Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle chuti a potřeby
    • jablka
    • hřebíček celý nebo mletý
    • badyán
    • skořice mletá nebo celá
    • citron - kůra i šťáva
    • sklenice od přesnídávek nebo majolky, množství dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka (hrušky) oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme nebo pokrájíme, dáme do hrnce se širokým dnem, zakapeme citronovou šťávou, Okořeníme dle chuti, podlijeme malým množstvím vody (jen na dno) a dusíme pod poklicí na malém plameni do úplného rozdušení za občasného promíchání. Pokud jsme dávali koření celé (nebo kůru), tak ho po podušení vyndáme, pyré nandáme do čistých suchých skleniček, pevně uzavřeme víčky a sterilujeme 10 minut od bodu varu. Plamen pak ztlumíme a vodu necháme jen perlit. Po vychladnutí uložíme na suchém a tmavém místě.
2
Jablka (hrušky) sladit není nutné, cukr můžeme přidat až po otevření skleniček, krupicový nebo vanilkový. Z citronovou kůrou dochucujeme opatrně, je velmi aromatická. Používáme buď nastrouhanou nebo tenký plátek a to pouze žlutou část, aby nám směs nezhořkla.
3
Pyré můžeme použít do buchet, koláčů, pohárů, na vdolky...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.