v těstíčku a volně smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Po usmažení obkládáme dílky citrónu.
**Těstíčko:** Všechny přísady promícháme...
více o Kapr v pivním těstíčku
Porce kapra potřeme směsí česneku utřeného se solí a špetkou zázvoru. Necháme v chladu asi 2 hodiny odležet a potom obalujeme v trojobalu. Smažíme ve...
více o Lahůdkový vánoční kapr
Na pánvi rozpustíme máslo, lehounce osmahneme špek a česnek. Porce kapra naskládáme do pekáčku a bohatě pokropíme máslovou směsí. Osolíme a upečeme v...
více o Kapr dle Petra Voka
Kapra naporcujeme (kdo nemá rád kůži, tak ji stáhneme), osolíme, zalijeme vínem, olejem, přidáme lisovaný česnek a kmín. Vložíme do vyhřáté trouby a...
více o Pečený vánoční kapr
Vetší červenou masitou papriku nad ohněm (nebo na grilu, v troubě...) opečeme téměř do černa, pak jí vložíme na pár minut zapařit do igelitového sáčku...
více o Grilovaný kapr
Omyté a osušené porce kapra osolíme, dobře potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme olejem. Necháme v chladu asi dvě hodiny odležet. Pak je posypeme...
více o Kapr s česnekem
Kapra a rybí filé nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a po obou stranách opečeme na pánvi s rozehřátým olejem....
více o Opékaná rybí směs
Kapříka naporcujeme na půlky podkov, osolíme, opepříme, posypeme paprikou - může být i chilli a lehce poprášíme moukou. Špek nebo slaninku nakrájíme...
více o Kapr na špeku
Jednotlivé porce osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s paprikou a prudce osmažíme na oleji. Přendáme do zapékací misky. Cibuli nakrájíme na...
více o Strýčkův kapr
Očištěného kapra nakrájíme na 4 části. V hrnci vaříme zeleninu se solí, octem a kořením asi 20 minut. Potom do ní vložíme porce ryby a vaříme je...
více o Kapr na modro
Pokrájené houby podusíme na oleji, přidáme pepř. Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme ve směsi mouky a papriky. Na pekáček...
více o Kapr na houbách
Vodu, ocet, cibuli nakrájenou na kolečka, koření a sůl uvedeme do varu. Přidáme kapra nakrájeného na menší porce a cca 20 minut pozvolna vaříme (spíše...
více o Marinovaná ryba
Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, zázvor, sůl, citronovou šťávu a olej. Vidličkou vyšleháme, až se všechny ingredience spojí. Touto marinádou...
více o Kapr v česnekovo-zázvorové marinádě
Očištěné žampióny pokrájíme na plátky a podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce ryby vykostíme, pokapeme citrónem a osolíme....
více o Kapr zapečený v sýrové omáčce
**Pracovní postup I:**
Hlavu a vnitřnosti kapra, případně i mlíčí a hřbet důkladně očistíme a propláchneme a dáme vařit do hrnce s vařící osolenou...
více o Rybí polévka III.
Tymián smícháme se solí, pepřem, lisovaným česnekem a lžící oleje. Směsí potřeme porce kapra, uložíme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, posypeme...
více o Kapr po provensálsku
Kapra si nakrájíme na proužky a naložíme do směsi: česneku, papriky a soli a necháme odležet.
Potom obalíme v hladké mouce, ve které jsme rozmíchali...
více o Kapří hranolky
Kapra zbaveného kůže rozkrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a opečeme na poloviční dávce oleje.
Na druhé polovině oleje a na slanině zpěníme...
více o Maďarský guláš z kapra
Očištěného kapra stáhneme z kůže, nakrájíme na větší kousky, pokapame citronovou šťávou, osolíme a opepříme, necháme 1/2 hodiny odležet. Na pánvi...
více o Kapří guláš s hráškem
Očištěné a oprané kousky kapra osolíme a obalíme v hladké mouce. Na drobně rozkrájené a rozškvařené slanině opečeme kousky kapra. Opečené vyndáme a...
více o Kapří guláš s paprikami a rajčaty
Porce kapra osolíme a obalíme v mouce promíchané s trochou papriky. Zprudka osmažíme na oleji. Osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí a trochu...
více o Ružomberský nevolník
Nasolené porce kapra (s kůží, nebo bez), dáme na pekáč.
Kolečka cibule osmahneme na másle s kuličkami pepře a bobkovými listy, rozetřeme je na porce...
více o Kapr Thurn - Taxis