Čokoládová buchta z remosky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g rozpuštěné máslo vlažné
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
    • 100
      g čokoláda dle vlastní chuti, mléčná, hořká, na vaření...
    • 100
      ml mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Remosku o průměru cca 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nebo ji vyložíme pečícím papírem.
2
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme mléko a vlažné máslo, promícháme a přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vše dobře promícháme a nakonec přidáme a vmícháme do těsta nasekanou čokoládu a sníh vyšlehaný z bílků.
3
Těsto nalijeme do připravené remosky, zaklopíme a zapneme. Pečeme dorůžova zhruba 30 minut, vyzkoušíme špejlí a pokud už těsto nelepí, remosku vypneme a buchtu necháme zchladnout.
4
Před podáváním můžeme buchtu přelít další dávkou rozpuštěné čokolády / čokoládové polevy nebo jen pocukrovat.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: