• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Bílý chléb dokonalý
    Napište svůj komentář k receptu

    Bílý chléb dokonalý

    autor: Danuše Bednářová
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 61
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Bílý chléb dokonalý
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks vejce
      • mléko
      • 100
        ml voda
      • 25
        g máslo
      • 2
        lžička sůl
      • 1
        lžička cukr
      • 500
        g hladká mouka
      • 1
        lžička droždí

    Postup přípravy receptu

    1
    V odměrce rozšleháme vejce a dolijeme do 200 ml mlékem. Přidáme 100 ml vody. Vše nalijeme do formy. Přidáme ostatní ingredience v uvedeném pořadí. Zapneme program FRENCH, světlá kůrka. Upečený chléb vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
    2
    Výsledkem je chléb velice podobný chorvatskému bílému chlebu. S meruňkovou marmeládou - naprostá delikatesa.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bílý toastový chléb

    Bílý toastový chléb

    Bílý superrychlý česnekový chléb

    Bílý superrychlý česnekový chléb

    Bílkový chlebíček

    Bílkový chlebíček

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    Jarka O. Jarka O.
    Tealc Tealc
    Lenka Bauerová Lenka Bauerová
    Janaso Janaso
    • Janaso | 4. 2. 2018 20:29

      Pěkný a dobrý chlebík.

    • Míra
      Míra | 23. 9. 2015 12:21

      Vyzkoušeno v pekárně moulinex na program francouzský chléb 3hodky a 19min. Výborný chléb díky

    • Petr
      Petr | 21. 7. 2015 20:56

      Pro nezkušené a nemající příliš času, by bylo fine dopsat do tabulky i množství mléka, když už je tam to vejce. Jelikož tam nebylo udané množství mléka, tak ho tam nedala, protože pokládala tabulku za univerzální.

    • sysina
      sysina | 19. 3. 2015 12:44

      Na mé pekárně nemám program FRENCH, mám ETU, jaký podobný program mám použít? Díky za odpověď

    • JaromirV | 18. 3. 2015 17:01

      Dneska jsem vyzkoušel a chleba vynikající!!! Děkuji!

    • sp182
      sp182 | 4. 10. 2014 17:42

      Postup jsem dodržela, ingredience jsem použila čerstvé a chleba ani maličko nevykynul. Je z toho pečená cihla. :(

    • K.K. | 27. 8. 2014 14:59

      Mě taky chutnal, i když nejsem moc na bílé chleby, jediná chyba je, že, stejně jako třeba francouzské bagety, rychle osychá.

    • Olda
      Olda | 30. 3. 2013 19:42

      Je to jedno ze tří chlebových těst, které dělám pravidelně. Akorát (pokud na to mám aspoň trochu času), tak v pekárně nechám udělat jen těsto, udělám z něj rohlíky, housky nebo bagety a upeču v troubě. Například na chlebíčky je to naprosto luxusní. Mimochodem, s meruňkovou marmeládou, jak se radí v receptu, nebo jinak na sladko jsem to tuším ještě nejedl, přesto na tento recept nedám dopustit. Mám i varianty: s osmaženou cibulkou (máslo už nedám do těsta, osmažím na něm tu cibulku), nebo s nahrazením části pšeničné mouky špaldovou nebo jsem přidal oregano nebo sušená rajčata. Mimochodem, pokud si někdo a to i u jiných receptů pro pekárnu stěžuje, že z toho vylezla buchta, to je tím, že při pečení v pekárně prostě chlebovou kůrku neuděláte, vždycky bude jak u kupovaného tousťáku. Samotné recepty za to nemůžou, musí se s tím počítat nebo v pekárně udělat těsto a upéct v troubě.

    • recepty
      recepty | 28. 11. 2011 13:27

      na http://recepty.ajtu.sk najdete dalsie receptiky :-)

    • Tealc
      Tealc | 9. 7. 2011 13:34

      Moc dobrý :-)

    • Veronika Brettová
      Veronika Brettová | 4. 2. 2010 14:01

      Tak nevim, nás moc nezaujal. Chutnal jen dceři s medovým máslem.

    • V l a d j e n k a
      V l a d j e n k a | 24. 1. 2010 12:16

      CHleba jsem pekla z dvojité dávky (mám pekárnu na 1 - 1,5 Kg) na program TOUSTOVÝ) Je opravdu jako bílý chléb, který pečou ve středomoří. Perfektně se hodí ke grilovanému masu a grilované zelenině a je možné ho rozkrájet na menší dílky a použít například místo veky na chlebíčky. *1

    • Lenka Červinková
      Lenka Červinková | 2. 1. 2010 21:39

      Čtvrtý chleba,který jsme od vánoc vyzkoušely a moc chutnal.Opravdu chutná jak chorvatský.

    • PajaP ***
      PajaP *** | 29. 12. 2009 21:07

      Muj prvni chleba z domaci pekarny-a je zasny! Ani jsem to necekala, diky za recept:-)

    • dana paříková
      dana paříková | 25. 11. 2009 09:14

      Paní Danuše,chléb jsem vyzkoušela a můžu říci,že je opravdu vynikající,chutná celé rodině.Je ze všech nejlepší,co jsem pekla.Dávám 1 s vyznamenáním.

    • Vaníčková Soňa
      Vaníčková Soňa | 6. 9. 2009 17:08

      vyborny, moc nam chutnal. Chutna trochu jako veka. S marmeladou nema chybu . Davam za 1.

    • Oskarka Nová
      Oskarka Nová | 30. 8. 2009 13:00

      Nejlepší chleba, jaký jsem kdy pekla

    • Lenka Dohnalová
      Lenka Dohnalová | 2. 2. 2009 14:33

      Chléb jsem vyzkoušela a velice nás zklamal. Byla to taková suchá nesladká buchta, něco jako hutnější starší veka. Neznám chorvatský chléb, možná je mu to podobné, ale u nás opravdu nikomu nechutnal :-(

    • venyss venyss
      venyss venyss | 20. 1. 2009 17:31

      Tak vyzkoušeno a musím říct, že to nebyl špatný chléb,ale já si to umím představit jen tak na sladko.manžel to odsoudil hned jak kousl,že je to jak buchta..ale není špatný.my jsme tedy spíše zvyklý na ten tmavší chléb,tak u toho asi zůstanem

    • Valentinka I.
      Valentinka I. | 14. 1. 2009 14:13

      Je naprosto výtečný, byla jsem překvapená jeho chutí. Měla jsem strach, že bude chutnat trochu jak toustový z marketu, ale má naprosto jinou chuť. Je i krásně vláčný a s máslíčkem je to balada...děkuji za tento recept...dávám za 1 .-)

    • Blanka Sommerová
      Blanka Sommerová | 13. 1. 2009 17:57

      Ten chlebík se dobře jmenuje dokonalý. Je tomu skutečně tak. Jen nedávám 2 lžičky sole - přišel mi poté dost slaný. I tak děkuji rodina měla boule za ušima a nechtěla věřit, že nejde o chléb z hotové směsi. Syn prohlásil - LUXUSNÍ.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 12. 1. 2009 11:48

      Já peču na program TOUSTOVÝ/SANDWICH, možná tam budete něco takového mít.

    • Sylva P.
      Sylva P. | 12. 1. 2009 09:39

      Prosím o radu. Program FRENCH jsem na své pekárně nenašla. Lze jej nahradit jiným? Jsem začátečník. Díky

    • jana krobotova
      jana krobotova | 8. 1. 2009 10:29

      Já opeču doma chlebík normálně v troubě. Buďto ho nechám kynout na ošatce a pak přendám do vyhřáté trouby, nebo ho dám do formy na biskupský chlebíček a má tvar jako z pekárny. Troubu mívám na 220 asi 30 minut a pak, pokud ještě není chleba na poklep dutý, tak dopékám na 180. Tento je opravdu výborný a když se osladí trochu více, chutná skoro jako loupáčky. Veliká dobrota. J

    • Frantiska :)
      Frantiska :) | 2. 1. 2009 22:50

      Chleba je moc dobry, opravdu mi pripomina chorvatsky ... s merunkovou marmeladou nema chybu. Dekuju hodnotim za 1

    • niobe nightingale
      niobe nightingale | 29. 12. 2008 22:06

      myslíte, že by se dal takovej chleba upéct i v normální troubě? nevim, třeba zkusit na horkovzduch nebo hodně slabě péct zakryté alobalem?

    • Petra Voštová
      Petra Voštová | 11. 12. 2008 18:30

      Chlebík je výborný, pekla jsem ho už po druhé. Trochu jsem ho vylepšila česnekem a nastrouhaným eidamem. Dávam 1.

