Jihoafrické bobotie s rozinkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plátek bageta
    • 300
      ml mléko polotučné
    • 1
      ks červená cibule
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      lžíce kari
    • 1
      lžíce kurkuma
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst vlašské ořechy
    • 3
      lžíce meruňkový džem
    • 1
      ks citron
    • 5
      ks vejce
    • 30
      ml olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst koriandr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Do poloviny mléka namočte chléb. Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, kari, kurkumou, rozinkami, ořechy, džemem, citronovou šťávou a dvěma vejci. Na závěr do směsi natrhejte namočenou bagetu. Osolte, opepřete.

RADA: Jak vybrat kvalitní mleté maso bez přidané vody

2
Vložte na rozpálenou pánev s olejem a za stálého míchání smažte asi 5 minut. Poté přendejte do zapékací mísy.
3
Do misky rozklepněte zbylá vejce a dolijte zbytkem mléka, metličkou obě ingredience spojte. Přidejte nakrájený koriandr. Směsí zalijte orestované maso. Pečte 25–30 minut. Servírujte nakrájené s citronem a zeleninovým salátem. Tip: Do mléka a vajec můžete kromě koriandru přihodit i trochu nastrouhaného zázvoru.

RADA: Jak správně skladovat vajíčka

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: