Bílkový chlebíček II.

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Bety.O.K.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g hladká mouka
    • 100
      g lískové oříšky
    • 100
      g vlašské ořechy
    • 100
      g mandle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky vyšleháme do pěny, pak přidáváme cukr a pomulu vmícháváme mouku. Pak přidáme celé lískové oříšky, celé mandle, celé vlašské ořechy, pořádně zamícháme. Do srnčího hřbetu dáme pečící papír a hmotu do něj nalijeme. Upečeme do růžova, když píchneme špejlí, ať se těsto nelepí. Necháme do druhého dne odležet, pak na kráječi krájíme na tenké plátky jako salám. Pokládáme na plech s pečícím papírem a v rozehřáté troubě sušíme do růžova.
2
Je to výborné a jednoduché.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lentilka
    lentilka |

    29. 11. 2014 20:44

    nu asi proto, že ho po upečení krájíte na plátečky a sušíte v troubě, čímž Vám vznikne cukroví :) nejí se to jako klasický hřbet :-)

  • Blanka
    Blanka |

    24. 1. 2013 07:31

    Proč je chlebíček v kategorii cukroví - pokud se nedívám špatně? =-O

  • Bláhová
    Bláhová |

    26. 12. 2012 16:26

    Asi dva hřbety,biskupskou formu jsem měla plnou.

  • hana
    hana |

    20. 11. 2011 08:15

    kolik hřbetů upeču z této dávky

  • karlikk
    karlikk |

    2. 3. 2011 19:19

    SUPER <3

  • yvona pellegrino
    yvona pellegrino |

    2. 12. 2007 18:21

    na kolik stupnu a jak dlouho se pece??

  • Júlia Schneiderová
    Júlia Schneiderová |

    10. 11. 2006 14:09

    Poznám tento chlebiček. Je ozaj vyborný.