    • Katka K.
      Katka K. | 12. 11. 2008 09:36

      Výborný chlebík, úžásně vláčný a voňavý. Namá chybu, dávám 1 :-)

    • Oskarka Nová
      Oskarka Nová | 28. 10. 2008 19:15

      Pekla jsem už docela dost druhů chleba, ale tenhle překonal všechny. Je absolutně vynikající. A s máslem....no bašta.

    • Lenka Kubíčková
      Lenka Kubíčková | 24. 8. 2008 17:59

      Dobrý den, Váš chleba jsem vyzkoušela už několikrát a vždy se povedl tak, že jsme se museli držet, abychom ho nesnědli ještě teplý. Dávám určtiě za 1 a všem doporučuji.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 24. 4. 2008 07:26

      Já ano, můžete použít program Sandvich nebo Toustový

    • Iveta Odvárková
      Iveta Odvárková | 23. 4. 2008 22:37

      Prosím o radu. Nepekl někdo tento chléb v pekárně ETA Harmony? Pokud ano, dejte mi vědět jaký program jste použily/i. :-) Pekárnu mám necelé dva měsíce, tak si ještě nejsem moc jistá a ráda si nechám poradit od zkušenějších. Předem děkuji.

    • Liška
      Liška | 22. 4. 2008 14:30

      Právě jsem dopekla a krásně tu voní, báječně nadýchaný a už jsme neodolala a kousek ještě teplého namazala domácím džemem a máslíčkem. Opravdová delikatesa, dávám za 1. Paní Danuši děkuji za její recepty.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 17. 2. 2008 22:10

      To: Terka....a do kelu....tak take lahke ma vobec ani nenapadlo....vies ako mi to pilo nervy, ked som si vzdy chlieb potrhala???? ci som len sprosta.....no esteze sa jana opytala.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 17. 2. 2008 21:41

      Milenka, ja tým háčikom miešadlá vyberám pred posledným kysnutím cesta, neskôr sa už otvárať pekáreň nedá, takže v chlebe ostanú len 2 dierky po oske.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 17. 2. 2008 21:37

      To: jana.....ano tie miesacie haky tam ostavaju.....sucastou kazdej pekarne je aj taky kovovy hacik......tym hacikom sa po upeceni vytahuje z chleba to miesadlo.....mne to tiez vzdy roztrhne chlieb a ide mi to na nervy......mozno skusene pekarky poradia......

    • Jana
      Jana | 17. 2. 2008 08:19

      dobrý den ...mám jen dotaz,když pečete chleba ty mýchadla před pečením tam necháváte nebo je vyndáte,já je tam vždy nechám a pak mě to štve že se mě to ze spodu roztrhne,tak bych chtěla vědět jak to dělají ostatní ....pěkný den

    • Kateřina Sprušanská
      Kateřina Sprušanská | 5. 2. 2008 20:39

      chtěla jsem jej dneska zkusit ale bohužel nemám program french, tak bych potřebovala jakou dobu se chléb peče a od toho si to odvodím díky

    • Kateřina Dvořáková
      Kateřina Dvořáková | 20. 1. 2008 17:01

      Dnes jsem upekla a musím uznat, že byl výborný... Krásně voněl po másle, i když ho tam bylo jen maličko.

    • Jana
      Jana | 12. 1. 2008 19:46

      Recept jsem si včera vybrala z TOP, ještě přesněji z první desítky a dnes ráno upekla. Jednoduchý a pro toho kdo má rád bíloý chleba, opravdu vynikající. Jen jsem užasla, když už jsem chleba nejen nenašla ze dne na den v první desítce, ale ani se najednou nevešel vůbec mezi TOP. Kdo je proboha ten kazisvět a proč to dělá? To se přece nemohlo stát přirozenou cestou.

    • Anonym
      Anonym | 12. 1. 2008 06:09

      Marto, vy máte na troubě program French? Já tedy ne.

    • Jarka O.
      Jarka O. | 11. 1. 2008 13:46

      Pod receptem je uvedena kategorie: Domácí pekárna. To by snad mělo stačit:-))

    • Marta Hajkova
      Marta Hajkova | 11. 1. 2008 11:40

      Myslim ze by bylo dobre pripsat ze chleba se pece v domaci pekarne - ne vsichni ji totiz maji a mohlo by se stat ze testo strci do normalni trouby - co pak?

