• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Bílý šťovíkový boršč
    Napište svůj komentář k receptu

    Bílý šťovíkový boršč

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 26
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bílý šťovíkový boršč
    Bílý šťovíkový boršč
    Bílý šťovíkový boršč
    Bílý šťovíkový boršč
    Bílý šťovíkový boršč
    Bílý šťovíkový boršč
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 700
        g brambory
      • 2,50
        l voda
      • sůl
      • 2
        dl smetana ke šlehání
      • 3
        ks vejce 2 - 3,rozšlehaná
      • šťovík
      • ocet
      • hladká mouka

    Postup přípravy receptu

    1
    Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové přidáme smetanu, opět necháme přejít varem, pak přidáme větší hrst očištěného, pokrájeného šťovíku bez stonků (jen list) a 1 - 2 lžíce hladké mouky(rozmíchané v trošce studené vody). Povaříme tak 5 - 7 minut, nakonec ještě vmícháme do polévky rozšlehaná vejce, necháme přejít varem, odstavíme, přidáme 2 lžíce octa, popřípadě dochutíme solí. Můžeme podávat.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Polský velikonoční bílý boršč

    Polský velikonoční bílý boršč

    Boršč

    Boršč

    Bílý toastový chléb

    Bílý toastový chléb

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Rozínková
      Rozínková | 29. 7. 2016 21:22

      Výborná a velice snadná polévka <3 Někdy dávám i dvě smetany. Doporučuji

    • Hana Formanová
      Hana Formanová | 5. 6. 2016 12:40

      Vynikající! Naučila mě ho babička.

    • Hana Formanová
      Hana Formanová | 5. 6. 2016 12:40

      Vynikající! Naučila mě ho babička.

    • Edita
      Edita | 20. 5. 2016 14:18

      Je úžasná, trošku jako kulajda bez hub. Děkuji za recept, polévku ráda zase uvařím a to brzy :)

    • Pavlína
      Pavlína | 25. 4. 2015 10:58

      Uvařila jsem jí hned ráno a měla jí plný hrnec, a protože si všichni šli přidat, koukám že je jí na dně. Výborná polévka.

    • Dáša
      Dáša | 16. 4. 2014 15:29

      Úžasná jarní polévka,kterou znám už od malička,od babičky i mamky.Je to lahůdka. :-)

    • Bára Foglová
      Bára Foglová | 28. 6. 2013 22:14

      Zelený boršč zbožňujem všichni,ale tenhle rok se nám ze zahrady uplně ztratil a nikde se normálně nedá sehnat,tak jsme musely sehnat semínka,zasadit a čekat až snad za rok naroste. :-S

    • Jana
      Jana | 14. 4. 2013 13:56

      Jó šťovíkáč, ten nám vaří babička. My jsme z něj hotoví a jíme a jíme dokud není prázdný hrnec.

    • danatom
      danatom | 9. 5. 2012 09:44

      Tenhle boršč děláme doma taky, jen bez mouky a šťovíku dáváme mísu- hodně se v polévce sraz ;-) í. Pak už není potřeba přidávat ocet. Vlažný je osvěžující....

    • Blanka J.
      Blanka J. | 29. 7. 2011 16:15

      Výborná a rychlá polévka. Taky někdy dávám zakysanou smetanu nebo vejce, natvdo uvařené a pokrájené.

    • Novotná Danuše
      Novotná Danuše | 23. 5. 2011 07:28

      U nás dáváme do bílé polévky i zakysanou smetanu, je to dobré.

    • Jindra
      Jindra | 22. 5. 2011 18:12

      Výborný O:-) !!! Dělala jsem i zavařovaný do zásoby, na horší časy ;-) :-P .

    • Jarmila
      Jarmila | 9. 5. 2011 08:44

      Včera jsem otrhala první šťovík a uvařila polívku. Byla výborná jako vždy, máme jí moc rádi.

    • kuchtík
      kuchtík | 23. 10. 2010 15:53

      kdyby jste si uvařili pravou šťovíkovou polévku to byste se olizovali až za ušima

    • recepty73
      recepty73 | 17. 10. 2010 17:13

      Prosím o uvedení autora:recepty73-dík ;-) 8-)

    • Pája S
      Pája S | 24. 5. 2010 23:44

      A jo,sakra,ještě že tu ,Jirko,jsi ;-)

    • ladka stafl
      ladka stafl | 24. 5. 2010 16:06

      Jasně, už jdu na to. Jo ještě mrknu, jestli tu je moje šťovíková polívka, taky vynikající

    • Jarka O.
      Jarka O. | 24. 5. 2010 11:20

      No vidíš, Ty bláho, díky za připomenutí ;-)

    • recepty 73
      recepty 73 | 24. 5. 2010 10:30

      Laďko,Pájo,Jarko...už je čas na ,,šťovík do zásoby,, :-))).Já teď vařím boršč,zavařeno už mám:-).Dneska i šťovík chutná sladce- 2:1 !!!

    • recepty 73
      recepty 73 | 27. 1. 2010 18:04

      Jarko,komentář je fuč,tak ještě jednou(abych nezakrněl):Boršč uvařím podle své chuti a ostatní si ho dochutí podle svého na talíři.Ten šťovík není zase tak kyselý,jak by se zdálo,proto je ocet třeba...Nebój-kdo se bojí,....:-)Jiří

    • Pája S
      Pája S | 27. 1. 2010 15:20

      Tohle si tedy také uložím.Konečně je šťovík tam,kde má být ,viď Jiří.:-)))

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 27. 1. 2010 15:04

      To vypadá úplně jedle, jen jsemzvědavá, kolik komentářů se tu sejde, že boršč je přece něco úúplně jiného :-))). Jinak už se těším, až bude ten šťovík ;-)

    • Jarka O.
      Jarka O. | 27. 1. 2010 14:34

      Tak tohle si ukládám ;-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky
    Polévky Oběd Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Ocet Smetana ke šlehání Šťovík Sůl Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vegetariánské Kung Pao Asie

    Vegetariánské Kung Pao Asie

    Kuřecí kousky s hořčicí

    Kuřecí kousky s hořčicí

    Pikantní pečené kuře

    Pikantní pečené kuře

    Domácí rohlíčky

    Domácí rohlíčky

    Prdelky

    Prdelky

    Roláda s vajíčkovým salátem

    Roláda s vajíčkovým salátem

    Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

    Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

    Jáhlové placičky s mrkví

    Jáhlové placičky s mrkví

    Smetanové tvarůžky (syrečky)

    Smetanové tvarůžky (syrečky)

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    61
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    41
    Bramboráky
    Bramboráky
    36
    Palačinky
    Palačinky
    32
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    29
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    AHA.cz Deník Aha! 27.2.2021

    Deník Aha! 27.2.2021

    Dáma.cz Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?

    Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?

    Dáma.cz Jednoduchý recept na domácí koblihy: Zkuste poctivou masopustní klasiku

    Jednoduchý recept na domácí koblihy: Zkuste poctivou masopustní klasiku

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz 10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Bílý roládový dort
    Bílý roládový dort
    Bílý smetanovo-tvarohový dort
    Bílý smetanovo-tvarohový dort
    Bílý superrychlý česnekový chléb
    Bílý superrychlý česnekový chléb
    Bílý toastový chléb
    Bílý toastový chléb
    Bio lečo aneb jak zabít partnera :)
    Bio lečo aneb jak zabít partnera :)
    Bircher müsli s pečeným ovocem
    Bircher müsli s pečeným ovocem
    • Recepty.cz
    • Bílý šťovíkový boršč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí