Čokoládová bomba bez pečení

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Majča

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g kakao
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      ks máslo může být i tuk na pečení
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      žloutek lze i bez něj - je to vyzkoušeno
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 2
      balíček dětské piškoty velké = tj. á 240 g
    • hnědý rum nebo vaječný koňak (není tak ostrý)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve 1/4 litru mléka rozpustíme na plotně celý balíček obyčejného kakaa a necháme mírně vychladnout.
2
Do mísy si dáme moučkový cukr, změklé celé máslo, žloutek a vanilkový cukr. Přidáme mírně vychladnuté kakao v mléce a šlehačem vyšleháme v krém.
3
Do druhé vyšší a větší mísy vysypeme 2 balíčky piškotů a pocákáme rumem nebo vaječným koňakem. Poté do piškotů vylijeme krém a dobře vše promícháme. Směs pak navrstvíme buďto do dortové formy nebo do nějaké mísy, já dávám do nerez rozšířené mísy, aby po vyklopení to mělo pěkný a zajímavý tvar.
4
Necháme odležet cca 1/2 dne, nejlépe je ale přes noc, druhý den vyklopíme a zdobíme dle fantazie.
5
Obrázkový postup k receptu najdete <a href=http://recepty.atlas.cz/special/cokobomba/>zde.</a>
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Romy
    Romy |

    31. 12. 2013 14:22

    Misto mleka muze byt s kakaem svarena voda, zloutek neni treba a osobne sladim slehacku a proto mam dezert radeji lehce horky, nedavam tedy tolik cukru. Znam ho od babicky a milujem ho cela rodina.

  • Lalinka
    Lalinka |

    28. 2. 2013 17:45

    :-\ musela jsem ochutnat už nezaležené :-)) ...mňamka,.. stačí trochu a zasytí to jako blázen...... ale jinak dobrota, doporučuji! :-*

  • Efka
    Efka |

    19. 3. 2011 16:31

    Ano, oni ty piškoty se tam vejdou :)

  • Iska
    Iska |

    16. 1. 2011 21:54

    Mám použít dva velké balíčky piškotů (240 g)? Připadá mi to hodně o.O

  • aja
    aja |

    18. 2. 2008 14:08

    Moučník byl dobrý dala jsem jen jeden balíček piškotů a nahoru pravou šlehačku vyborné.

  • Bela
    Bela |

    16. 11. 2007 14:33

    Dezertik je vynikajuci, ale neodporucam konzumovat ludom trpiacim zapchou!

  • Anonym
    Anonym |

    14. 11. 2007 14:27

    supr

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    17. 9. 2007 10:17

    Výborné, jen jsem máslový krém zjemnila ještě tvarohem, vaječným koňakem jsem nešetřila, potřela ušlehanou šlehačkou a zdobila kompotovými mandarinkami.

  • Kateřina
    Kateřina |

    26. 6. 2007 17:20

    Dá se říct, že jsem v pečení a vaření začátečník. Proto jsem se z počátku bála, že směs neztuhne nebo se z nějakého jiného důvodu nepovedu. Ale byla jsem mile překvapená! Nejen, že krásně ztuhla, ale hlavně báječně chutná!

  • Veronika Trázníková
    Veronika Trázníková |

    27. 4. 2007 14:34

    ta čokoládová bomba je vinikaící dama všem chutnala.......a mimochodem mate to tu moc hezky. :)

  • Martina Machalcová
    Martina Machalcová |

    22. 4. 2007 13:44

    Taky můžu potvrdit, u nás to taky nemělo úspěch. Už to nikdy dělat nebudu.

  • Romana
    Romana |

    19. 4. 2007 09:43

    Nám to vůbec nechutnalo, už nikdy dělat nebudu.