    • Anonym
      Anonym | 10. 1. 2008 13:40

      je to na piču vubec tomu nechapu

    • Renata Petroušová
      Renata Petroušová | 7. 1. 2008 13:53

      Hned to skusím upéct mňam mňam

    • Magda Sandtmannová
      Magda Sandtmannová | 7. 1. 2008 10:23

      Další chléb,který jsem upekla podle receptu paní Bednářové a opět výborný.Dávám za 1.

    • ada
      ada | 5. 1. 2008 14:49

      Na to, že je jen z hl. mouky je dobrý. Ale připomíná mi to spíše buchtu...

    • Radka
      Radka | 1. 1. 2008 19:38

      tak tenhle chlebík byl můj čtvrtý a rozhodně byl vynikající. Doporučuji vyzkoušet !!!

    • Petra Seibertová
      Petra Seibertová | 2. 12. 2007 13:16

      I já jsem si tento týden koupila svou první pekárnu a tento recept vyzkoušela,jako první. Musím říct,že nejdříve jsem měla pocit,že mi to snad ani nekyne,pořád jsem viděla jen takové malé nic na dně nádoby,takže jsem už počítala s neúspěchem,nicméně nakonec jsem z pekárny vytáhla krásný a chuťově vynikající chlebík s krásnou kůrkou.Takže dávám za 1*. Jen jsem se chtěla zeptat na jednu věc,dnes je chleba ještě stále celkem jedlý,měla jsem ho v igelitu ve chlebníku,jen jsem si všimla,že vypadá a trochu i chutná,jako zokalec,nebo jak se tomu říká,když se zdrcne piškotové těsto.Je to normální,nebo se stala někde chyba?

    • Jarka Mastilová
      Jarka Mastilová | 31. 10. 2007 18:23

      Po průzkumu na těchto stránkách o domácí pekárně jsem si koupila pekárnu Vega.Dnes jsem vyzkoušela tento chlebík jako svou prvotinu a nejen že se povedl,ale byl i moc dobrý.Dávám 1,a paní Bednářové děkuji za dobrý recept.

    • Ivana
      Ivana | 18. 9. 2007 11:22

      Byl to první chleba upečený v naší nové pekárně a byl vynikající. Do rána vydržel měkký v utěrce. Déle nevydržel vůbec. Děkuji za recept

    • Markéta Valentíková
      Markéta Valentíková | 16. 9. 2007 08:59

      Chleba jsem vyzkoušela, povedl se, je jako tousťák :o) Můžete mi někdo poradit, jak ho uchováte měkký? Nechala jsem ho pod utěrkou a do druhého dne mi ztvrdl..

    • MartinV
      MartinV | 4. 6. 2007 10:23

      Pouze nadhazuji možnost část mouky nahradit celozrnnou, je již běžně k dostání; pokud se jí přidá cca 1/3 výsledek je zhruba stejný ale zdravější. Dále se mi osvědčily experimenty s přidáním česneku; cibule; tymiánu a bazalky; kousků rajčat a bazalky; cukru, skořice, (badyánu, hřebíčku, muškátu, ...) a sušených švestek případně i kousků čerstvých jablek atd atd :-)

    • Jana Kresslová
      Jana Kresslová | 3. 6. 2007 19:49

      Děkuji za recept,bylo to opravdu výborné.

    • jitka Mal.
      jitka Mal. | 1. 6. 2007 15:50

      Výborný, můj první chleba a dopadl na výbornou, jedli jsme ho vlažný s máslem k zeleninovému salátu a byl báječný, dávám 1

    • Květa B.
      Květa B. | 22. 5. 2007 09:47

      Já nastavuji u půl kg mouky 750g.

    • Eva Kopcová
      Eva Kopcová | 21. 5. 2007 18:03

      Dobrý den,dnes jsem konečně obdržela vytouženou pekárnu.Mám Moulinex 500030 a ráda bych vyzkoušela tento chléb.Nevím ale jakou gramáž mám na pekárně nastavit,mám na 750g,1000g a 1500g.A ještě bych se ráda zeptala jaký program mám dát.Asi 1 - základní chléb??Předem moc děkuji za odpověď.

    • Andrea
      Andrea | 15. 5. 2007 10:24

      Minulý týden jsem zabrouzdala na tyhle stránky a diskuze pod "bílým chlebem domácím" mě natolik ohromila,že jsem si ještě týž den objednala domácí pekárnu na netu :-).Včera mi ji doručili a já ve 22:30 z ní vytáhla svůj první chléb podle tohoto receptu.S manželem jsme se nad ním radovali jak malé děti a když jsme se do něj zakousli,došly nám slova:-),tak byl vynikající.Moc děkuji za recept,který vřele doporučuji a odpoledne se vrhám do dalšího pečení:-)

    • Dadka
      Dadka | 9. 5. 2007 15:25

      Opravdu super recept, ještě jsem přidala slunečnícové semínko a nemělo to chybu !!!!

    • Janinka
      Janinka | 1. 5. 2007 20:19

      Martičko, zkuste zde též uváděný program French - ten tam určitě máte :-)) P.S. já taky program "sendvič" nemám ... Uvidíte - bude to skvělé!

    • Marta
      Marta | 26. 4. 2007 12:44

      Prosím,mám dotaz,jsem nováček a čtu tady o tomto výborném chlebě.Mám ovšem pekárnu UNold a nevím na jaký program tento chléb péct-žádný progr.pro toustový tam nemám.Jak dlouho se asi tento chléb peče?

    • Tana Doleželova
      Tana Doleželova | 3. 4. 2007 11:06

      Pani Danuše děkuji za rrecept na dokonalý chléb povedl se hned na první pokus a byl vynikající .Jen tak dál.

    • Jana Hrubcová
      Jana Hrubcová | 29. 3. 2007 15:07

      Dlouho jsme o koupi pekárny uvažovali a teď poznávám,že naprosto zbytečně.Hned první chléb podle tohoto receptu byl vynikající a hlavně už celých 14 dní nejíme nic jiného než každodenně čerstvý upečený.Je pravda,že tenhle nám zachutnal snad nejvíc a už se i párkrát opakoval.Díky moc za inspiraci.

    • Miloš Musil
      Miloš Musil | 14. 1. 2007 09:45

      Po přečtení receptu a hlavně kladných ohlasů jsem neodolal pokušení zpestřit si nedělní ráno tímto bílým zázrakem. Vše jsem pečlivě navážil a odměřil, máslo jsem nahradil 2 a 1/2 pol. lžíce oleje(vejce, mléko, vodu, sůl, cukr a olej jsem rozšlehal), naprogramoval "toastový, kůrka střední" (Eta Siesta) a zapnul pečení s odloženým startem. To co na mne ráno koukalo z okénka pekárny bylo nade všechna očekávání - dokonalý skvost! A chuť? 1A!!! Doporučuji!!!

    • Lenka S
      Lenka S | 7. 1. 2007 15:42

      Moc dobrý. Mám ETU Harmony, tentokrát jsem zkusila místo programu TOUSTOVÝ program SENDVIČ ( je kratší) a je opravdu dokonalý. S tou marmeládou fakt mňam.

    • Maruš
      Maruš | 4. 1. 2007 12:05

      Michaelo,tak Vás vítám do klubu :-)) a ať se Vám daří! na www.pekarny.unas.cz nahoře na liště si otevřte rubriku Rady a zkušenosti a pak vlevo Typy mouky,je to tam vše dobře popsané.

    • Michaela Sovadinová
      Michaela Sovadinová | 4. 1. 2007 10:15

      Dostala jsem pekárnu na Vánoce od manžela a první jsme zkoušeli tento typ chleba. Povedl se na výbornou, byl vynikající. Chtěla bych se zeptat, co znamená označení mouka typu 1050, 450, atd. Pochopila jsem při srovnání Vašeho receptu a receptu z příručky Eta Siesta, že mouka 550 je hladká. Volali jsme i do mlýna, ale tam toto označení neznají. Mohla by jste nám prosím pomoci?Děkuji a přeji mnoho úspěchů.

    • Zuzana Korbová
      Zuzana Korbová | 7. 11. 2006 14:17

      Musím dát za pravdu tomuto názvu, chléb vážně nemá chybu. Dávám 1. Včera mi přivezli pekárnu Eta Siesta a max. spokojenost. Zkušebně jsem udělal chléb ze směsi a byl výborný. Dnes ráno jsem udělala tento a je vážně supr. Program jsem zvolila toustový, jak zde bylo psáno. Děkuji za recept!!!

    • Danuše
      Danuše | 1. 11. 2006 15:10

      Je mi to moc líto, ale na tohle odpovědět opravdu nedokážu. Těch příčin může být víc (v droždí,v nakypřenosti mouky, v množství vody, prý i v nadmořské výšce ...). Když se mi stalo, že jsem podle osvědčeného receptu měla ušáka, změnila jsem poměry surovin, zkusila jiný program apod. I když pekárny pracují na obdobném principu, mám pocit, že stejně každá peče jinak. Přeji hodně štěstí.

    • Iveta Kuchařová
      Iveta Kuchařová | 1. 11. 2006 13:45

      Chci se zeptat, zkoušela jsem asi 10 receptů a dost od vás. Jenže nikdy jsem neměa chleba chlebem. Vždycky jsem měla ušáka. Jak to děláte, že máte tak krásné chleby. Díky za odpověď.

    • Danuše
      Danuše | 10. 10. 2006 14:49

      Blahopřeji. Vítejte do klubu závisláků:-)

    • Maruš
      Maruš | 10. 10. 2006 13:46

      Tak Vám,paní Jarko gratuluji k prvnímu chlebu!Ušák se říká chlebu u kterého se propadne střed a u stěn formy zůstane,tak pak na řezu to má tvar,jak děti malují např. hlavu kočky,kolečko a uši :-)).Tak proto ušatý,nebo ušák.Nejvíc mouky jsem si do Ety Harmony dovolila dát 900 g.Pekla jsem jen z obyčejné hladké.Bochník měl 1400-1500 g.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 10. 10. 2006 12:33

      Tak je první!!! Vlastně už není, padl hned za tepla se švestkovou nutelou:-)) Předpokládám, že nepovedenej chleba se jmenuje ušák podle nějakých cípů? Tak ty jsem neměla:-)) Jen v mojí pekárně se tenhle chlebík skoro ztratil, je fakt veliká. Tak dnes zkusím sýrový a přepočítám si to na větší množství.

    • Danuše Bednářová
      Danuše Bednářová | 9. 10. 2006 20:05

      Doufám, že neodpovídám příliš pozdě. Doporučuji Vám podívat se na http://www.pekarny.unas.cz/eta_harmoni.html. Najdete tam časovou tabulku pro Vaši pekárnu. Jinak program FRENCH je totéž co TOASTOVÝ. Přeji samé skvělé chlebíky a co nejmíň ušáků:-)

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 9. 10. 2006 13:48

      Tak tohle bude první chleba v mé nové pekárně, protože ještě nemám nakoupené chlebové mouky. Mám dotaz: program FRENCH je totéž co TOUSTOVÝ? A kde, paní Danuše, berete ty časy, jak dlouho se co dělá ( kynutí,... )? To jste někde vyčetla nebo změřila? Je to pro mne důležité, protože jsem chtěla před pečením vyndat háky, abych neměla díry v chlebu, ale nechce se mi u toho stát skoro 3 hodiny a hlídat vhodnou dobu.

    • Danuše Bednářová
      Danuše Bednářová | 20. 9. 2006 07:58

      Výrazy french, normal, sandwich atd. jsou názvy programů domácí pekárny. Každý má jinak naprogramovanou dobu a kombinaci hnětení, kynutí a pečení. V plynové troubě se podle nich bohužel péct nedá. Ale na těchto stránkách v kategorii "ostatní'" je spousta receptů na pečení chleba "klasickým" způsobem. Hodně štěstí.

    • Lenka Malachtová
      Lenka Malachtová | 20. 9. 2006 00:31

      co znamená fresh, normal a tak..já mam doma plynovou moru...díky lenak

    • Danuše
      Danuše | 6. 9. 2006 11:34

      Díky za chválu. Jsem moc ráda, že jste spokojeni.

    • Kajka
      Kajka | 5. 9. 2006 21:19

      Vynikající, vynikající.Ale to jsou všechny Vaše chlebíky. Peču ty Vaše a moc si pochutnáváme. Děkuji paní Danuše za skvělé recepty.

