Jihočeská „pucková“ polévka

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • celer 1/2
    • 2
      hrst sušené houby
    • 1
      l kuřecí vývar
    • 50
      ml mléko polotučné
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      hrst petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      ml smetana 33%
    • 1
      hrst oregáno nasekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle orestujte očištěnou a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, poté přidejte houby spařené v horké vodě a zalijte vývarem.
2
Vařte do změknutí zeleniny. V hrníčku rozmíchejte mléko s vejcem, moukou a 1 hrstí nasekané petrželky. Osolte a opepřete.
3
Z těsta vytvarujte noky, vložte je pomocí lžíce do vroucí polévky a vařte ještě 5 minut. Na závěr vmíchejte smetanu a nasekané bylinky. Dochuťte solí a pepřem.
Kategorie: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.