Recept na česnekovou polévku – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Jedna z nejoblíbenějších českých polévek. Pomáhá při nemoci, ale také po kocovině. Je považována za zázračnou a zdravou, což lze přičítat hlavní ingredienci, kterou je česnek. Jeho blahodárné účinky na lidský organismus by totiž zabraly slušný odstavec, ne nadarmo se této polévce říká přírodní antibiotikum.

Česnečka má, i díky své oblíbenosti, desítky variant. Klasická se připravuje na cibulce a sádle spolu s bramborami a podávaná se s osmaženými chlebovými krutonky. Někdy nedá dopustit na variantu se sýrem, který se v česnečce rozpouští a polévka tak chuťově plnější a vydatnější.

Česnečka může i nemusí být z vývaru, s uzeným masem nebo také s vejcem. Některé recepty obsahují také návody na krémovou variantu polévky, která je hustější a vydatnější. Existují i recepty na česnečku z pečeného česneku.

Další podobné recepty