    • Danuše
      Danuše | 29. 8. 2006 08:53

      Celková doba pečení 3:40; z toho přibližně 16 min hnětení, 40 min kynutí, 19 min hnětení, 30 min kynutí s hlazením těsta, 50 min kynutí, 65 min pečení. Tento program ale není poviný. Můžete vyzkoušet i Sandwich nebo Normal. Já jen hledám přiblížení k mému "nedostižnému vzoru", a tím je právě ten chorvatský :-)

    • Helena Gregušová
      Helena Gregušová | 29. 8. 2006 06:52

      Prosím, můžete specifikovat program French-dobu pečení, abych mohla zkusit i na své pekárně? Dík moc. Hell.

    • Danuše
      Danuše | 28. 8. 2006 20:47

      Mám vyzkoušeno s obyčejnou.

    • Anonym
      Anonym | 28. 8. 2006 20:28

      Paní Danuše , jakou hladkou mouku? OO extra nebo obyčejnou ? Děkuji Michala

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bylinkové máslo

    Bylinkové máslo

    Rybízový čaj

    Rybízový čaj

    Špagety s brokolicí

    Špagety s brokolicí

    Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

    Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

    Bábovka s vaječným likérem a jablky

    Bábovka s vaječným likérem a jablky

    Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

    Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

    Falešný tatarák z junioru

    Falešný tatarák z junioru

    Hlíva s hořčicí

    Hlíva s hořčicí

    Lívanečky po našem - kynuté

    Lívanečky po našem - kynuté

    Doporučujeme

    80 minut
    Karamelová kolečka bez lepku

    Karamelová kolečka bez lepku

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    76
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    76
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak
    62
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    59
    Marokánky
    Marokánky
    50
    Linecké cukroví
    Linecké cukroví

    Zajímavé články

    Cukroví s krémem je ozdobou vánočního stolu. Zkuste plněné ořechy, išelské nebo košíčky
    Cukroví s krémem je ozdobou vánočního stolu.…
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste recepty, díky kterým je dokonale štíhlá
    Nejoblíbenější jídla vévodkyně Kate: Zkuste…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Chybí vám hormon štěstí? Tady je 6 způsobů, jak přirozeně zvýšit hladinu serotoninu

    Chybí vám hormon štěstí? Tady je 6 způsobů, jak přirozeně zvýšit hladinu serotoninu

    Blesk pro ženy Kojení na veřejnosti? Tyhle celebrity s tím rozhodně nemají problém

    Kojení na veřejnosti? Tyhle celebrity s tím rozhodně nemají problém

    AHA.cz  Mega trapas Vojty Dyka: Teď už ho nespasí ani svěcená voda

    Mega trapas Vojty Dyka: Teď už ho nespasí ani svěcená voda

    Dáma.cz Bud Spencer: Závodil na olympiádě, byl skvělý chemik. Kde vzal své jméno?

    Bud Spencer: Závodil na olympiádě, byl skvělý chemik. Kde vzal své jméno?

    Dáma.cz Nejlepší vánoční recepty na originální cukroví. Zkusíte třeba pomerančové pusinky?

    Nejlepší vánoční recepty na originální cukroví. Zkusíte třeba pomerančové pusinky?

    Ženy.cz Nejkrásnější vánoční manikúra z Instagramu

    Nejkrásnější vánoční manikúra z Instagramu

    Maminka.cz Sedm znaků, podle kterých poznáte, že z dítěte roste psychopat

    Sedm znaků, podle kterých poznáte, že z dítěte roste psychopat

    Reflex.cz J. Paul Getty: Nejbohatší muž světa, který miloval umění a sex. Rodina byla pro něj na posledním místě

    J. Paul Getty: Nejbohatší muž světa, který miloval umění a sex. Rodina byla pro něj na posledním místě

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Co kromě nádobí můžete mýt v myčce? Třeba boty a řadu dalších věcí

    Co kromě nádobí můžete mýt v myčce? Třeba boty a řadu dalších věcí

    Další doporučené recepty:

    Bílkový chlebíček II.
    Bílkový chlebíček II.
    Bílkový MARGOT hřbet
    Bílkový MARGOT hřbet
    Bílý dort s překvapením
    Bílý dort s překvapením
    Bílý roládový dort
    Bílý roládový dort
    Bílý smetanovo-tvarohový dort
    Bílý smetanovo-tvarohový dort
    Bílý superrychlý česnekový chléb
    Bílý superrychlý česnekový chléb
    • Recepty.cz
    • Bílý chléb dokonalý
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace