Vydatná česnečka z uzených žeber

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg uzená žebra 1 - 1,5 kg
    • 1
      l voda cca 1 - 1,5 l
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • 8
      ks pepř celý
    • 50
      g celer
    • 50
      g řapíkatý celer + nať
    • 50
      g mrkev
    • česnek dle chuti
    • 250
      g vařená rýže dle potřeby, 200 -
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uzená žebra dáme uvařit do osolené vody (cca 1 - 1,5 litru) s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka. Potom vývar scedíme a maso obereme od kostí.
2
Scezený vývar nalijeme do hrnce, přidáme hrubě nastrouhaný celer s mrkví, jemně nastrouhané 2-3 stroužky česneku a na tenké plátky pokrájený řapíkatý celer. Povaříme do změknutí zeleniny, dosolíme a opepříme dle chuti. Kdo rád v česnečce brambory, přidá se zeleninou i jednu střední, oloupanou a na tenké hranolky pokrájenou bramboru.
3
Do polévky s vařenou zeleninou přisypeme vařenou rýži dle potřeby (požadované hustoty), přidáme jemně nasekanou celerovou nať, obrané maso z žeber (cca 200 - 250 gramů) a česneku tolik, kolik máme v česnečce rádi, nebo si ho pak můžeme přidat přímo do talířů s nalitou horkou polévkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: