Hovězí na paprice

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hovězí maso - kližka, kýta, přední... dle chuti
    • olej nebo sádlo
    • 2
      ks cibule větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika - může být i kombinace sladké a pálivé
    • 1
      lžíce grilovací koření bez soli
    • 700
      ml hovězí vývar nebo bujon, cca
    • 300
      g paprika - nejlépe barevné
    • červená chilli paprička dle chuti - není nutná
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji si necháme zesklovatět pokrájené cibule, přidáme pokrájené osolené a opepřené maso, smažíme dozlatova za občasného promíchání. Po osmažení zaprášíme paprikou a kořením, jen krátce osmažíme a zalijeme vývarem. Dusíme téměř doměkka.
2
Před koncem vaření přidáme na nudličky pokrájené papriky, případně i kousek chilli papričky a dovaříme doměkka. Dáme pozor, aby se nám paprika nerozvařila. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody a provaříme, případně omáčku ještě dosolíme či dopepříme.
3
Podáváme s knedlíkem, chlebem nebo těstovinami.
4
Lze připravit i z vepřového nebo drůbežího masa.

Komentáře k receptu

  • Emilie Rudišovská
    Emilie Rudišovská |

    1. 2. 2016 11:03

    Do omáčky jsem nakonec nasypala i zbylý hrášek od rizota ze soboty. Na chuti to neubralo a je to pěkně barevná mňamka :))

  • Michal
    Michal |

    20. 5. 2015 10:25

    Svělý a chili samozřejmě nesmělo nechybět :-D