  • barbora
    barbora |

    6. 4. 2007 19:35

    zdá se to jeko dobrý recept

  • Lucie Z
    Lucie Z |

    4. 4. 2007 11:08

    Pokud se někomu stalo, že moučník neztuhl, ale chutnal vám a chtěli by ste ho dělat znova, tak do studeného mléka dejte lžíci hladké mouky, rozmíchejte, přidejte kakao, přiveďte k varu a pokračujte dál podle receptu. Mouka tam cítit nebudete a po přidání ušlehaného másla s cukrem se opravdu vytvoří krém, který v lednici ztuhne.

  • Kamila Holanova
    Kamila Holanova |

    3. 4. 2007 14:15

    Tento recept znám,je výborný!!!!Já dávám doSRNČÍHO HŘBETU,vypadá to pěkně a dobře se krájí.

  • Hana
    Hana |

    26. 3. 2007 18:31

    Znám to už nějaký čas a tento recept nemá chybu

  • Petra Janovská
    Petra Janovská |

    18. 3. 2007 15:24

    Vydařený zákusek.Nejprve jsem si myslela,že nic moc,ale pochvalovali jsme si ho všichni.Myslím,že na další oslavu ho udělám znova.Už po mě chtěli i recept.Doporučila jsem, aby se podívali na tyto stránky.

  • Erinka
    Erinka |

    3. 3. 2007 20:36

    Tak při šlehání se mi to nejdřív srazilo, tak jsem to zkusila dát na chvilku do mikrovlnky, tak se mi podařila hladká hmota, ale tuhý krém ne:-( Fakt nevím, kde jsem udělala chybu:-( Nechám to do zítra v lednici a zkusím znova vyšlehat...

  • P :-)
    P :-) |

    2. 3. 2007 11:05

    Určitě zkusím :-)

  • cicolina
    cicolina |

    1. 3. 2007 14:46

    Pro P:-( - tak to zkuste znovu vyklopit do mísy a přidat ještě piškoty.-)

  • P :-(
    P :-( |

    1. 3. 2007 13:53

    tak já to mám už v ledničce 4 dny a vždy když to nahnu tak to pořád z espoda vyteče..jsem naštvaná..Už to nikdy neudělám..ale dobrý to mohlo být

  • Lucie Z
    Lucie Z |

    28. 2. 2007 17:49

    Simča Sládková jestli si čteš složení na balíčcích, tak mi neříkej, že si ještě nenarazila na udávání procent tuku. Čím vyšší je procento tuku, tím má máslo tužší konzistenci a je do nepečených moučníků (popř. cukrový) vhodnější, protože tuhne lépe než máslo které má nízký obsah tuku, to je to, které se snadno maže na chleba, bez toho, aniž bys ho musela vyndavat z ledničky dřív.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    28. 2. 2007 14:28

    Aha, tak to jo.... Já tedy ta směsná másla vůbec nekupuji, nechutnají nám. Čtu si DOBŘE složení na balíčku a jak se tam objeví podíl rostlinného másla, tak neberu :o))))

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    28. 2. 2007 11:40

    Simčo, není máslo jako máslo. Je v tom velký rozdíl - nemluvím tady o rostlinném másle. Někteří výrobci napíšou na obal MÁSLO, ale s máslem živočišným to nemá nic společného. Např. AB máslo, je máslo s rostlinými tuky.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    28. 2. 2007 10:51

    Lucie Z - chtěla jsem se zeptat: co to je "máslo 87% tuku"? Neber to jako provokaci, jen zjišťuji asi značnou neznalost u sebe - já prostě kupuji MÁSLO a žádná procenta nezkoumám.

  • Lucie Z
    Lucie Z |

    27. 2. 2007 09:47

    Bomba je opravdu chuťově výborná, už sem jí dělala dvakrát, ale pokaždé mi úplně neztuhla, vršek byl tekutý a to byla v lednici půl dne a přes noc! A to jsem dávala plnotučné mléko, poprvé nízkotučné a máslo sem schválně koupila s 87% tuku! Nevíte někdo proč?

