Kapr na sardelkách se žampiony

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g kapr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      hrst hladká mouka
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      dl červené víno
    • 100
      g nákládané žampiony
    • 40
      g máslo smíchané s 10g sardelové pasti
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Umytého a očištěného kapra naporcujeme, osušíme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opražíme na oleji. Potom zalejeme polovinou vína, přidáme žampiony pokrájené na plátky, sardelové máslo, cibuli nasekanou nadrobno a utřený česnek, opepříme a dusíme. Když je kapr téměř měkký, polejeme ho zbytkem vína, pokapeme citronovou šťávou a dodusíme.
2
Podáváme posypaného zelenou petrželovou natí posekanou nadrobno.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Airan
    Airan |

    13. 11. 2006 13:54

    Tak tohle je neco pro mne. Diky za recept, rada to udelam, jen co se kapry poradne vylouhuji v kadych:-))