Rozpékané bylinkové brambory

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • bylinky -nejlépe čerstvé
    • olej
    • sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně vícekrát) - nedokrojíme! Do jednotlivých řezů vložíme bylinky dle vlastní chuti (petrželka, kopr, pažitka...). Můžeme lehce osolit a potřít olejem. Připravené brambory dáme do pekáčku, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut (dle velikosti). Pak alobal sundáme a dopečeme doměkka a dozlatova, můžeme dopékat pokapané máslem.
2
Takto připravené brambory podáváme buď samotné se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu

  • kachna
    kachna |

    30. 5. 2015 22:45

    nové brambory už jsou a dneska byly bylinkové a se zaziky, byla to bašta :)

  • Stršíková
    Stršíková |

    12. 7. 2013 18:34

    Brambory jsme snědli se smetanou,byla to dobrota.

  • Pavlína Dundrová
    Pavlína Dundrová |

    4. 9. 2012 18:43

    Byl to mazec a málem jsme se o ně poprali <:-) <:-)

  • Helena Nagyová
    Helena Nagyová |

    14. 9. 2011 06:46

    Pekla jsem je k večeři se zbytkem bylinek, které trčely z bylinkového květináče na balkoně. Popravdě ani nevím, jak se všechny jmenovaly, ale byla to velká dobrota. Sypala jsem je mořskou solí až na talířích.