  • Marcela Horáková
    Marcela Horáková |

    19. 2. 2007 11:55

    Tak bomba fakt výborná, dělala jsem ji na oslavu narozenin a moje mamka jakožto i má budoucí tchýně se olizovali až za ušima :-) a krému je takakorát, také jsme tomu nemohli věřit ale opravdu výborný

  • Andra
    Andra |

    19. 2. 2007 08:24

    Podľa môjho názoru je tam tiež veľa piškótov na toto množstvo krému.

  • lenča
    lenča |

    18. 2. 2007 15:02

    Recept je opravdu dobře nezdravý,ale...kdo by odolal.Ale toho množství piškotů neodpovídá množství krému.Stačí dát 1 velké balení piškotů.

  • Kafenka :-)
    Kafenka :-) |

    18. 2. 2007 13:14

    No mně taky toho krému vyšlo málo, příště ho udělám trochu víc, aby byly ty piškoty lépe obalené. Piškoty jsem pokapala rumem a griotkou a přidala jsem tam kousky ananasu.. Dobré..

  • SV
    SV |

    17. 2. 2007 17:00

    Já nevím co jsem udělala špatně, ale bomba netuhne a netuhne. A to jsem ji dělala včera ráno (což byl pátek).Dnes večer ji potřebuji tuhou a aby byla mňam!!!!

  • Radka Honková
    Radka Honková |

    17. 2. 2007 13:49

    Je to opravdu dobré dnes jsem to dělala je to super recept.Dávám jedničku shvězdičkou

  • MartinV
    MartinV |

    16. 2. 2007 18:20

    Co místo vejce použít Vajahit - je běžně k dostání.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    16. 2. 2007 13:12

    Ingredience: ...1 žloutek (máme tady s ženskými vyzkoušeno i bez, takže není potřeba).

  • Alena Štěpánová
    Alena Štěpánová |

    16. 2. 2007 12:39

    Vypadá to výborně, ale bojím se dávat dětem něco se syrovým vejcem. Lze udělat krém i bez vejce?

  • Jolana Fričková
    Jolana Fričková |

    16. 2. 2007 11:44

    já to dělám taky mám sice trošku jiný recept,ale je to opravdu bomba chutná to i manželovi který moc sladké nemusi.Kdo nezkusil vyzkoušejte.

  • Lenka
    Lenka |

    16. 2. 2007 08:40

    Fakt vynikající! Opravdu bomba!

  • olga lisáková
    olga lisáková |

    4. 2. 2007 11:00

    BOMBA!!! A čokoládová!!! Je to prostě výborné, velmi mi to připomíná pařížan a ten miluju, miluju prostě čokoládu v jakékoli podobě. Jen mi vyšlo toho krému trochu málo, takže jsem sotva opatlala všechny piškoty. Ale i tak výborné. Moc díky za recept.

  • Blažena Halušková
    Blažena Halušková |

    3. 2. 2007 12:26

    Výsledek skvělý (pouze rodina hudruje, že drží diety a já jim tak vyvařuju). Jo, jo, neváží si toho. Život je naučí .... dávám za jedna

  • Blažena Halušková
    Blažena Halušková |

    1. 2. 2007 14:59

    Děkuji mnohokrát za obrázkový postup. Pochopila jsem to dokonce i já. "Bomba" už je v lednici a jsem velice žádostivá na výsledek. Dám vědět...

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    31. 1. 2007 10:07

    Pilouch: jestli jste tam nedala nějaký tuk, který špatně tuhne. Já jsem použila máslo a ztuhlo mi to v lednici dobře. Jen je fakt, že po delší době, když byl dort při pokojové teplotě, tak taky trochu povolil.

  • raw enka
    raw enka |

    31. 1. 2007 09:13

    Odzkoušíno, moc chválím. Jen bych možná přidala mléko, celkem spíš 300 ml, je lepší, když je krému trochu víc, lépe se to promíchává a piškoty víc obalí.Tu čokoládovost je ještě možné podtrhnout polevou navrch :-)Každopádně ale doporučuji a díky za recept.

  • Pilouch
    Pilouch |

    30. 1. 2007 08:23

    Tenhle víkend jsem dělala - bohužel, nevim, kde nastala chyba, ale ať sem dělala,co sem děla, krém mi z toho nešel - byla to řidká hmota, která ani po celodenním odležení v ledničce nestuhla. Je to škoda, vypadá to opravdu moc pěkně.

  • alena strejčková
    alena strejčková |

    24. 1. 2007 18:31

    Díky za nový bezvadný tip-je to vážně bomba!Přidala jsem hrst sekaných vlašských ořechu,nešetřila vaječným końakem,ztuhlý výtvor jsem silně pomazala šlehačkou,ozdobila plátky kompot. broskví - a pak už jsem se jen nechala obdivovat,jak jsem šikovná.Dávám za jedna!

  • Věra
    Věra |

    18. 12. 2006 11:18

    Dávám jedničku, je to moc dobrý a jednoduchá a rychlá příprava. Díky Majčo za další dobrou rychlovku.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    11. 12. 2006 09:15

    Anonyme, ve větě "Obrázkový postup k receptu najdete zde." kliknete na ZDE.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 12. 2006 08:45

    A kde je obrázkový postup?

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    10. 12. 2006 09:03

    Obrázkový postup k receptu doplněn.

  • Blažena Halušková
    Blažena Halušková |

    9. 12. 2006 10:29

    Musím se přiznat, že vůbec žádnou fantazii nemám a jsem otrokem receptů. Jak je napsáno, tak provádím; takže pro mě hloupější na to plesknu ušlehanou šlehačku nebo ovoce nebo obojí - nevím ..... děkuji.

  • Majča Kvetonova
    Majča Kvetonova |

    30. 11. 2006 14:06

    Já se teda nechci hádat, ale schválně jsem se šla podívat na své stránky, odkud paní redaktorka můj recept vypátrala a žádné ořechy tam uvedeny taky nejsou:-) Mám už sice sklerózu a často si nepamatuji:-)), takže jsem si nebyla jistá, leč mi to bylo divné, protože u nás opravdu toto s ořechami nikdy nebylo, takže proč bych to psala do receptu:-) Ale je to jedno, jak říkáte, hlavně,že to chutná. Hezký den! Majča

  • Katka Altmanová
    Katka Altmanová |

    30. 11. 2006 13:33

    Recept jsem poslala tak jak jsem ho dostala.Žádné úpravy jsem nedělala. No nebudem to dramatizovat, hlavně, že se recept líbí.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    30. 11. 2006 13:20

    Recept je zde tak, jak byl v poslaném e-mailu. V ingrediencích ořechy nejsou, v postupu přípravy ano... Budou tedy z postupu přípravy odmazány.

  • Majča Kvetonova
    Majča Kvetonova |

    30. 11. 2006 12:12

    Majča to upřesní:-))) Tak trochu nechápu, proč jsou v receptu ty ořechy uvedené, protože v mém původním, který po mně p.redaktorka chtěla k odsouhlasení,aby se právě mohl zde uveřejnit, žádné ořechy NEJSOU! Proto také reaguji na některé zde přítomné v mém včerejším příspěvku s tím, že lze samozřejmě ořechy použít - proti gustu žádný dišputát,jak se říká - ale u nás se s ořechy nedělá... Proč se ořechy objevily u ingrediencí v receptu nechápu. To by nám asi měl vysvětlit někdo jiný:-)Zdravím a přeji hezký den! Majča

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    30. 11. 2006 06:44

    Ani mně to s těmi ořechy není jasné.Kolik jich tam přijde a jestli mleté nebo nasekané.Majčo,prosím,mohla byste to upřesnit?

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    29. 11. 2006 19:16

    Anonyme: ani v popisu přípravy tohoto zákusku ořechy nejsou.My jsme tady jen měly komentáře,že podobně tento zákusek děláme i s mletými oříšky.Ty se přidávají do krému a ten krém se maže na piškoty.:o)

  • Anonym
    Anonym |

    29. 11. 2006 15:11

    dobry den! jak je to tedy s temi orechy? v predpisu nejsou napsane vubec a pak v popisu pripravy se pise - pridejte orechy. predem dekuji za odpoved. milena

  • Majča Kvetonova
    Majča Kvetonova |

    29. 11. 2006 13:47

    Zdravím všechny, zvlášť Katku Altmanovou, která recept poslala Ladě Kovářové a ta mě vypátrala:-)) Jsem ráda,že se může recept šířit dál, však od toho ty všechny laskominky jsou, no ne?Stran ořechů a oříšků - samozřejmě, že lze použít s touto variantou, u nás moc ořechy "nejedou", takže proto bez. Oceňuji nápad se "salámem", to by mě nenapadlo:-))Přeji všem úspěch při pečení-nepečení, ať všem chutná a krásný nadcházející advent!!! Majča K.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    29. 11. 2006 09:31

    Ježkovy voči, holky!! Co z těchto všech lákavých variant dříve ?? Hned bych šla tento recept vyzkoušet ! Ale počkám, až bude celé osazenstvo rodiny doma. Už se těším !!!

  • Marcela Kottová
    Marcela Kottová |

    28. 11. 2006 19:05

    je to určitě super znám dva podobné ecepty,které se tu prolínají a oba jsou super!!!!!jeden je nepečený dort a pak je to již zminovaný sladký salám .tak dobrou chut.

  • JitkaD
    JitkaD |

    28. 11. 2006 18:33

    Taky znám, někdy rozprostřu na plech a pak krájím na kostičky. Do hmoty přidávám sekané oříšky a kouskem oříšku zdobím.

  • barča
    barča |

    28. 11. 2006 17:08

    Také znám s vodou, ne s mlékem (ale také mě už napadlo, že by to s ním mohlo být smetanovější). Komu nevadí syrová vejce, tak já dávám 2 žloutky a nakonec našlehaný sníh, je to jako pařížská šlehačka. ňam

  • ANNA POLÁKOVÁ
    ANNA POLÁKOVÁ |

    28. 11. 2006 14:56

    Jéžiš, to mi nedělejte, zrovna jsem začla držet dietu:-((, ale co, kašlu na dietu, jdu to zkusit, vypadá to nádherně:-)))))

  • Katka Altmanová
    Katka Altmanová |

    28. 11. 2006 12:25

    Milá Majčo poslala jsem p.Kovářové Váš recept,s tím, že se velmi úspěšně šíří e-mailem, že je super,ale že neznám autora a ona k mému překvapení vypátrala Vás. Takže mohu poděkovat autorce, hlavně za ty krásné obrázky, recept dělalo spoustu mých přátel a všichni si ho pochvalují. Hned všechny odkážu sem -stále jsme řešily kde a od koho se recept vzal. A jen pro zajímavost, kamarádka recept zná a dělají ho jako salám-velikost vysočiny.A 1je samozřejmostí.Díky

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    28. 11. 2006 10:22

    Dělám podobný zákusek,jen to kakao dávám do vody ne do mléka a do krému přidávám hrst namletých vlašských oříšků.Je to opravdu méně sladké a nazdobené šlehačkou to vypadá dost luxusně.Já bych ještě doporučila použít opravdu máslo,ty ostatní tuky mají mírnou pachuť a tento zákusek je opravdu krémový,takže šetřit tady není na místě.:o)

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    28. 11. 2006 09:19

    Obrázkový postup k receptu bude doplněn později.

Abecední seznam: